Právě je čtv zář 20, 2018 11:14 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Fluid Simulace
PříspěvekNapsal: sob led 17, 2015 3:49 pm 
Offline
.
.

Registrován: sob led 17, 2015 12:33 pm
Příspěvky: 4
Potřeboval bych poradit ohledně fluid simulací... zatím dělám jen "zkušební" simulaci než se vrhnu na něco většího, ale mám tu problém (na fotce) Jel jsem podle tutoriálu Andrew Price https://www.youtube.com/watch?v=d0uS7T0AMVw a ten můj problém nastává v čase 18:15 kdy tam tu "main box" zvolí jako domain object... rozdělí se mu to na mnoho polygonů a trochu to změní geometrii, ale mě to nic takového nedělá (zkoušel jsem už i, jestli se to prostě jen nezobrazuje, ale po bakeování se nedějě vůbec nic a nic se ani nezabakeuje... nejspíš je problém v tomhle... ) Mám nejnovější verzi Blenderu ( to jest 2.73) Nevíte někdo co s tím? čím to může být?


Přílohy:
Simulation Problem_01_00000.jpg
Simulation Problem_01_00000.jpg [ 63.66 KiB | Zobrazeno 1814 krát ]
Simulation Problem_02_00000.jpg
Simulation Problem_02_00000.jpg [ 62 KiB | Zobrazeno 1814 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fluid Simulace
PříspěvekNapsal: úte led 20, 2015 9:59 am 
Offline
.....
.....

Registrován: úte čer 28, 2011 8:01 pm
Příspěvky: 421
Takhle podle obrázku nedokážu poradit. Zkus poslat blend soubor, můžu se na to podívat a třeba na to přijdu, v čem je problém...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fluid Simulace
PříspěvekNapsal: úte led 20, 2015 6:49 pm 
Offline
.....
.....

Registrován: úte čer 28, 2011 8:01 pm
Příspěvky: 421
OK, tak problém spočívá v tom, že Andrew Price měl už předuloženou nějakou simulaci a když tam nastavil tomu objektu fluid typu domain, tak se mu to rovnou načetlo z disku. Tobě to zůstane prakticky beze změny, protože na disku ještě nemáš nic zapečeno. Bake v tuhle chvíli nafunguje, protože nemáš nastavené další důležité věci. Jako základní je nutné nastavit ten menší kvádr jako Fluid - typ Fluid a ty ostatní objekty jako Fluid - typ Obstacle. Tohle vše je ale popsáno v tom tutoriálu v čase 23:50 a dál, takže si to postupně všechno projdi a mělo by to fungovat...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fluid Simulace
PříspěvekNapsal: úte led 20, 2015 7:49 pm 
Offline
.
.

Registrován: sob led 17, 2015 12:33 pm
Příspěvky: 4
JJ i to jsem už předtím zkoušel v jiným projektu... všechno podle toho tutoriálu... ale nefungovalo to. A teď? Otevřu ten soubor co jsem ti poslal, zkusím to znova a funguje to všechno jak má :-D já těm počítačům už vážně vůbec nerozumím :-D Každopádně děkuji za tvůj čas a za rady :emo17: jestli budu moci, tak velice rád taky s něčím poradím :-D


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz