Právě je pon říj 22, 2018 10:52 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Textura (Cycles)
PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 9:42 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
Ahoj.

Neviem si spomenut na ten vyraz ako sa tomu hovori ak sa pri renderu vyrenderuje textura ale s takymi artefaktami. Teda ak je hrozne clenity a opakujuci sa vzor, tak na vyslednom obrazku vam vzniknu take artefakty. Potreboval by som sa ich zbavit. Neviete niekto ako na to? Tusim, ze by to malo mat nejaku suvislost so "sampling" textury... :)

Na prilozenom obrazku je to vidiet. Vznikaju take kruznice akokeby:
Obrázek

R.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Textura (Cycles)
PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 10:00 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
Jo. A este by som potreboval vediet ako sa tomuto efektu vravi. :) Nejak si na to nemozem spomenut a tazko sa to potom googli... :)
Dik.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Textura (Cycles)
PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 10:55 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
Tak uz som sa dozvedel, ze je to Moire (Moare).... :)

Zrejme tomu pomaha trochu zmena parametru pixel filter WIDTH v polozke FILM. Stale to tam ale je...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Textura (Cycles)
PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 11:06 am 
Offline
.....
.....

Registrován: úte čer 28, 2011 8:01 pm
Příspěvky: 421
jmenuje se to antialiasing (AA), v Internalu to bylo OSA (over sampling antialiasing ???)
nastavení v Cycles najdeš v render settings v odstavci Film - je tam možnost Gaussian nebo Box a pod tim si můžeš nastavit šířku.
Když nepomůže ten box, tak bych zvětšil šířku, to by pomoct mělo, akorát ten obrázek nebude tak ostrej...

Edit: Tak jsi byl rychlejší :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Textura (Cycles)
PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 11:11 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
Stejne diky. Problem je ale ten, ze ked zvacsim hodnotu tak to na oko funguje. A zmena je patrna. Avsak pri praci vo photoshope, to tam stale je. Asi budem musiet zabrowsovat aj v nastaveni tam...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Textura (Cycles)
PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 11:39 am 
Offline
.....
.....

Registrován: úte čer 28, 2011 8:01 pm
Příspěvky: 421
No jestli jde o statickej snímek a nejde ti tak uplně o dobrej render time, tak můžeš zkusit vyrendrovat ve dvojnásobnym rozlišení a pak to zmenšit ve fotošopu, protože ten má určitě nějaký lepší algoritmy, který by si s tim mohly poradit. akorát pro animace je to těžko použitelný...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Textura (Cycles)
PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 11:47 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
No prave. Zatial ide len o staticky render ale musim do buducna pocitat asi aj s animaciou. Teraz to uz renderujem cca 2000x3000...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz