Právě je stř říj 23, 2019 5:50 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Object center -> 3D cursor
PříspěvekNapsal: ned srp 19, 2012 3:51 am 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 04, 2008 7:03 pm
Příspěvky: 1624
Bydliště: Bratislava
Nikde som nenasiel, ako sa v Blender 2.63 presuva object center na poziciu 3D kurzora...v starsom blenderi bolo na to tlacitko dakde v nastaveniach objektu, vygooglil som akurat toto: http://wiki.blender.org/index.php/Doc:2 ... ct_Centers kde sa pise "Object Centers can be moved to different positions through the Object menu, under the Transform sub-menu: ", ja v object menu mam transform sub-menu, ibaze tam nie su tie moznosti, co sa tam spominaju...neda sa tam hybat stredom objektu (taka mala ruzova bodka). ako sa to robi?

a este, v starsom blenderi bola taka super vec, po stlaceni "c" v obj mode sa stred pohladu presunul do 3D kurzoru, ako sa to robi v tom novom? ten novy na "c" zareaguje tak, ze vyhodi round selection, co by sa tiez hodilo presunut spat na dvojite stlacenie klavesy b...kde najdem tieto novinky?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Object center -> 3D cursor
PříspěvekNapsal: ned srp 19, 2012 11:36 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 02, 2009 8:18 am
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina
mozno myslis Shift+Ctrl+Alt+C -> Origin to 3D cursor (ano aj ja nenavidim tuto skratku a idem si pri nej prsty dolamat :evil: )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Object center -> 3D cursor
PříspěvekNapsal: ned srp 19, 2012 12:19 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 04, 2008 7:03 pm
Příspěvky: 1624
Bydliště: Bratislava
au...tak to je drsne...aj tak dik, aspon nieco :-D
v pripade takejto skratky by som prijal nejake ekvivalentne tlacitko dakde v tools...
a centrovat pohlad na 3d kurzor? to nevies nahodou?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Object center -> 3D cursor
PříspěvekNapsal: ned srp 19, 2012 12:38 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 02, 2009 8:18 am
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina
tak neviem ci na to existuje nejaka rychla metoda, ale tam kde mas kurzor si vytvoris objekt (plane) a das Del na numpade, co ta prisunie k objektu (teda aj cursoru) a plane vymazes, ale mozno existuje aj nejake tlacitko, neviem :P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Object center -> 3D cursor
PříspěvekNapsal: ned srp 19, 2012 5:52 pm 
Offline
.....
.....

Registrován: úte čer 28, 2011 8:01 pm
Příspěvky: 421
Kapo píše:
au...tak to je drsne...aj tak dik, aspon nieco :-D
v pripade takejto skratky by som prijal nejake ekvivalentne tlacitko dakde v tools...

ve 3D okně v levém sloupci uplně nahoře je tlačítko Origin...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Object center -> 3D cursor
PříspěvekNapsal: pon srp 20, 2012 12:39 am 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 04, 2008 7:03 pm
Příspěvky: 1624
Bydliště: Bratislava
Marek píše:
Kapo píše:
au...tak to je drsne...aj tak dik, aspon nieco :-D
v pripade takejto skratky by som prijal nejake ekvivalentne tlacitko dakde v tools...

ve 3D okně v levém sloupci uplně nahoře je tlačítko Origin...


super, dik!

mal by som dalsiu otazku...neviem sa vysomarit z blender3d.org ohladom animacii...niekde zmizlo IPO a je tu graph editor, NLA editor, ale nikde nevidim take tie klasicke, ze zachytit lokaciu objektu, rotaciu objektu, atd...ako mam s tym robit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Object center -> 3D cursor
PříspěvekNapsal: pon srp 20, 2012 9:27 am 
Offline
.....
.....

Registrován: úte čer 28, 2011 8:01 pm
Příspěvky: 421
Kapo píše:
Marek píše:
Kapo píše:
au...tak to je drsne...aj tak dik, aspon nieco :-D
v pripade takejto skratky by som prijal nejake ekvivalentne tlacitko dakde v tools...

ve 3D okně v levém sloupci uplně nahoře je tlačítko Origin...


super, dik!

mal by som dalsiu otazku...neviem sa vysomarit z blender3d.org ohladom animacii...niekde zmizlo IPO a je tu graph editor, NLA editor, ale nikde nevidim take tie klasicke, ze zachytit lokaciu objektu, rotaciu objektu, atd...ako mam s tym robit?


Moc nerozumim tomu, co přesně hledáš, ale na "zachycení" lokace apod je pod klávesou I vložit key...
Jinak nejlíp se animuje v dope sheet editoru. Vidíš tam klíče na časový ose můžeš je posouvat v čase...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Object center -> 3D cursor
PříspěvekNapsal: pon srp 20, 2012 8:46 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 04, 2008 7:03 pm
Příspěvky: 1624
Bydliště: Bratislava
aaa diki, presne to som chcel

mam dalsi problem :-D ked zapnem Textured mod (tak, ako to chcem, aby to zobrazovalo v hre, po stlacenI P), tak objekty bez materialu a textur su tmavo sive, objekty s materialom nejako nereaguju na pridanie materialu (asi preto, lebo v game engine sa objekty texturuju, nemaju materialy), objekty s texturami sice pekne zobrazuju texturu, aj po spusteni hry, no nie su shaded...tj nereaguju na pritomnost/absenciu svetla, intenzitu, tiene...vzdy, ked objekt otexturujem tak je akokeby uplne osvetleny (texturu dokonale vidno a je tak svetla, ako bola povodne na obrazku textury). v starsom blenderi sa dakde dalo zaskrtnut shaded tusim, co teraz v tom novom?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Object center -> 3D cursor
PříspěvekNapsal: pon srp 20, 2012 9:07 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 04, 2008 7:03 pm
Příspěvky: 1624
Bydliště: Bratislava
ahaaaaa...zacinam chapat, ze je uz lepsie robit s materialmi, nez cisto s texturami...game engine uz dokaze vela z toho, co obycajny render (co sa tyka materialov)...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Object center -> 3D cursor
PříspěvekNapsal: pon srp 20, 2012 9:59 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 02, 2009 8:18 am
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina
mas zapnuty GLSL?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Object center -> 3D cursor
PříspěvekNapsal: pon srp 20, 2012 10:59 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 04, 2008 7:03 pm
Příspěvky: 1624
Bydliště: Bratislava
Edit:boli tu blbosti, ktore som uz vyriesil...teraz ale neviem toto:

dal som bake do textury, ako typek na videu tu: http://www.youtube.com/watch?v=n44R8NoU0L0
ale cez moje kamene sa objavili take cierne flaky...a naozaj, ked som skontroloval UV mapu, tak ten bake tam fakt vyrobil take flaky do obrazku...a neviem, preco...zvysok je inak pekny, ako to ma on


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Object center -> 3D cursor
PříspěvekNapsal: úte srp 21, 2012 9:53 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 02, 2009 8:18 am
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina
ukaz ako ti to vybakovalo + posli screen zo zalozky Bake (nastavenia, atd


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Object center -> 3D cursor
PříspěvekNapsal: úte srp 21, 2012 7:09 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 04, 2008 7:03 pm
Příspěvky: 1624
Bydliště: Bratislava
asi uz viem kde je problem, riesenie vsak neviem...a nie vzdy sa to vyriesi...

totiz blender ma taky zvyk mi obcas zobrazovat na scene zle natexturovane veci, aj dlhsie po tom, co som texturu zmenil (popripade neukazuje tiene od spot light, ukaze ich az po tom, co parkrat dam select/deselect na danu lampu, alebo take), niekedy staci pohybat svetlom, objektom, alebo skusit nacitat texturu znova, ale niekedy sa nic nedeje a po chvili tak ci tak spadne...hmm :?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz