Právě je pon pro 17, 2018 5:36 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Ktorý externý renderer s integráciou do Blenderu používate/ktorý je podľa Vás najvhodnejší na univerzálne použitie?
Anketa končí za pát úno 03, 2012 10:25 pm
Yafa-Ray 39%  39%  [ 9 ]
LuxRender 22%  22%  [ 5 ]
Aqsis Renderer 0%  0%  [ 0 ]
Indigo Renderer 0%  0%  [ 0 ]
Pov-Ray 0%  0%  [ 0 ]
V-Ray 30%  30%  [ 7 ]
RenderMan 0%  0%  [ 0 ]
Iný (špecifikujte do témy) 9%  9%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 23
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 10, 2009 8:53 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
takze klasicky napisu, ze V-Ray :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 10, 2009 9:10 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
mnoo jak se to vezme..kdyz vis kde hledat, tak jo :D ale samozdrejme neni :) nepsal si free renderery :) (pokud jsem to nekde neprehlidl :) )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 10, 2009 9:18 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2005 8:13 pm
Příspěvky: 1017
Bydliště: Plzeň
nebo třeba mentalRay :inlove:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 10, 2009 9:50 pm 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
já osobně bych šáhnul buď po renderu yaf(a)ray, nebo luxrender...
indigo už není free a s aqsis se renderuje přez př. řádku...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 10, 2009 10:13 pm 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
Jinak Aqsis vychází z RenderMana...ale co se týče integrace a podpory, tak nejlíp je na tom právě Yaf(a)ray a Luxrender...

Yaf(a)ray je trochu upadající...naproti tomu s integrací Luxrenderu vypomáhá Farsthary, který má nasvědomí vývoj volumetriky. poslední jeho počin pro Luxrender byla podpora pro particles hair viz http://farsthary.wordpress.com/2009/04/28/path-tracing-hairs/

Jinak zde máš domovské stránky zmíněných rendererů:
Yaf(a)ray - http://www.yafaray.org/
LuxRender - http://www.luxrender.net/
Aqsis - http://aqsis.org/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 10, 2009 10:23 pm 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
yup...nějak jsem při tom odpovídání předchozí hompages přehlídnul...

Já osobně používám interní render - je nejrychlejší...navícje už ve vývoji několik metot GI pro interní render...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 10, 2009 10:33 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: stř črc 21, 2004 3:09 pm
Příspěvky: 1749
Bydliště: Ostrava
Genom píše:
yup...nějak jsem při tom odpovídání předchozí hompages přehlídnul...

Já osobně používám interní render - je nejrychlejší...navícje už ve vývoji několik metot GI pro interní render...

Také mám rád interní render, ale v LuxRenderu vidím zajímavou alternativu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 10, 2009 10:45 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 571
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
No já bych sáhnul asi po Yafray
btw nemá s ni někdo zkušenosti pod W7? nainstaloval jsem posledního Blendera 2,48 a pythona 2.5.7 nebo tak nějak, a Blender prostě ten instalnutý YR nemuže najít :?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 10, 2009 10:49 pm 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
Zkušenosti s W7 nemám, ale zeptal bych se, zda se jedná o poslední veryi yafaraye - 0.1.0...myslím, že ten jede přes skript, kde se i spouští render...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 10, 2009 10:50 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
pro me je zatim asi nejlepsi V-ray ale pokud by to mel byt free renderer tak bych sahl bud po internalu nebo po lux rendereru :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 10, 2009 10:56 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
Nureuex: nepotrebujes exportovat, stahni si skript a sezen si Vray a pobezi ti to jedna basen

http://blender.bevice.net.ru/

:wink:


Naposledy upravil Bumpkin dne ned kvě 10, 2009 11:03 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon kvě 11, 2009 9:35 am 
Offline
 ...
 ...
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 20, 2008 9:45 pm
Příspěvky: 118
Bumpkin píše:
Nureuex: nepotrebujes exportovat, stahni si skript a sezen si Vray a pobezi ti to jedna basen

http://blender.bevice.net.ru/

:wink:


Ale potřebuješ :) Proč myslíš, že se ti ve složce se scénou objeví tyto soubory:

*.vrscene
*_geometry.vrscene
*_material.vrscene

Je to právě Export pro Vray, který pracuje právě a jen s těmito soubory ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon kvě 11, 2009 2:28 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 571
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
Genom píše:
Zkušenosti s W7 nemám, ale zeptal bych se, zda se jedná o poslední veryi yafaraye - 0.1.0...myslím, že ten jede přes skript, kde se i spouští render...

Aha, tak už vím čím to je :D Přeinstaloval jsem na 0.0.9 a cajk. Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon kvě 11, 2009 10:20 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
djs_core: myslel sem to tak ze nepotrebuje nejak specilne nic prevadet, ze jde vse prez ten skript v blenderu, treba maxvel musi byt v urcitem formatu a bud jen prez max nebo prez rozhrani maxvelu a nebo povray ten bud prez prikazovy radek nebo prez skript v blenderu :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 12, 2009 12:06 am 
Offline
 ...
 ...
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 20, 2008 9:45 pm
Příspěvky: 118
Bumpkin píše:
djs_core: myslel sem to tak ze nepotrebuje nejak specilne nic prevadet, ze jde vse prez ten skript v blenderu, treba maxvel musi byt v urcitem formatu a bud jen prez max nebo prez rozhrani maxvelu a nebo povray ten bud prez prikazovy radek nebo prez skript v blenderu :wink:

Ok. Já jen pro upřesnění :wink:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz