Právě je stř říj 23, 2019 5:45 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Konecna faze
PříspěvekNapsal: pon led 23, 2012 8:41 pm 
Offline
..
..

Registrován: ned led 08, 2012 3:54 pm
Příspěvky: 59
Bydliště: Fiji
ahoooj..
Snad uz posledni dotaz... animaci kamery po krivce jsem dala rendrovat.. (nastavila jsem to na PALL a klikla na Animovat-Rendrovat) .. doufam ze je to spravne? jaky je dalsi krok po dokonceni rendru? Staci to uz jen vyexportovat do...? dekuju mysh


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Konecna faze
PříspěvekNapsal: pon led 23, 2012 8:45 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 01, 2009 8:31 pm
Příspěvky: 321
Bydliště: Ostrava
Nejlepší je vyrenderovat to do png (konečný render najdeš ve složce tmp na disku C, nebo pokud máš nastavené jinak tak tam, kde to máš nastavené). A potom to v nějakém video editoru (klidně i v Blenderu) spojit do jednoho souboru, třeba avi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Konecna faze
PříspěvekNapsal: pon led 23, 2012 9:03 pm 
Offline
..
..

Registrován: ned led 08, 2012 3:54 pm
Příspěvky: 59
Bydliště: Fiji
sakraa ja to uz pres hodku rendruju :emo02: ale jestli je to automaticky nastave na png, tak se to treba uz v tom formatu rendreuje..
A potom ten konecny render, je to, kde ten soubor .blend ukladam celou dobu.. v mem pr. na plochu? nema ten konecny render jinou koncovku ze neee?

Jan píše:
A potom to v nějakém video editoru (klidně i v Blenderu) spojit do jednoho souboru, třeba avi.


to myslis ze to muzu prekonvertovat nebo jak spojit v blend do avi. To bych mela najit v exportu, ze joo? diky mysh


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Konecna faze
PříspěvekNapsal: pon led 23, 2012 9:21 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 01, 2009 8:31 pm
Příspěvky: 321
Bydliště: Ostrava
Trochu teorie nezaškodí:
Když se něco renderuje, renderuje se finální obrázek. Ten se pak uloží ve formátu, jaký mu určíš. Pokud renderuješ animaci, můžeš výsledek uložit jako sekvenci obrázků (prostě víc obrázků za sebou, výhoda je, že rendering můžeš kdykoli přerušit a kdykoli v něm pokračovat), nebo jako video (avi, mpeg...). Výsledek se ti ukládá na místo, které máš nastavené v Render menu v properties, záložka output. Podívej se, co tam máš nastavené, otevři tu složku a najdeš to tam. Pokud máš nastavený výstupní formát png, vůbec to nevadí, je to naopak docela dobře. Pak prostě vezmeš tu sekvenci obrázků a spojíš to do jednoho video souboru (jde to v blenderu přes Node editor, nebo ve Virtual Dubu, nebo by to mělo jít ve spoustě jiných programů k úpravě videa).
V exportu nic nenajdeš (aspoň myslím).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Konecna faze
PříspěvekNapsal: pon led 23, 2012 9:33 pm 
Offline
..
..

Registrován: ned led 08, 2012 3:54 pm
Příspěvky: 59
Bydliště: Fiji
krasne vysvetlene .. a jak stopnu render aby se pak zase dokoncil - navazoval.. ja jen aby se to pak nerendrovalo odznovu kdyz na to nejak blbe kliknu? jinak node editor uz znam tak zkusim vygooglit nejaky navod na spojovani karticek a pak ty karticky mam zase rendrovat ze jooo? jeste jedna vsuvka ... proc je v blend export kdyz tam nema zadnou funkci? dekuju mysh


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Konecna faze
PříspěvekNapsal: pon led 23, 2012 10:09 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 01, 2009 8:31 pm
Příspěvky: 321
Bydliště: Ostrava
stačí vědět číslo snímku, u kterého to skončilo a pak to jednoduše spustíš od něho ne?
K node editoru ti poradím, že když jako input vložíš image, tak u něho můžeš nastavit, že je to sekvence obrázků.
Export je na exportování objektů do jiných přípon.

Proč já tě s těma otázkama nepošlu do háje to nevím... 8-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Konecna faze
PříspěvekNapsal: pon led 23, 2012 11:04 pm 
Offline
..
..

Registrován: ned led 08, 2012 3:54 pm
Příspěvky: 59
Bydliště: Fiji
ok v png to bylo nastave jak jsem rikala akorat jak jsem to rendrovani stopla tak to melo byt na snimku 1797 to je posledni snimek v png.. jsem to kontrovala jak jsem rozlikla tu slozku v Output :emo02:

jenze jak je ta osa s tema klicema.. kde je pod tim start na 1 ... end je 4500 tak ty framy jsou na 612 - tem snimku, takze staci to nastavit na ten posledni snimek 1797 a pak dat oper render Animation

ja si toho hrozne cenim ze me odpovidas a mas se mnou trpelivost... ja totiz v blendru pracuju uplne poprve a to rovnou animaci a to jeeste na klauzuru a ve finaale jsem malir/filmar a v tomto uplne plavu, bo polovine z toho co si prectu stejne nerozumim :emo23: ..tak se furt ptam.. :)

:?: a jeste jedna vec... snad me do toho haje neposles :oops: kdyz budu met tolik obrazku to nemusim kazdej zvlast napojovaat na tyy karticky v Node Editoru staci kdyz ty obr oznacim a spojim s tim ostatnim.. coz jeste nevim co je ......


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Konecna faze
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 8:17 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 01, 2009 8:31 pm
Příspěvky: 321
Bydliště: Ostrava
v pohodě.

Na pozici časové osy nehleď, prostě poslední vyrenderovaný.

V node editoru:
Input->image vybereš první obrázek sekvence, v kolonce Frames nastavíš počet framů, kolik to má, napojíš to na output.
Pak jenom nezapomeň v nastavení renderingu nastavit nějaký video formát.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Konecna faze
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 11:08 am 
Offline
..
..

Registrován: ned led 08, 2012 3:54 pm
Příspěvky: 59
Bydliště: Fiji
Děkuju za trpělivost :emo05:

* mam to spravne napojene v tom Node Editor nebo tam neco chybi?
* v renderu jsem nasla jen v Dimension nejake video formaty tak jdem dala HDV PAL 1080p
* a pak jak je Output format .png tak kdyz to rozliknu tak tam jsou video formaty pod MOVIE je.. AVI JPEG a Raw, MPEG, Xvid,
Quick Time apod tak to si myslel ze mam nastavit pri rendrovani? a pak se me to ulozi zase do ..tmp..

*** viz obr. na kontrolu... děkujuu mysh


Přílohy:
frufru.rar [389.19 KiB]
44 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Konecna faze
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 2:03 pm 
Offline
..
..

Registrován: ned led 08, 2012 3:54 pm
Příspěvky: 59
Bydliště: Fiji
pomoooc.. prosííííííííím prosííííííím prosíííííím jak to mam provest v tom Node Editoru... jake vsechny karticky mam pospojovat?
michelle píše:
Děkuju za trpělivost :emo05:

* mam to spravne napojene v tom Node Editor nebo tam neco chybi?
* v renderu jsem nasla jen v Dimension nejake video formaty tak jdem dala HDV PAL 1080p
* a pak jak je Output format .png tak kdyz to rozliknu tak tam jsou video formaty pod MOVIE je.. AVI JPEG a Raw, MPEG, Xvid,
Quick Time apod tak to si myslel ze mam nastavit pri rendrovani? a pak se me to ulozi zase do ..tmp..

*** viz obr. na kontrolu... děkujuu mysh


Přílohy:
frufru.rar [389.19 KiB]
41 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Konecna faze
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 5:00 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 01, 2009 8:31 pm
Příspěvky: 321
Bydliště: Ostrava
Hmm, takže:
na to konenčné spojení bych to být tebou udělal pro přehlednost v novém blender souboru.
V dimension nic kromě rozlišení měnit nemusíš.
V outputu si nastav, jaký formát chceš (třeba Mpeg), pak se ti objeví ještě další karta Encoding, kde máš nastavení k tomu nastavenému formátu videa.

V Node Editoru stačí kdy vložíš Input->Image v něm otevřeš první obrázek. Na té kartě máš roletkové menu, kde vybereš Image sekvence. Do Frames zadáš počet, kolik to má framů. Zaškrkneš Auto refresh. Spojíš s kartou Composite. Konec

Pak už jenom zase nastavíš počáteční a koncový čas animace (1 a zase to číslo počtu framů) a renderuješ.

Doufám, že to z tohoto popisu zvládneš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Konecna faze
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 5:47 pm 
Offline
..
..

Registrován: ned led 08, 2012 3:54 pm
Příspěvky: 59
Bydliště: Fiji
dobre jsi to popsal ...je to spravne? taks to myslel ty karty?

viz obr.. cas viz ty framy to je pod tim render frame .. ze jo?

jinak dekujuuuu mooc


Přílohy:
frufrufff.rar [380.53 KiB]
41 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Konecna faze
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 8:53 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 01, 2009 8:31 pm
Příspěvky: 321
Bydliště: Ostrava
Jo mělo by to tak být (jo ty karty jdou deletem smazat).

Co takhle, že bys to místo ptaní zkusila vyrenderovat a pak by ses ptala podle toho, jestli to jede nebo ne? :emo08:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Konecna faze
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 9:42 pm 
Offline
..
..

Registrován: ned led 08, 2012 3:54 pm
Příspěvky: 59
Bydliště: Fiji
:emo02: ja myslela ze tam ty karty z toho puvodniho maji byt... takze ty tri karty jsou ok.. super
jen opravim fin. novou verzi a dam render starsi verzi :emo02:

dekujuu mistre :emo17:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Konecna faze
PříspěvekNapsal: stř led 25, 2012 3:14 am 
Offline
..
..

Registrován: ned led 08, 2012 3:54 pm
Příspěvky: 59
Bydliště: Fiji
ty tak je to vyrendrenovane a hledala jsem to a vubec nemam poneti kde tojeee bud by to melo byt dv nebo Mpeg ale nic v kompu s tim nemam.. a v blen jsou jen ty vyrendrovane fotky z Nody editoru... ne zadny soubor dv nebo mpeg .. co ted ??? a na plose kde mam ten soubor to taky neni... diky mysh


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz