Právě je sob zář 22, 2018 11:46 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Gimp - stencil
PříspěvekNapsal: úte črc 26, 2005 12:27 pm 
Offline
......
......
Uživatelský avatar

Registrován: ned črc 18, 2004 2:11 pm
Příspěvky: 843
Bydliště: Košice
Prosim, poradte mi. V Gimpe mam 2 vrstvy s texturami a v tretej vrstve chcem mat texturu, ktora by fungovala ako stencil v Blenderi. Jednoducho povedane, prva textura by bola podklad, druha by sa namapovala na prvu, ale len tam kde je tretia textura cierna.
Dufam, ze som to napisal zrozumitelne. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 26, 2005 12:48 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 08, 2004 7:18 pm
Příspěvky: 788
Bydliště: Plzeň
No dáš v tý 3. vrstvě alfa do výběru a v tý druhý vrstvě, která má být průhledná dáš přidat masku vrstvy a tam výběr, všechno je v nástroje-vrstvy když na dotyčnou vrstvu klikneš pravym tlačítkem. Snad je to srozumitelné :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 26, 2005 1:24 pm 
Offline
......
......
Uživatelský avatar

Registrován: ned črc 18, 2004 2:11 pm
Příspěvky: 843
Bydliště: Košice
Funguje to.
Diky, diky, diky. :banana:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 26, 2005 2:32 pm 
Offline
......
......
Uživatelský avatar

Registrován: ned črc 18, 2004 2:11 pm
Příspěvky: 843
Bydliště: Košice
Prosim, neporadil by si este jednu vec. Ako ulozit tu masku ako samostany obrazok? Vzdy mi to ulozi len tu texturu ku ktorej je priradena maska. :cry:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 26, 2005 3:48 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 08, 2004 7:18 pm
Příspěvky: 788
Bydliště: Plzeň
Ted jsem to moc nepochopil :(
Jestli myslis ulozeni obrazku ktery funguje jako maska tak ten budes muset ulozit zvlast
Nebo pokud se ti uklada pouze napr druha vrstva a tam pod ni neni na ulozenym obrazku videt tak musis nejdriv vrstvy sloucit, gimp se standartne pri ukladani do jpegu pta jestli vrstvy ignorovat nebo exportovat, zde staci dat exportovat anebo muzes v nastrojich vrstev dat sloucit vrstvy
Tak nevim jestli jsem ti pomoh :?:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 26, 2005 3:51 pm 
Offline
......
......
Uživatelský avatar

Registrován: ned črc 18, 2004 2:11 pm
Příspěvky: 843
Bydliště: Košice
Skusal som to vselijako, ale maska sa obycajnym sposobom neda ulozit. Iba ak zoskenovat obrazovku. :wink:
Ale nakoniec som dosiel k pdobnemu vysledku, len sa trochu trebalo pohrat z farbami, kontrastom atd... :D
Aj tak diky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Uložení masky
PříspěvekNapsal: úte črc 26, 2005 9:41 pm 
Offline
 ...
 ...
Uživatelský avatar

Registrován: čtv čer 30, 2005 6:39 pm
Příspěvky: 197
Bydliště: Frýdek-Místek
Slange píše:
Skusal som to vselijako, ale maska sa obycajnym sposobom neda ulozit. Iba ak zoskenovat obrazovku.

Myslím, že to ale "6xx" vysvětlil dobře: prostě uložíš jen tu masku jako samostatný obrázek.
Já to dělám (možná blbě) tak, že odkliknu u všech ostatních vrstev viditelnost (to je ta ikona oka) a pak masku uložím - např. jako JPG nebo PNG apod. normálním způsobem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv črc 28, 2005 11:37 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 14, 2004 5:45 pm
Příspěvky: 709
Bydliště: Podivín
Jestli sem Tě pochopil správně, tak stačí abys podržel ALT a klikl levým na tu masku průhlednosti...Tím se přepneš na ni, takže když to uložíš, bude tam jen ta maska...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz