Právě je pon črc 16, 2018 10:31 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Cycles nechce načítat textury
PříspěvekNapsal: sob pro 01, 2012 2:22 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 27, 2009 2:27 pm
Příspěvky: 567
Ahoj, stalo se mi u jednoho .blendu že když v CYCLES přepnu viewport na rendering, tak mi blender při načítání textur spadne. Konkrétně hláška "Program blender přestal pracovat" windows hledá řešení problému ale samozřejmě nenajde nic a Blender je ukončen. Pokud spustím render, dělá to to samé. Soubor šel vždycky v pohodě a i když jsem už dlouho nepřidával textury a mezitím jsem si hrál s něčím jiným tak se jen tak najednou objevila tato chyba. Má s tím někdo zkušenost? Řešil to už někdo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cycles nechce načítat textury
PříspěvekNapsal: pon pro 03, 2012 12:22 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
Obcas sa mi objavila podobna chyba. Zistil som v mojom pripade, z nie vzdy je mozne (zalezi od velkosti scenay, kolko zaberie v pamati karty = a teda aka pamat na karte je) mat dve viewporty s render cycles nahledom. Dokonca niekedy nieje mozne pustit render ak bezi v niektorom z vieportov render cycles tiez.

A za druhe ma este napada, ze prave to moze vsetko suvisiet s pamatou na karte. Narazil som uz na maximum napriklad u svojej karty, ze obrazok o cca 8000x8000 uz proste nedam a musim ho rozdelit na viac renderov (to som ale este neskusal)... :)

R.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cycles nechce načítat textury
PříspěvekNapsal: stř pro 05, 2012 2:46 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 27, 2009 2:27 pm
Příspěvky: 567
Takže vzhledem k tomu že jsem dneska nedobrovolně přeinstalovával systém a pak vlastně nakonec totálně všechno se mi ta chyba odstranila a už to zase běží. Nemyslím si že by to bylo nedostatkem paměti nebo tak něco. Pokud chybí paměť tak cycles píše uplně jiný hlášky a hlavně ti to neshazuje blender. Já mám teď na kartě 2 GB. Už jsem samozřejmě taky kolikrát překročil limity že už to grafika nevzala, tak pak přepínám na CPU a jedu dál. Ale nejspíš tohle byla nějaká chyba asi v blenderu. Takže vypadá to že je to solved.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz