Právě je ned pro 16, 2018 10:51 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv lis 09, 2017 1:31 pm 
Offline
.
.

Registrován: čtv lis 09, 2017 12:54 pm
Příspěvky: 4
Zdravím,
jsem začátečník v blenderu a potřeboval bych poradit s malým problémem. Tvořím animaci skládání nějaké sestavy z různých dílů a součástek, tzn. potřebuji, aby se postupně modely objevovaly a pak byly dále nějakým způsobem animovány. Chtěl jsem to vyřešit jednoduše nastavením průhlednosti objektu - shader Transparent BDSF. Nicméně při vyrendrování jsou vidět některé hrany průhledného "v tu chvíli neviditelného" objektu. Mohl by někdo zkušenější poradit co s tím? - problém snad lépe znázorňuje screen na následujícím odkazu.

http://www.imgup.cz/image/L4Ui


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv lis 09, 2017 1:56 pm 
Offline
........
........
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 05, 2009 8:37 pm
Příspěvky: 1212
JJura: dotýkají se ty objekty jiného objektu? pokud ano tak to může dělat co píšeš, pokud ne tak napiš a ještě se na to podívám.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv lis 09, 2017 2:03 pm 
Offline
.
.

Registrován: čtv lis 09, 2017 12:54 pm
Příspěvky: 4
Dělají to i objekty, které se žádného dalšího objektu nedotýkají :-/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv lis 09, 2017 2:50 pm 
Offline
........
........
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 05, 2009 8:37 pm
Příspěvky: 1212
a mají u Transparent čistou bílou?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv lis 09, 2017 2:52 pm 
Offline
.
.

Registrován: čtv lis 09, 2017 12:54 pm
Příspěvky: 4
Mají, pro jistotu jsem kontroloval....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv lis 09, 2017 3:39 pm 
Offline
........
........
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 05, 2009 8:37 pm
Příspěvky: 1212
já bych to animoval přes tohle. jednoduše se dá zapnout a vypnout viditelnost i stíny.


Přílohy:
screen.jpg
screen.jpg [ 177.19 KiB | Zobrazeno 417 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát lis 10, 2017 8:52 am 
Offline
.
.

Registrován: čtv lis 09, 2017 12:54 pm
Příspěvky: 4
Jasný, to je druhý způsob, ale zase i když je nastavená průhlednost, tak jsou tam pořád po vyrenderování vidět ty hrany... :-/ nevím jestli to nebude spíš někde v nastavení renderu, protože v náhledu u materiálu to vidět nejde... Tak nevím, ale i tak díky za tipy, bohužel to zatím nepomohlo...

EDIT: vyřešil jsem to tím, že jsem objektům nastavil velikost na nula v době, kdy nemají být vidět, ale stejně by mě zajímalo, kde může být chyba s tou průhledností...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát lis 10, 2017 1:37 pm 
Offline
........
........
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 05, 2009 8:37 pm
Příspěvky: 1212
JJura: tak prosím pošli .blend s ukázkou té chyby a kouknu na to :)

jestli chceš :)

díky :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob lis 11, 2017 8:52 pm 
Offline
........
........
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 05, 2009 8:37 pm
Příspěvky: 1212
ty modely jsou v kontaktu nebo se překrývají z toho vznikají ty stíny, dají se skrýt.. ale nejlepší by je bylo přemodelovat, protože vypadají jako importované z .stl


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz