Právě je ned srp 25, 2019 7:41 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Cycles render - Samples
PříspěvekNapsal: čtv led 31, 2013 4:11 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
Nahlad mas hned aj v okne kludne. A ak chces vidiet detailenejsie render niektorej casti vo final kvalite skus nastavit v render settings TILE render, nejaky 200x200px. Tak budes sice vidiet len kusok obrazku ale mozno ti to bude stacit k tomu posudit ci je to ok...

Inak s tymi samples netusim. Mas tam dve nastavenia PREVIEW a RENDER. To vsak predpokladam, ze vies. Takze neviem kde moze byt problem. Napada ma este nekompaktibilita s OPENCL pokial nepouzivas CUDA. Ale inak neviem...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cycles render - Samples
PříspěvekNapsal: čtv led 31, 2013 4:13 pm 
Offline
.....
.....

Registrován: úte čer 28, 2011 8:01 pm
Příspěvky: 421
těžko radit, mně se nikdy nic podobnýho nestalo. Možná zkus ten problém popsat nějak podrobněji. Co myslíš tím "změnit formát"? Zvětšit rozlišení renderu? To by na počet samplů nemělo mít žádnej vliv. Jakou používáš verzi blenderu?
Taky je otázka, jak jsi zjistil, že to renderuje na 60 samplů? Kde jsi to vyčetl? Postni kdyžtak screenshot...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cycles render - Samples
PříspěvekNapsal: čtv led 31, 2013 6:03 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 571
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
To nejsou samply ale!
Cycles ma "progresivní" rendering (říká se tomu jinak), který render rozkouskuje na "kachličky" a renderuje každou zvlášť..
Ve výsledku by to mělo renderovat rychleji.
V položce Performance je položka která nastavuje množství těchto "kachliček".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cycles render - Samples
PříspěvekNapsal: čtv led 31, 2013 9:35 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
Presne tak. To su tie TILE o ktorych som pisal. Hodnota SAMPLES dole je nieco ine nez TILE hore...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cycles render - Samples
PříspěvekNapsal: pát úno 01, 2013 2:33 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 571
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
Apropo, musel jsi vidět rozdíl při renderování. :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz