Právě je čtv zář 19, 2019 4:54 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Generátor stromů
PříspěvekNapsal: čtv led 10, 2013 9:56 am 
Offline
..
..

Registrován: sob bře 07, 2009 8:57 am
Příspěvky: 90
Stáhnul jsem si generátor stromů Arbaro 1.9.8. Když dám importovat jako obj tak mi to nahlásí error. Zajímavé bylo, že při prvním pokusu i když to ohlásilo error, tak se mi ten strom načetl. Při dalších pokusech už to stromy nenačte. Nevíte někdo, kde je chyba? Mám nainstalovaný Blender 2.65a. Zkoušel jsem to i ve starších verzích. Dík za rady.


Přílohy:
Blender-error.jpg
Blender-error.jpg [ 39.32 KiB | Zobrazeno 2971 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Generátor stromů
PříspěvekNapsal: čtv led 10, 2013 10:39 am 
Offline
.....
.....

Registrován: úte čer 28, 2011 8:01 pm
Příspěvky: 421
S tim ti asi neporadim.
Zkus ale addon sapling - je přímo v blenderu - stačí ho jenom aktivovat. Měl by fungovat podobně jako arbaro...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Generátor stromů
PříspěvekNapsal: čtv led 10, 2013 2:30 pm 
Offline
..
..

Registrován: sob bře 07, 2009 8:57 am
Příspěvky: 90
Díky za radu, ale u mně je ten problém, že nevím jak ten addon sapling aktivovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Generátor stromů
PříspěvekNapsal: čtv led 10, 2013 3:15 pm 
Offline
.....
.....

Registrován: úte čer 28, 2011 8:01 pm
Příspěvky: 421
pomocí Ctrl+Alt+U otevři okno User Preferences, nahoře uprostřed je tlačítko addons a v levym sloupečku nahoře si můžeš vyhledat sapling. objeví se ti ten addon - v pravo od názvu je takovej prázdnej čtvereček, tak na něj klikni a zaškrtni ho. pak můžeš používat ten sapling. objeví se v menu pro přidání křivky (add - curve)


Přílohy:
Sapling.jpg
Sapling.jpg [ 28.73 KiB | Zobrazeno 2949 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Generátor stromů
PříspěvekNapsal: čtv led 10, 2013 5:31 pm 
Offline
..
..

Registrován: sob bře 07, 2009 8:57 am
Příspěvky: 90
Díky moc za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Generátor stromů
PříspěvekNapsal: čtv led 10, 2013 6:52 pm 
Offline
..
..

Registrován: sob bře 07, 2009 8:57 am
Příspěvky: 90
Všechno jsem provedl, vyskočil mi tam už i ten strom, ale visím na tom, jak tam dostat ovládací okno na ten samling. V tutoriálech všichni pracují s oknem sampling, ale nikde jsem nevypozoroval jak otevírají to ovládací okno. Možná to říká, ale moje angličtina je nulová. Jestli mi můžeš poradit, tak budu moc rád.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Generátor stromů
PříspěvekNapsal: čtv led 10, 2013 7:10 pm 
Offline
........
........
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 05, 2009 8:37 pm
Příspěvky: 1212
Keruvaj:v 3D okně klávesa T a panel nalevo sjet dolů tam to máš

jinak až po přidání objektu Add+Curve+Add Tree


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Generátor stromů
PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 6:17 am 
Offline
..
..

Registrován: sob bře 07, 2009 8:57 am
Příspěvky: 90
Díky za rady, ale já tam to okno nemůžu dostat. Nemá se ještě na něco kliknout? Já tam žádného jezdce nevidím, abych mohl sjet dolů.


Přílohy:
Blender strom.jpg
Blender strom.jpg [ 26.08 KiB | Zobrazeno 2925 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Generátor stromů
PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 7:04 am 
Offline
..
..

Registrován: sob bře 07, 2009 8:57 am
Příspěvky: 90
Tak jsem konečně našel to malé + a dostal jsem to okno do obrazu, ale tím to skončilo. Snažím se klikat na různé parametry ale strom zůstává stále stejný. Snad na to přijdu. Kdyby mně chtěl někdo nakopnout, tak bych mu byl vděčný.


Přílohy:
Sapling.jpg
Sapling.jpg [ 192.74 KiB | Zobrazeno 2923 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Generátor stromů
PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 4:58 pm 
Offline
..
..

Registrován: sob bře 07, 2009 8:57 am
Příspěvky: 90
Po celodenním zkoušení a klikání jsem zjistil, že v nové čisté scéně sapling funguje. V rozpracované scéně při kliknutí na Bevel buď se ze stromem neděje nic, nebo zmizí. Přišel jsem ale na to, že mi začal fungovat program Arbaro. Tak tu scénu zalesním tímto programem, i když saplingem by to bylo asi jednodušší. Kdyby někdo věděl důvod, proč ten sapling nefunguje tak bych to uvítal.


Přílohy:
Arbaro-strom.jpg
Arbaro-strom.jpg [ 87.55 KiB | Zobrazeno 2908 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Generátor stromů
PříspěvekNapsal: ned led 13, 2013 4:05 pm 
Offline
 ...
 ...
Uživatelský avatar

Registrován: pát črc 13, 2012 7:16 pm
Příspěvky: 182
Bydliště: Žilina
Keruvaj ako si to tam dostal? presne to mi nejde!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Generátor stromů
PříspěvekNapsal: pon led 14, 2013 6:12 am 
Offline
..
..

Registrován: sob bře 07, 2009 8:57 am
Příspěvky: 90
File-Import-Wavefront(obj.)-najdeš si složku, kde sis uložil vygenerovaný strom obj.-klikneš na něho, pak klikneš na Import OBJ. Tohle mi ale začlo jít až po delší době co jsem lavíroval s programem Sapling. Před tím mi to hlásilo error. Zajímavé je, že mi začal fungovat i program Sapling, ale načítaní a práce v Saplingu je nekonečně dlouhá. Než se načte zadaný údaj, tak se Blender s tím potýká až 5 minut. Tak jsem zůstal u Arbara.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Generátor stromů
PříspěvekNapsal: pát úno 22, 2013 9:13 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 26, 2010 11:28 pm
Příspěvky: 392
Bydliště: Mělník
G_Taurus píše:
Keruvaj:v 3D okně klávesa T a panel nalevo sjet dolů tam to máš

jinak až po přidání objektu Add+Curve+Add Tree


Právě že to okno s bevelem a tak se tam vůbec neobjeví...


Naposledy upravil Jergon dne pát úno 22, 2013 9:29 pm, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Generátor stromů
PříspěvekNapsal: pát úno 22, 2013 9:17 pm 
Offline
 ...
 ...
Uživatelský avatar

Registrován: pát črc 13, 2012 7:16 pm
Příspěvky: 182
Bydliště: Žilina
Ale ked si to pustis od znova (cely blender) tak ti to v paneli po T funkcie zobrazi. :emo05:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Generátor stromů
PříspěvekNapsal: pát úno 22, 2013 9:23 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 26, 2010 11:28 pm
Příspěvky: 392
Bydliště: Mělník
Aha, ono je důležité, že s tou křivkou se nesmí nijak hnout, dokud není strom hotový, jinak to okno okamžitě zmizí a už se asi nedá znova vrátit... Já si ji normálně zmenšil a poposunul, tak jsem o okno přišel... No, dost pitomé pravidlo, ale budiž, hlavně, že o tom vím... :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz