Právě je čtv říj 18, 2018 5:50 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 02, 2008 1:12 am 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
Mě osobně i ta verze Yafraye 0.0.9 shazuje Blender 2.46...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 02, 2008 1:46 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 04, 2008 7:03 pm
Příspěvky: 1624
Bydliště: Bratislava
nj sak kazdopadne, ja vas ludia chapem, 2.45 to ide fpoho, lenze ja by som to rad skusal na 2.46, lenze tam progress neuvidim, cize musim odskrtnut tlacitko xml...a Bumpkin sa tusim pytal, ze ako spadne, no ono vypise chybu odoslat - neodoslat (klasika vo windowsoch) a ked odskrtnem ze neodoslat tak sa cely Blender zrusi...to je vsetko, takze mam vyskusat ten specialny build? ci co?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 02, 2008 2:22 pm 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
Buď novej build+yaf(a)ray a nebo nechat xml aktivovaný...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 02, 2008 2:28 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 04, 2008 7:03 pm
Příspěvky: 1624
Bydliště: Bratislava
alebo...v prikazovom riadku sa robia take mriezky, ze kolko uz urobil...snad sa to robi aj pri zaskrtnutom xml, iba to nevidno v renderi...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 02, 2008 2:52 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
Kapo: no ja sem nemyslel tu win chybu ja sem prave myslel chybu v prikazovym radku :wink: ale to ty neuvidis protoze se ti zavre i prikazovej radek, ale ina to sem vyzral (pustil sem povray nezaviral vyrenderovany okno v povry a dal pak render v Yafray a chyba se nenapise zadna, napise se akorat load sript Yafray a pak to proste bezmilosti spadne) tudis jak rika Genom bud novej Build Yafarey nebo starsi verzi :wink: a uz ted by si mel i pocitit v novem buildu mirny zrychleni :) renderovani :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 02, 2008 2:56 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 04, 2008 7:03 pm
Příspěvky: 1624
Bydliště: Bratislava
nj uvidim, asi idem zase na piano...takze vecer...a dik za help, keby daco, este sa ozvem...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 28, 2009 11:14 am 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 04, 2008 7:03 pm
Příspěvky: 1624
Bydliště: Bratislava
otazka - je yafray rychlejsi ako internal?
je yaf(a)ray iny ako yafray, rychlejsi, lepsi, popripade lepsi, rychlejsi ako internal?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 28, 2009 3:11 pm 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
Kapo: Yafraj bude definitivne odstranen z render nabidky - tedy jeho plugin...
Yafaray v 0.1.0.315 jede pres python ui a proto uz netreba plugin pro starou verzi Yafraye, ktery uz se navic nevyviji...

Nicmene internel je rychlejsi, ale vystup z Yafaraye je kvalitnejsi...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 28, 2009 9:51 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 04, 2008 7:03 pm
Příspěvky: 1624
Bydliště: Bratislava
Genom píše:
Kapo: Yafraj bude definitivne odstranen z render nabidky - tedy jeho plugin...
Yafaray v 0.1.0.315 jede pres python ui a proto uz netreba plugin pro starou verzi Yafraye, ktery uz se navic nevyviji...

Nicmene internel je rychlejsi, ale vystup z Yafaraye je kvalitnejsi...


lol, som sa to snazil rozbehnut (yafaray), vybral som z render ponuky tento yafaray a co sa nestalo? python script error, check for console...a to mam novo nainstalovany python, ktory je na rovnakom disku a v rovnakom adresari ako blender...furt chce nejake moduly, tak som prekopiroval vsetky *.py subory z pythonu co som tam nasiel a furt chce nejake test.support, v pythone je len test_support (bodka v nazve? mozne?) tak som to premenoval na test.support.py, dal som to do adresara, furt hlasi ze nenasiel test.support tak som to do blendru nacital ako script, je tam test.support, furt mi hlasi ze to nenasiel...jeho problem, asi predsalen zostanem pri internale, toto je x-ty pokus o rozbehnutie :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát kvě 29, 2009 1:19 am 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
Na hlavni strance, na leve liste nabidek v sekci Download, je uplne dole navod na rozbehnuti Yafaraye...

Zeptam se tedy...nainstaloval jsi Yafaray do stejneho adresare jako je Blender?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát kvě 29, 2009 1:20 am 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 04, 2008 7:03 pm
Příspěvky: 1624
Bydliště: Bratislava
Genom píše:
Na hlavni strance, na leve liste nabidek v sekci Download, je uplne dole navod na rozbehnuti Yafaraye...

Zeptam se tedy...nainstaloval jsi Yafaray do stejneho adresare jako je Blender?


no nie do uplne rovnakeho, ale mam napriklad Blender foundation\Blender a Blender foundation\yafray...to nestaci? :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát kvě 29, 2009 3:26 am 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
Kapo: kdyz je napsano do stejneho tak to ma byt do stejneho ne do korenoveho adresare :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát kvě 29, 2009 7:50 am 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
Nutno podotknout, že je třeba, aby jste Yafray naistalovali do stejného adresáře, kde je umístěn Blender. Nové rozhraní Yafraye je řešeno přez python script, který v Blenderu naleznete v horní liště, pod nabídkou render - Yafray Export

Tohle je psáno v návodu na stránkách yafray.org...já to jen přeložil a umístil pod stahovací link k Yafaray...
Čili já to mám ..\Blender Foundation\Blender\Yafaray

Stejné umístění vyžaduje i LuxRender...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát kvě 29, 2009 4:06 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
Genom: u toho Lux renderu to az tak pravda neni, defaultne je to takhle nastavene ale v zalosce system si muzes primo navolit cestu ke spoustecimu souboru Luxrenderu :wink: :wink: stejnym zpusobem to je i u Vraye :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát kvě 29, 2009 6:20 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 04, 2008 7:03 pm
Příspěvky: 1624
Bydliště: Bratislava
ok, yafray mam presne tam kde blender, tak ako si napisal...furt to chce po mne test.support...any help...?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz