Právě je pon zář 16, 2019 11:31 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: interaktivní žaluzie
PříspěvekNapsal: pát bře 28, 2014 4:24 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 17, 2008 1:04 pm
Příspěvky: 330
Bydliště: Frydek
na BlenderNation se obejvil krásný reel: http://vimeo.com/90280028 .V čase 01:10 má Christophe ukázku interaktivních žaluzií. Chtěl bych si takové žaluzie vyrobit, dost často je používám do vizualizací. Poradíte mi kde mám začít? Případně nějaký tutoriál. Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: interaktivní žaluzie
PříspěvekNapsal: ned bře 30, 2014 2:29 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 26, 2007 8:23 pm
Příspěvky: 399
Blender jsem uz nemel otevreny dlouho tak to byl boj

http://jankudrnac.g6.cz/zaluzky.blend


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: interaktivní žaluzie
PříspěvekNapsal: ned bře 30, 2014 5:17 pm 
Offline
-
-

Registrován: ned črc 22, 2007 1:59 pm
Příspěvky: 148
Bydliště: Litoměřice
Mě přišlo jednoduší to udělat přes blendshape. Ono přiřazovat zvlášť každé části té žaluzie constraint nebo sepisovat na to nějaký skript mě přijde zdlouhavé. Ale elegantní to je, to uznávám. X_H_N to má pěkně udělaný. Tady je jak jsem to myslel: http://uloz.to/xBmuVMU8/rigzaluzie-blend


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: interaktivní žaluzie
PříspěvekNapsal: ned bře 30, 2014 8:29 pm 
Offline
.....
.....

Registrován: úte čer 28, 2011 8:01 pm
Příspěvky: 421
Dosal píše:
Mě přišlo jednoduší to udělat přes blendshape. Ono přiřazovat zvlášť každé části té žaluzie constraint nebo sepisovat na to nějaký skript mě přijde zdlouhavé. Ale elegantní to je, to uznávám. X_H_N to má pěkně udělaný. Tady je jak jsem to myslel: http://uloz.to/xBmuVMU8/rigzaluzie-blend


Dobrej nápad - jednoduchý a funkční :emo17:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: interaktivní žaluzie
PříspěvekNapsal: pon bře 31, 2014 10:24 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 17, 2008 1:04 pm
Příspěvky: 330
Bydliště: Frydek
Díky všem za pomoc.
X_H_N: bylo to pro mé chápání jednodušší
Dosal: to se mi líbí, jen jsem nepřišel na to jak dám ovládání na druhý model (např. Cntrl_stazeni). Je to nějak přes Driver, ale nejde mi to :-/. Můžeš mi prosím ještě napovědět?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: interaktivní žaluzie
PříspěvekNapsal: stř dub 02, 2014 9:36 pm 
Offline
-
-

Registrován: ned črc 22, 2007 1:59 pm
Příspěvky: 148
Bydliště: Litoměřice
Tak budem počítat stím že už máš udělaný Shape keys.

1- Takže klikni v Shape keys pravým třeba na "otaceni" na ty čísla a vyber Add Driver.

2- Přepni se do Graph editoru a přepni mod na Drivers. Rozbal roletku na levo Key a klikni na Value (otaceni)

3- Nyní v properties v založce Drivers si vyber u položky Ob/Bone nějakej objekt se kterým to chceš ovládat, v mém případě to byl "Cntrl_otaceni". A v jaké ose to chceš otáčet či posouvat.

4 -Ještě u položky Type v té samé záložce nastav Averaged Value. Pokud se to posouvá nebo otáčí moc rychle, tak to na stav na Scripted Expression a můžeš zkusit vepsat "var /6".
Je třeba si stím pohrát pokud potřebuješ nějak tohle poladit. Pak to ještě možná bude po tobě chtít, aby ti tohle fungovalo, mít zaškrtnuto v preferencích, záložce File "Auto Run Python Script"

Pak je ještě velmi důležitý abys měl u kontroleru vynulovaný rotace, jinat to bude dělat brikule...

Snad jsem trochu pomohl


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: interaktivní žaluzie
PříspěvekNapsal: pát dub 04, 2014 9:07 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 17, 2008 1:04 pm
Příspěvky: 330
Bydliště: Frydek
Super, podařilo se, díky moc. Zas umím něco nového.
A ještě takový oříšek :-). Žaluzie ve skutečnosti vysí na provázku a postupně se skládá. To znamená, že mezery mezi jednotlivými pláty jsou vždy stejné. Každý plát bych musel zpozdit, nebo lze to vyřešit nějak rychle a elegantně?

UŽ JSEM NA TO PŘIŠEL, přes modifikátor Array a přidat driver k počtu "Count" jen si pohrát s hodnotou v Scripted Expression. :banana: Dííííky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: interaktivní žaluzie
PříspěvekNapsal: pát dub 04, 2014 5:30 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 17, 2008 1:04 pm
Příspěvky: 330
Bydliště: Frydek
posílám na ukázku, nechodí to přesně na milimetr, asi dělám něco špatně, ale mohlo by to pro můj účel stačit. http://www.studiomalda.cz/blender/zaluzie.blend


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz