Právě je stř zář 18, 2019 10:45 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Automatické spojení dvou tvarů
PříspěvekNapsal: stř srp 29, 2012 9:44 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 10, 2009 12:38 am
Příspěvky: 313
Zdravím, chci se zeptat, jestli někdo neví, jak se dají spojit určité dva tvary, aby se mezi nimi automaticky vytvořily plochy. (např. jak je to na obrázku). Dříve jsem v jednom tutoriálu narazil na nejakou klávesovou zkratku, ale tu už jsem zapměl, navíc to bylo pro verzi 2.4x.
Obrázek
Předem díky.
Foret


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Automatické spojení dvou tvarů
PříspěvekNapsal: stř srp 29, 2012 9:52 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 02, 2009 8:18 am
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina
taketo obycajne objekty spojis tak ze oznacis kazde dva edge a stisnes F, ak chces spojit loopy tak si stiahni looptools a tam najdes funkciu "bridge"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Automatické spojení dvou tvarů
PříspěvekNapsal: pát srp 31, 2012 10:22 am 
Offline
 ...
 ...

Registrován: stř led 23, 2008 11:35 pm
Příspěvky: 135
Bydliště: Praha
V nejnovějším blenderu 2.63 je nástroj bridge už přímo zakomponovaný do blenderu (v menu specials po stisknutí "w") bez nutnosti jeho aktivace v user preferences či stahování nějakých pluginů, jako to bylo v předchozích verzích.
Jen mám obavu, že ty tvoje loopy s rozdílnými počty vertexů by ti to asi stejně nespojilo. Ale u rozdílně velkých loopů samozřejmě můžeš využít toho, že nemusíš spojovat celé loopy ale třeba jen jejich části, které si počtem vertexů odpovídají, a zbytek dodělat ručně, ale topologie takovéhoto spoje bude samozřejmě prasácká s trojúhelníkama. :emo02:

Jinak když už cokoliv v novém blenderu hledáš, můžeš zkusit to vyhledávací okno po stisknutí mezerníku, tam bys bridge našel hned. :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Automatické spojení dvou tvarů
PříspěvekNapsal: pát srp 31, 2012 11:19 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 02, 2009 8:18 am
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina
v loop tools je bridge ktory dokaze pracovat aj s lopami s roznymi velkostami a poctami vertexov, takze na jednom loope mozes mat 4 a na druhom 6 , preto ten loop tools ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Automatické spojení dvou tvarů
PříspěvekNapsal: pát srp 31, 2012 11:40 am 
Offline
 ...
 ...

Registrován: stř led 23, 2008 11:35 pm
Příspěvky: 135
Bydliště: Praha
Paul 68 Rageous: aha, tak to jo. ;)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz