Právě je ned led 21, 2018 6:28 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: komprese ve photoshopu
PříspěvekNapsal: čtv úno 02, 2006 9:27 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 06, 2005 2:52 pm
Příspěvky: 216
Bydliště: Kravare ve Slezsku
ahojte, chtel jsem se zeptat, jak ulozit finalni render ve photoshopu, at se vejdu do dane velikosti tohoto webu a kvalita nebude nijak znatelna. kdyz treba udelam render z blenderu, tak mam 96 kb, jakmile to otevru ve photoshopu preulozim, hned je to 3x vetsi. kdyz snizim kvalitu u jpeg i na nejnizsi, tk soubor je porad vetsi, nez ten puvodni, ale kvalitativne uplne nekde jinde. dik za rady


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv úno 02, 2006 10:40 am 
Offline
____
____
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 13, 2004 7:58 am
Příspěvky: 717
Bydliště: Prostějov
problém je v tom, že po editaci ve photoshopu se ti změní DPI ...tipuji, že tam máš jako defaultní natavené 300 DPI, ale z blenderu ti vypadne obázek jen s 72 DPI...

takže řešení je jednoduché - před uložením změnit natavení ...

...osobně bych doporučoval alespoň u finální verze nerenderovat do JPG, ale třeba PNG, nebo BMP a následně v tom photoshopu teprve uložit jako JPG...

...JPG je se ztátovou kompesí ....takže o část kvality přijdeš hned po renderu a to další při každé následné editaci a novém uložení v jakémkoliv softu ...když to uděláš víckát po sobě, tak je to na obázku už dost vidět...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: jak
PříspěvekNapsal: čtv úno 02, 2006 11:04 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 06, 2005 2:52 pm
Příspěvky: 216
Bydliště: Kravare ve Slezsku
takze z toho plyne, radeji vubec nerenderovat do jpg. nepochopil jsem to nejak s tim rozlisenim, kdyz si dam ve photoshopu velikost obrazku, tak tam je 72 dpi, jak jsi to myslel preulozit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: uz
PříspěvekNapsal: čtv úno 02, 2006 1:10 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 06, 2005 2:52 pm
Příspěvky: 216
Bydliště: Kravare ve Slezsku
uz jsem na to prisel, jsem fakt ......, nedal jsem to ulozit pro web :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz