Právě je čtv črc 19, 2018 11:51 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Render pozadí při object trackingu
PříspěvekNapsal: pát zář 26, 2014 9:01 am 
Offline
.
.

Registrován: čtv zář 25, 2014 11:21 pm
Příspěvky: 2
Ahoj,
potřebuju poradit jak se dá nastavit video při object tracking aby se renderovalo na pozadí.
Když dělám camera tracking, tak to není problém, protože stačí kliknout na "set as background" a je hotovo ale když dělám trackování objektu, tak to nejde a nevím co s tím.
Možná by pomohl node editor ale v tom bych potřeboval asi nějakej screen jednoduchýho nastavení.
Nebo to taky možná bude prkotina na jedno kliknutí ale nevím si rady :-).

Díky moc za rady.
Honza


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát zář 26, 2014 8:24 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 26, 2007 8:23 pm
Příspěvky: 399
Nejsem si jist tvou otazkou mohl by si vice specifikovat nebo pripadne pridat nakou ukazku toho co mas a toho co chces


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob zář 27, 2014 7:12 pm 
Offline
.
.

Registrován: čtv zář 25, 2014 11:21 pm
Příspěvky: 2
Dávám odkaz na video na youtube. Problém popíšu na něm.
http://www.youtube.com/watch?v=QmYaRRhyivA
Mám natočený video a hotový trackování objektu a samotnej objekt (kvádr) v blenderu mám taky hotovej a vše funguje.
Ale když chci scénu vyrenderovat, tak se mi renderuje jen objekt (kvádr) s černým pozadím (video tam není).

Ještě jsem nad tím hodně bádal a experimentoval a povedlo se mi to nastavit v NODE editoru. Problém byl taky v tom, že jsem neměl nastavený transparentní pozadí. Přikládám odkaz na screen, jak jsem to udělal. Takže problém jsem vyřešil ale chci se tedy ještě zeptat jestli je tohle jediný řešení nebo to umí blender i sám automaticky nastavit?
http://carso.rajce.idnes.cz/Vsechno_mozny#object_tracking_background.jpg

Dělám to v Blenderu 2.71

Snad jsem to napsal srozumitelně :-).
Díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon zář 29, 2014 12:42 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 26, 2007 8:23 pm
Příspěvky: 399
Je to standartni reseni a to nejen u blenderu vzdy se renderujou elementy zvlast a sklada se to v kompozitoru


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz