Právě je pon zář 24, 2018 12:34 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv úno 26, 2009 11:28 pm 
Offline
..
..

Registrován: ned lis 11, 2007 6:39 pm
Příspěvky: 46
Zdravím.

Zkoušel jsem importovat cesty z Illustratoru do Blenderu, a musím říct, že mi to moc nejde... U souborů AI mi to řekne "AI 13.0 compatible file but nothing to do? Perhaps a compacted file", u EPS "Not a valid file or an empty file or not a pure PS - Adobe - 2.0 file".
SVG se sice načte, ale složené cesty se rozloží. U složených cest tvořených dvěma překrývajícími se křivkami (v místě, kde se křivky překrývají, je prázdno) je to dost viditelné. Například pokud chci importovat text, který je tvořen cestou, tak těm uzavřeným písmenkům, jako je třeba o, chybí ty díry (jsou vyplněné - písmeno o se neimportuje jako prstenec, ale jako dva soustředné vyplněné kruhy). Jak mám tedy dostat ty cesty z llustratoru/Inkscapu do Blenderu?
Mám Blender 2.48 a Python 2.5.2.

Děkuji
Ondra


Přílohy:
Poznámka: Zkuste si například importovat tyto soubory do Blenderu a uvidíte, co to udělá (má to být písmeno a).
a.zip [92.1 KiB]
169 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát úno 27, 2009 12:23 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 31, 2007 2:39 pm
Příspěvky: 569
Bydliště: ČR> Frýdek-Místek >Frýdlant n.O.> Pržno
Ulož to svg jako Plain svg, pak by to mělo jít.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát úno 27, 2009 8:29 pm 
Offline
..
..

Registrován: ned lis 11, 2007 6:39 pm
Příspěvky: 46
Forseti píše:
Ulož to svg jako Plain svg, pak by to mělo jít.

Inkscape nebo Plain, to je jedno. Ty složené cesty se vždycky rozloží na jednotlivé křivky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát úno 27, 2009 9:45 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 31, 2007 2:39 pm
Příspěvky: 569
Bydliště: ČR> Frýdek-Místek >Frýdlant n.O.> Pržno
no a nejde to nějak spojit? (ctrl+j)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob úno 28, 2009 1:38 am 
Offline
..
..

Registrován: ned lis 11, 2007 6:39 pm
Příspěvky: 46
Forseti píše:
no a nejde to nějak spojit? (ctrl+j)


To jo, ale:

1. Když jsou u složených cest přes sebe 2 křivky, tak místo, kde se překrývají, je prázdné (tak se chová Illustrator i Inkscape a takové chování bych čekal i od Blenderu). Např. písmenko "o" nebo "a" je tvořeno 2 křivkami - jedna na vnější okraj a jedna na vnitřní (na tu díru). Ale když to importuju, tak je óčko v háji a místo něj jsou tam ty 2 křivky. Blender, ten to spojit umí, ale ne tak, aby se z těch dvou křivek stal zase původní objekt. Zkus si importovat to SVG, co jsem poslal, ať víš, co myslím.
2. Mám tam takových objektů spoustu a nemůžu to dělat pro každý zvlášť. Potřebuju to mít naimportované a hotovo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob úno 28, 2009 11:28 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 31, 2007 2:39 pm
Příspěvky: 569
Bydliště: ČR> Frýdek-Místek >Frýdlant n.O.> Pržno
No naimportoval jsem si to svg a v poho, akorát tam vznikl,kromě toho ačka nějaký objekt, který má jako kdyby na mřížce umístěné nějak nepravidelné kolečka, ale ačko jako takové je normální

eps mi nešlo vůbec naimportovat


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob úno 28, 2009 11:39 am 
Offline
..
..

Registrován: ned lis 11, 2007 6:39 pm
Příspěvky: 46
Forseti píše:
(...) ačko jako takové je normální (...)

Tak to nechápu. Jak přesně jsi to importoval?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob úno 28, 2009 3:28 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 31, 2007 2:39 pm
Příspěvky: 569
Bydliště: ČR> Frýdek-Místek >Frýdlant n.O.> Pržno
file -> import->paths->Inkscape(svg)->soubor,který chceš naimportovat->ok

podívej se jestli tam nemáš zaškrtnuté to Separate Curves. Pak by to mohl být ten tvůj problém


Přílohy:
svg.jpg
svg.jpg [ 8.31 KiB | Zobrazeno 6074 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob úno 28, 2009 6:38 pm 
Offline
..
..

Registrován: ned lis 11, 2007 6:39 pm
Příspěvky: 46
Forseti píše:
file -> import->paths->Inkscape(svg)->soubor,který chceš naimportovat->ok

podívej se jestli tam nemáš zaškrtnuté to Separate Curves. Pak by to mohl být ten tvůj problém


Zjistil jsem, že když to exportuju z Inkscapu, tak to funguje, ale když z Illustratoru, tak se to všechno rozloží, jako kdybych tam měl Separate Curves.
Navíc tam chci mít Separate Curves, jednak aby se zachovala barva, jednak aby jednotlivé objekty zůstaly oddělené.
Představ si že chceš do Blenderu dostat obrázek z wordle.net se stovkami složených cest, přičemž chceš zachovat barvy a oddělené jednotlivé textové řetězce... No nic, asi na to zapomenu.


Naposledy upravil spule dne sob úno 28, 2009 10:59 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob úno 28, 2009 7:52 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 31, 2007 2:39 pm
Příspěvky: 569
Bydliště: ČR> Frýdek-Místek >Frýdlant n.O.> Pržno
no tak to nevím.

jo a že se ptám jak dostaneš z wordle.net vektorový obrázek?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob úno 28, 2009 10:58 pm 
Offline
..
..

Registrován: ned lis 11, 2007 6:39 pm
Příspěvky: 46
Forseti píše:
no tak to nevím.

jo a že se ptám jak dostaneš z wordle.net vektorový obrázek?


Inu, vytisknout pomocí PDF nebo SVG tiskárny. Já to teda tisknu na Adobe PDF tiskárnu a pak to otevřu v Illustratoru nebo Inkscapu.
http://www.wordle.net/faq #pdf, #svg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned bře 01, 2009 12:53 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 31, 2007 2:39 pm
Příspěvky: 569
Bydliště: ČR> Frýdek-Místek >Frýdlant n.O.> Pržno
NOVINKA - svg tiskárna, cože??? teda o pdftiskárně vím, ale svg, no toto. dík


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon čer 15, 2009 12:07 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 15, 2005 10:57 pm
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno
Vim, ze posledni prispevek je unorovy, ale import resi asi kde kdo :) Takze ma poznamka je -zkus ulozit jako .ai verze 8 (aspon u mne to proslo).

Zkousel jsem ted ulozit do SVG 1.0 a to bylo bez komplikaci.

Ohledne tveho "a", tak potiz je v tom, ze do blenderu se dostal vnejsi obrys pismene dvakrat (pokud jsem to neprehledl ve vasi diskusy). Pokud s kurzorem nad vnejsim obrysem stisknes "L" vybere se ti cely obrys a "X" smaznes.
Mozna zkus v Ilustratoru zmenit vychozi typ dokumentu?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz