Právě je sob srp 18, 2018 11:55 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Favicon.ico
PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 12:54 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
Ahoj admini,
bylo by možné zkopírovat Obrázek favicon.ico (ikonka v záhlaví okna, která se zobrazuje i v oblíbených záložkách prohlížeče) která je na webu http://www.blender3d.cz/drupal/ i do fóra (http://blender3d.cz/forum/)?

Forum mám jako záložku a já rád používám záložky v liště bez popisu, kdy ji rozeznám právě dle jen favicony a šetří mi to tak místo na liště :-) a snad nebudu jediný pro.

Dopředu moc děkuju :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Favicon.ico
PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 12:06 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Neolker píše:
Ahoj admini,
bylo by možné zkopírovat Obrázek favicon.ico (ikonka v záhlaví okna, která se zobrazuje i v oblíbených záložkách prohlížeče) která je na webu http://www.blender3d.cz/drupal/ i do fóra (http://blender3d.cz/forum/)?

Forum mám jako záložku a já rád používám záložky v liště bez popisu, kdy ji rozeznám právě dle jen favicony a šetří mi to tak místo na liště :-) a snad nebudu jediný pro.

Dopředu moc děkuju :-)


Jelikož na to výrobce phpBB nepamatuje a nechci zasahovat do zdrojového kódu kvůli bezproblematickým aktualizacím, nemohu vyhovět. :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Favicon.ico
PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 2:26 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 571
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
Nepodporuje favicony už první verze phpBB? Divný...
Btw přidat do index.php jeden validní řádek, není zas tak velký zásah do kodum aby způsobil nějaké komplikace..
<link rel="shortcut icon" href="http://example.com/favicon.ico" />


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Favicon.ico
PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 3:13 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Still-Alive píše:
Nepodporuje favicony už první verze phpBB? Divný...
Btw přidat do index.php jeden validní řádek, není zas tak velký zásah do kodum aby způsobil nějaké komplikace..
<link rel="shortcut icon" href="http://example.com/favicon.ico" />


Ne nepodporuje, dával jsem ho tam ručně.

Děkuji za radu, ještě něco moudrého bych měl vědět?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Favicon.ico
PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 5:09 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 571
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
Nemusíš hned být podrážděný.. Jen jsem nepochopil, jak takový malý zásah do kódu může něčemu "tak moc" ublížit, to je vše.(link jsem tam napsal jen názorně, ne proto že bych si myslel že to nevíš)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Favicon.ico
PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 9:53 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
Tak nadruhou stranu je to jen kosmetická úprava a jsou asi prioritnější věci jako údržba databáze, zálohy apod.

Nicméně za zrealizování návrhu někdy časem bych byl potom moc vděčný ;) Třeba by se mohla i vyhlásit soutěž o lepší ikonku, ikdyž si popravdě jinou neumím moc představit v rozlišení 16x16px.

Záleží na rozhodnutí adminů, kteří mají konečný verdikt.

Každopádně díky ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Favicon.ico
PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 10:36 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 25, 2009 3:24 pm
Příspěvky: 657
súťaž o ikonku je zbytočná, jej pridávanie do systému je príliš náročné


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Favicon.ico
PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 10:38 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
PS: Kdysi mi to fungovalo ikdyž jsem to měl zkopírované ve formátu favicon.ico v rootu, ale to mi teď jde jen v IE a ne v FF a nevím proč (asi to nakonec je spíš chyba, když se IE dotazuje navíc o něco o čem dle zdrojáku neví. V CSS to bohužel deklarovat nejde, tak jedině asi opravdu v hlavičce indexu, ale chápu proč se do indexu ručně zasahovat nechce. Ještě jsem našel způsob pomocí mod_rewrite, ale to už byla docela prasečina, řekl bych ... Další nevýhodná věc je, že se tím webservru naloží o 4kB víc provozu, díky té ikoně, ikdyž jí prohlížeče většinou cashují.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz