Právě je pon črc 23, 2018 7:33 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: sculpt mode a tablet
PříspěvekNapsal: pon říj 20, 2014 8:55 pm 
Offline
.
.

Registrován: stř čer 11, 2014 2:45 pm
Příspěvky: 9
Ahoj, zkoušel jsem pracovat ve Sculpt modu s tabletem Genius m720. Vím že Genius není žádnej zázrak, ale na něco je lepší než myš. Ale ve Sculpt modu jsem s tím moc nepochodil jak jsem si původně myslel. Jaké s tím máte zkušenosti?
Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sculpt mode a tablet
PříspěvekNapsal: úte říj 21, 2014 9:21 am 
Offline
.....
.....

Registrován: úte čer 28, 2011 8:01 pm
Příspěvky: 421
Tablet od Geniuse jsem kdysi měl - ta zkušenost s ním ale byla tak špatná, že jsem ho prakticky nepoužíval. Myslel jsem si, že je to obecně problém tabletů. Pak se mi pod ruku dostal Wacom Bamboo a i když je to nejlevnější tablet této značky, tak to je úplně jiná liga než byl ten můj genius. Bamboo jsem si potom koupil (tenkrát mě stál cca 1500,-) a dodnes ho používám. Při sculptování používám výhradně tablet, s myší bych nic nevyscupltoval. Dokonce jsem si koupil malou klávesnici bez numerickýho bloku aby se mi tablet vešel mezi klávesnici a myš a mám to tak všechno po ruce.
Podle mě existuje jedinej výrobce tabletů a to je Wacom - tomu ostatnímu se snad ani tablet říkat nedá :).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sculpt mode a tablet
PříspěvekNapsal: úte říj 21, 2014 11:43 am 
Offline
.
.

Registrován: stř čer 11, 2014 2:45 pm
Příspěvky: 9
Jo je mi jasný že genius není žádná sláva a wacom je wacom. Ale o tom se bavit nechci, asi jsem špatně napsal otázku. Myslím že by měli fungovat tak jako tak - přesnost je samozřejmě jinde...furt to bude přesnější jak myš..spíš my jde o to jestli existuje nějaké nastvení pro tablet v Blenderu? Nebo nějaký tutoriál jak jej používat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sculpt mode a tablet
PříspěvekNapsal: úte říj 21, 2014 5:32 pm 
Offline
.....
.....

Registrován: úte čer 28, 2011 8:01 pm
Příspěvky: 421
Pak moc nechápu, co chceš vědět. Jediný, co se dá nastavit pro tablet je to, který parametr budeš ovlivňovat přítlakem na pero. Je to taková zvláštní ikonka vedle danýho parametru (viz příloha). Jinak tablet by měl fungovat standardně po připojení. Jediný, co je dobrý nastavit je, aby dotek špičkou pera fungoval jako kliknutí levým myšítkem, a zbylé dvě tlačítka na peru fungovaly jako prostřední a pravý myšítko. Ale to se dá nastavit v ovladači daného tabletu. Blender (pokud vím) takový nastavení nemá. Ještě mě napadá jedna věc: čistě teoreticky je možné, že blender nepodporuje dobře tablety jiných výrobců než wacom. Nikdy jsem po tom nepátral, ale pamatuju si, že u jinýho programu jsem na to narazil.


Přílohy:
Tablet_Settings.jpg
Tablet_Settings.jpg [ 18.3 KiB | Zobrazeno 2384 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sculpt mode a tablet
PříspěvekNapsal: čtv lis 06, 2014 2:31 pm 
Offline
.
.

Registrován: stř čer 11, 2014 2:45 pm
Příspěvky: 9
Jo to je přesně to co jsem potřeboval vědět. Díky :emo05:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz