Právě je ned kvě 27, 2018 11:41 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nový comp?
PříspěvekNapsal: ned úno 02, 2014 3:18 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 10, 2009 12:38 am
Příspěvky: 313
Zdravím, rád bych si pořídíl nový počítač. Primárně by měl sloužit pro tvorbu grafiky (nejvíce 2D, ale samozřejmě i Blender ikdyž ten nevyužívám tak často), občas také střih videa no a na závěr bych rád abych si na něm mohl i zahrát nějakou tu hru (Nepotřebuji nejnovější tituly rozjet na max. detaily, ale tak např. bych tam rád rozjel Just Cause 2 (mám koupené ale na starém kompu nerozjedu :D )).
Vás sem se chtěl zeptat jestli myslíte že se dá nějaký takový stroj sehnat tak do 15 tisíc? Je mi víceméně jedno jestli se bude jednat o notebook, PC, nebo all in one počítač.
Díky za všechny komenáře a rady ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový comp?
PříspěvekNapsal: sob úno 08, 2014 12:36 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 10, 2009 12:38 am
Příspěvky: 313
Nevíte někdo prosím?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový comp?
PříspěvekNapsal: ned úno 09, 2014 11:14 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 27, 2009 2:27 pm
Příspěvky: 567
Už tu takové vlákno bylo a je tam hodně příspěvků. Stačilo by pohledat starší topici. Nicméně za 15000 herní comp neseženeš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový comp?
PříspěvekNapsal: pon úno 10, 2014 11:46 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 571
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
Pokud máš někoho, kdo ti vrátí DPH, tak v klidu... pokud ne, tak je otázka, co na tom pak rozjedeš a kolik budeš muset udělat kompromisů... Skus se zaregistrovat na pctuning.cz na fóru a tam si napiš do příslušné sekce "Počítačové sestavy" a on ti někdo určitě poradí.. Já jsem se tam taky radil, když jsem vybíral nové PC..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový comp?
PříspěvekNapsal: pon úno 10, 2014 2:36 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 10, 2009 12:38 am
Příspěvky: 313
Díky za rady, podívám se jak do starších topiců tak zkusím i ten pctunung :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový comp?
PříspěvekNapsal: pon úno 10, 2014 6:11 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 27, 2009 2:27 pm
Příspěvky: 567
Nebo konzoli. Na tom rozjedeš všecko na 100%


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový comp?
PříspěvekNapsal: úte úno 11, 2014 1:12 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 571
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
Konzoli? :bomb: :bomb: :emo23:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový comp?
PříspěvekNapsal: úte úno 11, 2014 6:13 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 30, 2009 10:07 pm
Příspěvky: 41
Doporučené systémové požadavky pro hru Just Cause 2 :
Operační systém: Windows Vista SP1, Windows 7
Procesor: Intel Core 2 Duo 2,6 GHz, Dual-core Athlon 64 X2 4200
Operační paměť: 3GB RAM
Harddisk: 10GB
Grafická karta: DX10 kompatibilní karta s 512 MB paměti (Nvidia GeForce GTS 250 série/ ATI Radeon HD 5750 série)
(Windows XP a DirectX 9 nejsou podporovány)

Co se týká střihu videa, 2D a Blenderu, tak na to taky nemusí být supervýkonný PC. S rezervou v klidu do 15ti litrů se vlezeš i se systémem i s DPH.

Nicméně osobně bych však pár litrů taky přidal a vzal min. něco takového http://www.alza.cz/asus-cm6830-cz001s-d476189.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový comp?
PříspěvekNapsal: úte úno 11, 2014 6:29 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 02, 2009 8:18 am
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina
urcite si dopraj aspon 8gb ram....idealne 16


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový comp?
PříspěvekNapsal: úte úno 11, 2014 6:43 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 571
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
Hotové PC v žádném případě!!
Určitě si nechat od někoho postavit/doporučit komponenty a nechat si to složit v obchodě..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový comp?
PříspěvekNapsal: úte úno 11, 2014 11:52 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 10, 2009 12:38 am
Příspěvky: 313
A co si myslíte o tomto?
Je to tři roky starý stroj z bazaru, prý má odfungováno nějakých 9000 hodin. Já mám trochu obavy kupovat něco už "požitého" a vpodstatě bez záruky, ale je zase pravda, že za ty peníze těžko složím něco podobně výkoného. Nebo si myslíte něco jiného?

Základní deska: Gigabyte X58A - UD3R
- Intel X58, DDR3, s. 1366,USB 3.0, USB 2.0, SATA 2, SATA 3, LAN, Audio, perfektní deska, možné připojit 4 grafické karty, 8x HDD..
Procesor: Intel Core i7-930 provozovaný na 3,8Ghz
Grafická karta: nV Gainward GTX470, 1.28GB DDR5, PCI-E
HDD: WD Caviar Black, 3,5" SATA III, 64MB - 640GB (Ještě by měl být 1-2 roky v záruce u výrobce)
RAM: OCZ Platinum XTC 3x2GB DDR3 2000Mhz CL9 (paměti s doživotní zárukou)
CASE: COOLERMASTER HAF-922 Black (perfektní ocelová skříň, výborný cable management, dobře větraná, robustní a těžká, žádná papírovka za pár korun, bezešroubé úchyty pro pevný disk a mechaniky)
Zdroj: CORSAIR TX750, 750W (ATX, EPS12V, A-PFC, 12cm FAN) (zdroj v pořizovací ceně 3200Kč, 60A na 12V větvi, dostatek výkonu na jakoukoliv nejvýkonnější grafickou kartu nebo zapojení ve SLI/CrossFire, 4x napájení pro PCI-E)
DVD-RW Samsung
Chladič CPU: Noctua NH-U9B SE2 (dnes se prodává za 1400 Kč, Noctua dává doživotní podporu, zaručuje kompatibilitu s budoucími produkty, stačí požádat o montážní kit a z Rakouska dostanete vše co budete v budoucnu potřebovat zdarma)
Další chlazení:200x200mm CoolerMaster black (nahoře),200x200mm CoolerMaster červeně podsvícený v předu(na CASE tlačítko pro vypnutí/ zapnutí podsvícení)140x140mm CoolerMaster (vzadu)
Systém: Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit (originál i s krabičkou, licenční štítek a DVD...)

Cena by byla nějakých těch 15 000


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový comp?
PříspěvekNapsal: stř úno 12, 2014 12:25 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 08, 2004 7:18 pm
Příspěvky: 788
Bydliště: Plzeň
Tý základovce bych se vyhnul. Měl jsem ji a reklamoval jsem ji třikrát a svého času měla na CZC poruchovost asi 20%.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový comp?
PříspěvekNapsal: stř úno 12, 2014 12:29 am 
Offline
.....
.....

Registrován: úte čer 28, 2011 8:01 pm
Příspěvky: 421
Já bych se bazaru nebál, taky jsem před pár lety kupoval pc v bazaru a vpodstatě mi šlape doteď (samosebou jsem od tý doby pár komponent vyměnil /doplnil). Určitý riziko tam samosebou je, ale většina prodejců v bazarech jsou poctiví - maj jenom potřebu každý tři roky koupit novej pc a co lepšího s tim starym než prodat...
Když si to převezmeš osobně a vyzkoušíš, jeslti vše funguje, tak se asi nemáš čeho bát...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový comp?
PříspěvekNapsal: stř úno 12, 2014 8:15 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 571
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
Osobně bych se bazaru vyhnul.. kdybych tam kupoval do pár tisícovek, tak budiž, ale když mám do něčeho investovat 15K, tak raději funglovku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový comp?
PříspěvekNapsal: stř úno 12, 2014 10:05 am 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 30, 2009 10:07 pm
Příspěvky: 41
Jen málo lidí dokáže postavit dobrý PC... raději hotový značkový... žádné slátaniny (skládal jsem PC od 1998 a vím o čem mluvím). Počítače skládá každý magor co umí zasunout kartu do správné díry, ale o tom to není. Nedoporučuju nechat si to skládat ani od rádoby odborníků. je to 50 na 50, že budeš mít problémy. Značkové sestavy jsou bez problémů. Můj názor/zkušenost.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz