Právě je stř led 24, 2018 1:54 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: konfiguraky
PříspěvekNapsal: pát bře 27, 2009 10:32 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: čtv srp 03, 2006 9:44 pm
Příspěvky: 233
Zdravim,
delam exporter a chci, aby byl co nejprivetivejsi, a proto si chci ukladat pro kazdy blend soubor do nejakeho konfiguraku naposledy pouzite nastaveni (jako treba jestli exportovat jen vybrane objekty nebo vsechny apod.). Jsou pro to nejake pomocne funkce nebo konvence? (Aby se to ukladalo do slozky, kam ma uzivatel pristup pro zapis, aby to bylo multiplatformni, tzn zadne natvrdo nastavene slozky, atd.) A jaky format ukladani/nacitani konfigurace zvolit, aby to bylo co nejjednodussi? Napada me akorat xml, je to dobry napad?
Diky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 27, 2009 11:02 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 25, 2007 8:51 pm
Příspěvky: 207
prave som mrkol na blendigo a pouziva nieco taketo:

Blender.Scene.GetCurrent().properties['indigo'] = d

pricom d je slovnik v ktorom mas ulozene informacie

a potom robi

d = Blender.Scene.GetCurrent().properties['indigo'].convert_to_pyobject()

na nacitanie, takze to vyzera, ze ulozi informacie priamo do sceny, teda do blendu, cize celkom pruzna vec asi :) ale netestoval som, dufam, ze pomoze :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 27, 2009 11:50 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: čtv srp 03, 2006 9:44 pm
Příspěvky: 233
A neni tam jenom nejaky nachystany objekt na indigo? To fakt jde si do blend souboru takto ulozit prakticky cokoliv? Kazdopadne je to jeste lepsi, nez ten externi soubor, pokud to pojede...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob bře 28, 2009 11:33 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 25, 2007 8:51 pm
Příspěvky: 207
http://www.zoo-logique.org/3D.Blender/scripts_python/API/

pozri si triedu Scene, myslim, ze to pojede :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob bře 28, 2009 4:23 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: čtv srp 03, 2006 9:44 pm
Příspěvky: 233
No fakt že jo :) Jede to! Diky.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz