Právě je čtv črc 19, 2018 11:38 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Yaf(a)Ray pod ubuntu 64bit
PříspěvekNapsal: sob říj 11, 2008 12:57 pm 
Offline
 ...
 ...

Registrován: pon čer 05, 2006 4:17 pm
Příspěvky: 134
Bydliště: Tábor
ahoj,mam problem se scriptem pro Yaf(a)Ray pod ubuntu 64bit...dys ho chci spustit tak mi to napise script error.... a v conzoli blenderu je :

Traceback (most recent call last):
File "<string>", line 25, in <module>
ImportError: No module named yaf_export

nevedel by nekdo co s tim?diky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob říj 11, 2008 1:09 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 08, 2004 7:18 pm
Příspěvky: 788
Bydliště: Plzeň
máš v adresáři se skripty skript yaf_export.py?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob říj 11, 2008 3:42 pm 
Offline
 ...
 ...

Registrován: pon čer 05, 2006 4:17 pm
Příspěvky: 134
Bydliště: Tábor
ano mam...nevim v cem by mel byt problem...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 16, 2008 10:47 pm 
Offline
 ...
 ...

Registrován: pon čer 05, 2006 4:17 pm
Příspěvky: 134
Bydliště: Tábor
Tak asi nikdo nevíte co s tím co?normálně mám vsechny scripty co sem rozbalil ve složce blender...nevim čim to...nepoužíváte64 bit ubntu?funguje vám to?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 16, 2008 11:07 pm 
Offline
-
-

Registrován: ned črc 22, 2007 1:59 pm
Příspěvky: 148
Bydliště: Litoměřice
Mám, používám a funguje. Vážně netuším čím by to mohlo bejt....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát říj 17, 2008 8:05 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 08, 2004 7:18 pm
Příspěvky: 788
Bydliště: Plzeň
Karl0s píše:
Tak asi nikdo nevíte co s tím co?normálně mám vsechny scripty co sem rozbalil ve složce blender...nevim čim to...nepoužíváte64 bit ubntu?funguje vám to?

Jestli to máš v blender, tak to nebude fungovat, musí to být v ~/.blender/scripts


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát říj 17, 2008 8:34 pm 
Offline
 ...
 ...

Registrován: pon čer 05, 2006 4:17 pm
Příspěvky: 134
Bydliště: Tábor
no ale ja kdyz dám "domovskou složku" a dám aby se mi ukázaly skryté soubory tak tu složku v blenderu se scripty mám uzamčenou a nejde tam nic kopírovat...nemohli byste mi poradit jak to tam nakopírovat? ja sem s linuxem začal tak jeÅ¡tě moc nevím :oops: díiky :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát říj 17, 2008 9:11 pm 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
vyzkoušel jsi příkaz "sudo" v terminálu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob říj 18, 2008 11:53 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 08, 2004 7:18 pm
Příspěvky: 788
Bydliště: Plzeň
Karl0s píše:
no ale ja kdyz dám "domovskou složku" a dám aby se mi ukázaly skryté soubory tak tu složku v blenderu se scripty mám uzamčenou a nejde tam nic kopírovat...nemohli byste mi poradit jak to tam nakopírovat? ja sem s linuxem začal tak ještě moc nevím :oops: díiky :)

Dobře. Nevíc co už umíš a co ne, tak se postup pokusím popsat co nejdetailněji.

Otevři si terminál, otevře se ti na příkazová řádka. Za každým řádkem odentruj. Na tu napiš
cd ~
ls -al
Najdi si řádek, který končí na .blender
Koukni se do třetího sloupce, tam jsou vypsáni vlastníci. Pokud je tam napsáno:
jméno_tvého_uživatele(stejné jako login) users
napiš:
find .blender -type d -print0 | xargs -0 chmod 755
find .blender -type f -print0 | xargs -0 chmod 644

Pokud je tam napsáno root root, nejprve spusť
sudo chown -R jméno_uživatele users
a pak pokračuj jako u předchozího spuštěním obou dvou řádek s find.

Tím se změní oprávnění na celý adresář, abys tam mohl zapisovat.

Genom píše:
vyzkoušel jsi příkaz "sudo" v terminálu?

To, že by se mu povedlo do adresáře skripty nakopírovat by bylo k ničemu, pokud by do něj pak nemohl blender přistupovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob říj 18, 2008 4:33 pm 
Offline
 ...
 ...

Registrován: pon čer 05, 2006 4:17 pm
Příspěvky: 134
Bydliště: Tábor
no nějak mi to nejde:-(..zkouÅ¡im to psát ale nic to nedělá...nevim co dělám Å¡patně..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob říj 18, 2008 7:18 pm 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
6xx: - mno vycházel jsem z vlastní zkušenosti, kdy jsem do souboru neměl přístup, ale program ano...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz