Právě je čtv čer 21, 2018 2:12 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Průhledný obr pro web
PříspěvekNapsal: čtv kvě 25, 2006 5:53 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 12, 2004 7:55 pm
Příspěvky: 747
Bydliště: Praha
potřebuju průhledný png/gif prvek pro web. problém je že při výstupu skrz PS se mi okraje hrozně sprasí..zkoušel jsem všemožné nastavení ale nic z toho

tady je ukázka http://blitz.blender3d.cz/index2.htm

první je nějaký standard png -24 to je supr ale nedaří se mi nějak refulovat velikost a má to tudíž peřs 300kb což je moc

druhé dva mají plánovaných cca 100kb ale je to dost špatné...druhý obr je gif, třetí png

věděl by někdo jak správně nastavit výstup, co dělám špatně?

dík


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 25, 2006 6:12 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 16, 2005 7:31 pm
Příspěvky: 408
nevim jak ve PS ale v Gimpu jde nastavit komprese (pokud by šla tak by tě to určitě taky napadlo), myslim že ta velikost může být zpusobená právě tím že ty okraje jsou vyhlazený, a jelikož ty dva druhý nejsou vyhlazený tak zabíraj míň, nevim jestli to výslednej design stránek umožní, ale nestačilo by kdyby obrázek neměl průhledný pozadí, ale barvu stránky?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 25, 2006 6:15 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: stř črc 21, 2004 3:09 pm
Příspěvky: 1749
Bydliště: Ostrava
Pokud si dobre pamatuji tak png ma pruhlednost 8bitu. Takze pokud pouzivas plnou pruhlednost, tak by velikost obrazku mela byt logicky vyssi. (ackoli 100 vs. 300kB je moc). Jinak PNG je 24 bitu resp. 32 bitu s pozvolnou pruhlednosti.
Ale k problemu. Mas na okrajich nastaveny ostry prechod z pruhlednosti do obrazku? Me to prijde, ze to mas ostre jako GIF (1bit pruhlednost). Tady by mohl byt prvni problem. Resenim je masku pruhlednosti malinko rozostrit.
Druha vec je pozadi. Nevim, jak jsi to delal, ale me to prijde jako bys pozadi "vykousal" z obrazku (promin ten vyraz) a zustaly Ti tam svetle okraje.

Normalne delam v GIMPu a na takovy problem jsem jeste nenarazil. Musel bych se podivat na zdrojovy soubor.

A v jakem to prohlizis browseru, IE? Ten pry ma s pruhlednosti PNG problemy. Nechci, ale kecat, jak je to b 6-ce.


Naposledy upravil Pitris dne čtv kvě 25, 2006 6:21 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 25, 2006 6:15 pm 
Offline
_
_
Uživatelský avatar

Registrován: ned črc 11, 2004 4:55 pm
Příspěvky: 1439
Bydliště: Prostějov/Brno
Pokud používáš Phothoshop CS, tak součástí balíčku je ImageReady - přímoz Photoshopu ho můžeš zavolat z menu File- Edit in ImageReady. Tam si můžeš s nastavením PNG, GIF a dalšími serepetičkami pro web hrát s interaktivní odezvou (přímo vidíš, jak komprese působí, vybíráš z různých typů kompresí apod.) .

Jakým způsobem jsi dělal masku průhlednosti? Na alfa kanál Blenderu není vždy spolehnutí, jestli je to vyrenderované v něm s alfa kanálem...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 25, 2006 6:33 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: stř črc 21, 2004 3:09 pm
Příspěvky: 1749
Bydliště: Ostrava
Tady je muj pokus png. U me v prohlizeci sel na obrazkovem pozadi v pohode. Tak to zkus take.

To admin: Ja ten obrazek pak smaznu :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát kvě 26, 2006 8:59 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 12, 2004 7:55 pm
Příspěvky: 747
Bydliště: Praha
díky

nakonec stačilo trochu zagooglit:)

http://www.lunaloca.com/tutorials/antialiasing/

http://entropymine.com/jason/testbed/pngtrans/


http://user.fundy.net/morris/?photoshop27.shtml

http://user.fundy.net/morris/?photoshop11.shtml


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát kvě 26, 2006 9:34 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: stř črc 21, 2004 3:09 pm
Příspěvky: 1749
Bydliště: Ostrava
Jeste by me zazjimalo, jak to vypada v prohlizeci IE. Protoze jsem take GOOGLil a vim, ze i IE6 nepodporuje 8bit pruhlednost - jen 1 bit.
Sorry, ze se ptam, ale na Linuxu IEcko nenahodim i kdybych se rozkrajel. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát kvě 26, 2006 10:05 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 12, 2004 7:55 pm
Příspěvky: 747
Bydliště: Praha
Pitris píše:
Jeste by me zazjimalo, jak to vypada v prohlizeci IE. Protoze jsem take GOOGLil a vim, ze i IE6 nepodporuje 8bit pruhlednost - jen 1 bit.
Sorry, ze se ptam, ale na Linuxu IEcko nenahodim i kdybych se rozkrajel. :D


to je ten věčný problém, IE 8 nebo 16 bitů tvořenou průhlednosto nezobrazí korektně, bere pouze RGBA hodnoty..ty jsou ale právě omezené, nejde vytvářet průhlednosti atd...dá se to tedy obcházet ale ideál to pořád není:)

to co jsi kupříkladu pastoval ty IE nezobrazí
http://blitz.blender3d.cz/test.png

bohužel uživatele IE nelze uplně ignorovat i když si o tomto prohlížeči myslím své:)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob kvě 27, 2006 9:06 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 08, 2004 7:18 pm
Příspěvky: 788
Bydliště: Plzeň
Pitris píše:
Jeste by me zazjimalo, jak to vypada v prohlizeci IE. Protoze jsem take GOOGLil a vim, ze i IE6 nepodporuje 8bit pruhlednost - jen 1 bit.
Sorry, ze se ptam, ale na Linuxu IEcko nenahodim i kdybych se rozkrajel. :D

Nalej si vino a ani se nebudes muset rozkrajet ;-)

Blitz: Zkus to vyresit nejakym skriptem. Pokud tam vleze nekdo s IE tak se zobrazi nejakej gif (lepsi neco nez nic) (a doporuceni, at vymeni prohlizec za lepsi ;-) (muze tam byt ukazecka o kolik lepe to bude vypadat :wink: )) a ostatni tam budou mit ten peknej png.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz