blender3d.cz
http://www.blender3d.cz/forum/

Generátor stromů
http://www.blender3d.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=8730
Stránka 12

Autor:  Keruvaj [ čtv led 10, 2013 9:56 am ]
Předmět příspěvku:  Generátor stromů

Stáhnul jsem si generátor stromů Arbaro 1.9.8. Když dám importovat jako obj tak mi to nahlásí error. Zajímavé bylo, že při prvním pokusu i když to ohlásilo error, tak se mi ten strom načetl. Při dalších pokusech už to stromy nenačte. Nevíte někdo, kde je chyba? Mám nainstalovaný Blender 2.65a. Zkoušel jsem to i ve starších verzích. Dík za rady.

Přílohy:
Blender-error.jpg
Blender-error.jpg [ 39.32 KiB | Zobrazeno 2978 krát ]

Autor:  Marek [ čtv led 10, 2013 10:39 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Generátor stromů

S tim ti asi neporadim.
Zkus ale addon sapling - je přímo v blenderu - stačí ho jenom aktivovat. Měl by fungovat podobně jako arbaro...

Autor:  Keruvaj [ čtv led 10, 2013 2:30 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Generátor stromů

Díky za radu, ale u mně je ten problém, že nevím jak ten addon sapling aktivovat.

Autor:  Marek [ čtv led 10, 2013 3:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Generátor stromů

pomocí Ctrl+Alt+U otevři okno User Preferences, nahoře uprostřed je tlačítko addons a v levym sloupečku nahoře si můžeš vyhledat sapling. objeví se ti ten addon - v pravo od názvu je takovej prázdnej čtvereček, tak na něj klikni a zaškrtni ho. pak můžeš používat ten sapling. objeví se v menu pro přidání křivky (add - curve)

Přílohy:
Sapling.jpg
Sapling.jpg [ 28.73 KiB | Zobrazeno 2956 krát ]

Autor:  Keruvaj [ čtv led 10, 2013 5:31 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Generátor stromů

Díky moc za pomoc.

Autor:  Keruvaj [ čtv led 10, 2013 6:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Generátor stromů

Všechno jsem provedl, vyskočil mi tam už i ten strom, ale visím na tom, jak tam dostat ovládací okno na ten samling. V tutoriálech všichni pracují s oknem sampling, ale nikde jsem nevypozoroval jak otevírají to ovládací okno. Možná to říká, ale moje angličtina je nulová. Jestli mi můžeš poradit, tak budu moc rád.

Autor:  G_Taurus [ čtv led 10, 2013 7:10 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Generátor stromů

Keruvaj:v 3D okně klávesa T a panel nalevo sjet dolů tam to máš

jinak až po přidání objektu Add+Curve+Add Tree

Autor:  Keruvaj [ pát led 11, 2013 6:17 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Generátor stromů

Díky za rady, ale já tam to okno nemůžu dostat. Nemá se ještě na něco kliknout? Já tam žádného jezdce nevidím, abych mohl sjet dolů.

Přílohy:
Blender strom.jpg
Blender strom.jpg [ 26.08 KiB | Zobrazeno 2932 krát ]

Autor:  Keruvaj [ pát led 11, 2013 7:04 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Generátor stromů

Tak jsem konečně našel to malé + a dostal jsem to okno do obrazu, ale tím to skončilo. Snažím se klikat na různé parametry ale strom zůstává stále stejný. Snad na to přijdu. Kdyby mně chtěl někdo nakopnout, tak bych mu byl vděčný.

Přílohy:
Sapling.jpg
Sapling.jpg [ 192.74 KiB | Zobrazeno 2930 krát ]

Autor:  Keruvaj [ pát led 11, 2013 4:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Generátor stromů

Po celodenním zkoušení a klikání jsem zjistil, že v nové čisté scéně sapling funguje. V rozpracované scéně při kliknutí na Bevel buď se ze stromem neděje nic, nebo zmizí. Přišel jsem ale na to, že mi začal fungovat program Arbaro. Tak tu scénu zalesním tímto programem, i když saplingem by to bylo asi jednodušší. Kdyby někdo věděl důvod, proč ten sapling nefunguje tak bych to uvítal.

Přílohy:
Arbaro-strom.jpg
Arbaro-strom.jpg [ 87.55 KiB | Zobrazeno 2915 krát ]

Autor:  Filippriec [ ned led 13, 2013 4:05 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Generátor stromů

Keruvaj ako si to tam dostal? presne to mi nejde!!!

Autor:  Keruvaj [ pon led 14, 2013 6:12 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Generátor stromů

File-Import-Wavefront(obj.)-najdeš si složku, kde sis uložil vygenerovaný strom obj.-klikneš na něho, pak klikneš na Import OBJ. Tohle mi ale začlo jít až po delší době co jsem lavíroval s programem Sapling. Před tím mi to hlásilo error. Zajímavé je, že mi začal fungovat i program Sapling, ale načítaní a práce v Saplingu je nekonečně dlouhá. Než se načte zadaný údaj, tak se Blender s tím potýká až 5 minut. Tak jsem zůstal u Arbara.

Autor:  Jergon [ pát úno 22, 2013 9:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Generátor stromů

G_Taurus píše:
Keruvaj:v 3D okně klávesa T a panel nalevo sjet dolů tam to máš

jinak až po přidání objektu Add+Curve+Add Tree


Právě že to okno s bevelem a tak se tam vůbec neobjeví...

Autor:  Filippriec [ pát úno 22, 2013 9:17 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Generátor stromů

Ale ked si to pustis od znova (cely blender) tak ti to v paneli po T funkcie zobrazi. :emo05:

Autor:  Jergon [ pát úno 22, 2013 9:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Generátor stromů

Aha, ono je důležité, že s tou křivkou se nesmí nijak hnout, dokud není strom hotový, jinak to okno okamžitě zmizí a už se asi nedá znova vrátit... Já si ji normálně zmenšil a poposunul, tak jsem o okno přišel... No, dost pitomé pravidlo, ale budiž, hlavně, že o tom vím... :-)

Stránka 12 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/