Právě je pát říj 19, 2018 8:41 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: gimp - tool window always ontop
PříspěvekNapsal: stř pro 28, 2005 3:49 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 11, 2004 4:24 pm
Příspěvky: 1150
Bydliště: net
cau

nevite jak nastavit, aby gimp porad nepreskakoval mezi oknama, ale drzel okna s nastrojema porad navrchu jako tomu je photoshopu? takhle me to dost ser.. a nejde mi s tim delat :mad:

jm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř pro 28, 2005 4:13 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 08, 2004 7:18 pm
Příspěvky: 788
Bydliště: Plzeň
Jestli tim myslis "Always on top" tak to zalezi hlavne na OS/WM


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř pro 28, 2005 4:33 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 11, 2004 4:24 pm
Příspěvky: 1150
Bydliště: net
jo sorry, zajimalo by me to jak na woknech tak na linuxu.

jm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř pro 28, 2005 4:46 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 08, 2004 7:18 pm
Příspěvky: 788
Bydliště: Plzeň
Ve win to asi nejde a v linuxu to zavisi na pouzitem WM, napr. v Enlightenment 16 staci kliknout pravym tlacitkem na listu gimpu, zvolit set stacking na on top a mas to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř pro 28, 2005 6:00 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 11, 2004 4:24 pm
Příspěvky: 1150
Bydliště: net
ja mel pocit ze sem to nekde videl v preferencich gimpu, asi se mi to zdalo.
ted sedim na woknech pak se na linuxu kouknu.

dik jm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř pro 28, 2005 6:21 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 16, 2005 7:31 pm
Příspěvky: 408
No mě to ve winXP jde. Ale je to díky ovladačům ke grafice nvidia, mám tam funkci nView a pomocí toho můžu nastavit, abych měl okno pořád nahoře.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř pro 28, 2005 6:28 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 11, 2004 4:24 pm
Příspěvky: 1150
Bydliště: net
hmm nastesti sem koupil taku poc s nvidii, tazke bych to moh prinejhorsim takhle udelat taky...ale na linuxu si asi s nview neskrtnu.

jm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv pro 29, 2005 10:40 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 08, 2004 7:18 pm
Příspěvky: 788
Bydliště: Plzeň
nebylo by spatny kdyby jsi prestal utajovat co mas za WM, mozna tohle umoznuje. Podle toho, ze mas ubuntu, typoval bych to na gnome


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv pro 29, 2005 12:06 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 11, 2004 4:24 pm
Příspěvky: 1150
Bydliště: net
sorry ja vzdycky zapomenu,jasne gnome....kde je mimo :P

jm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: blba odpoved
PříspěvekNapsal: čtv pro 29, 2005 12:26 pm 
Offline
 ...
 ...
Uživatelský avatar

Registrován: čtv čer 30, 2005 6:39 pm
Příspěvky: 197
Bydliště: Frýdek-Místek
Moje blbá odpověď:

Na tohle používám dva monitory (xinerama) a nemám problém s "topováním" oken. Jen se zase více namáchám s rukou a myší.
Prostě k pořádné práci potřebuje člověk pořád hodně místa a u grafiky to platí 100násobně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv pro 29, 2005 3:49 pm 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
A co použít pracovní plochy?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 30, 2005 12:44 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 08, 2004 7:18 pm
Příspěvky: 788
Bydliště: Plzeň
ja gnome nikdy nevyuzival, tak nevim jestli tam je nejaka takova featura. Treba enlightenement tuhle ficuru ma, KDE myslim ne atd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 30, 2005 8:21 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 11, 2004 4:24 pm
Příspěvky: 1150
Bydliště: net
donedavna sem pouzival 2 monitory ale ted mam nota a pojedu pryc, takze ssebou nebudu tahat monitor :wink:
no a sem celkem rad ze mam jeden, protoze sem i pekne rozhazeli voci, jak se v perifernim videni pravehooka neco delo a blikalo mi to do oci...nehlede na vlastni frekvenci monitoru,ktera byla teda 100hz ale stejne me to otravovalo. vic desktopu je stejny jak mackat alt+tab mezi oknama gimpu.
u photoshopu sem si vsim ze tool nepouzivam, ale prece semtam nekdy jo a pak sem u toho co resime...


jm[/i]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: řešení
PříspěvekNapsal: pát pro 30, 2005 10:45 pm 
Offline
 ...
 ...
Uživatelský avatar

Registrován: čtv čer 30, 2005 6:39 pm
Příspěvky: 197
Bydliště: Frýdek-Místek
Pak mě napadá takové řešení:
Zmenši okno s obrázkem tak, abys těsně kopiroval gimp toolbox okno. Vyjde to vlastně na stejno, když ho (toolbox) vždy budeš mít nahoře. Obrázek pod ním bys stejně "nikdy" neviděl.

Druhé řešení (používám):
Nastav si ve svém window manageru (KDE, GNOME ...), aby se okno "topovalo" automaticky po najetí kurzoru myši. Většinou jde nastavit zpoždění, se kterým se tato operace má provést (v řádu milisekund). Je třeba si na takovou funkci zvyknout, ale pak je to droga. Takže potom stačí, aby gimp toolbox vyčníval kousíček zpod okna s obrázkem a myší zajet na ten vyčnívající kousek a toolbox se za XX milisekund topne a je vymalováno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: řešení
PříspěvekNapsal: sob pro 31, 2005 12:39 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 11, 2004 4:24 pm
Příspěvky: 1150
Bydliště: net
tpelc píše:
Pak mě napadá takové řešení:
Zmenši okno s obrázkem tak, abys těsně kopiroval gimp toolbox okno. Vyjde to vlastně na stejno, když ho (toolbox) vždy budeš mít nahoře. Obrázek pod ním bys stejně "nikdy" neviděl.


takhle to delam, ale orad to neni ono, s tim topovanim je dobrej napad.

sem rady rozjel 2 thready a nejsem schopnej s tim u sebe hnout, porad mi do toho neco leze :?

jm


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz