Právě je sob črc 21, 2018 7:38 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Detekcia rohov v obrazku pre Blender
PříspěvekNapsal: ned pro 23, 2007 1:39 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 12, 2005 4:33 pm
Příspěvky: 52
Bydliště: Slovensko ;)
Zdar,

v pythone som implementoval ako plug-in algoritmus, ktory detekuje rohy v obrazku.
Chcel som to pouzit na ulahcenie procesu modelovania, napr. ked prevadzate logo z 2D do 3D, a je hranate :) tak si mozte pomoct..

Skript je momentalne v alpha-testovacej verzii...nema gui a nieje flexibilny,
nedaju sa nastavovat parametre detekcie, ktore su pre kazdy obrazok trochu ine.

Ale aj s default hodnotami by ste mali byt schopny nieco nadetekovat.

Skript teda nadetekuje rohy, v Image Editore zobrazi cervenymi krizkami, kde body nasiel a do sceny nasklada i body, ktore si potom mozete pospajat.

Algoritmus nie je idealny, detekuje rohy i tam kde podla ludskeho oka roh nieje :)

Thread na blender artists:
http://blenderartists.org/forum/showthread.php?t=112717

Screenshot:
http://homel.vsb.cz/%7Etvr046/harris/cordet.png

Blend File: Stlac ALT-P v Text editore
http://homel.vsb.cz/%7Etvr046/harris/cordet.blend

Pokracovat vo vyvoji planujem na zaklade odoziev, resp. ci to bude pre niekoho k niecomu :)

PS: ak to budete testovat, tak mi pls poslite ako dlho vam skript bezal.
Na mojom stroji detekcia trva 31 sekund na obrazku 256x256
Posledne cislo v konzoli je cas behu skriptu.

At se dari :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned pro 23, 2007 3:36 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 12, 2005 4:33 pm
Příspěvky: 52
Bydliště: Slovensko ;)
Bol tam mensi bug v zobrazeni vysledku, tak sa ospravedlnujem.
Stale to nieje idealne ale uz by to malo byt lepsie..
Vysledok si musite k obrazku dorovnat a zmensit/zvacsit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned pro 23, 2007 4:06 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: stř črc 21, 2004 3:09 pm
Příspěvky: 1749
Bydliště: Ostrava
Ja to prubnu. Vypada to zajimave. :wink: :thumbsup:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned pro 23, 2007 7:29 pm 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
S tymi detekovanimi hranami ktore tam niesu, tak to moze byt aj tym ze je to jpg.
Urcite do dotiahni. Mohol by si skusit spravit z toho krivky :).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned pro 23, 2007 8:54 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 04, 2006 8:11 am
Příspěvky: 1148
Bydliště: Pardubice
Jo, to je zajímavé. :wink:
Akorát jsem nestopl čas. :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 24, 2007 9:40 am 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 12, 2005 4:33 pm
Příspěvky: 52
Bydliště: Slovensko ;)
Citace:
Jo, to je zajímavé.
Akorát jsem nestopl čas.


Cas sa vypisuje ako posledne cislo v konzoli po skonceni skriptu :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte srp 12, 2008 6:19 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 15, 2005 10:57 pm
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno
11.9

iMac 2.4 GHz Intel Core 2Duo, 3GB 667 MHz, OS X 10.4.11, Blender 2.46

Neco noveho nebo malo ohlasu a suplikova zalezitost?
Keir take mlci. Zeby tracking pro Blender nevysel? Skoda.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte srp 12, 2008 6:52 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2005 8:13 pm
Příspěvky: 1017
Bydliště: Plzeň
6.58s

3.44 GHz Intel Core2 Duo, 2GB 800 MHz, Windows XP, Blender 2.46

(jen mi zajímal ten čas :wink: )


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz