Právě je pát říj 19, 2018 8:42 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2013 11:36 am 
Offline
..
..

Registrován: stř črc 29, 2009 1:07 pm
Příspěvky: 73
Bydliště: Břeclav
stará verze cudy, kterou má 9800, už není v oficiálních buildech blenderu podporována, je potřeba stáhnout upravené verze, resp. příslušné knihovny a v nastavení renderu zvolit experimental feature set (občas podává jiné výsledky, než supported set)

Still-Alive píše:
Já měl 8800GTS a C2D, tajkže bylo lepší renderovat přes GPU, aspoň jsem přitom mohl něco dělat a nezasekal si celé PC...

mě se teda pc kompletně zaseká při každém renderování přes gpu (využití cpu je samozřejmě minimální).. čím to :shock:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2013 11:49 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
No to samozrejme robi blender na akejkolvek karte. Problem je, ze karta ide na 100% a ty od nej este potrebujes aby ti zobrazovala nadalej co potrebujes ak pracujes. Takze si myslim, ze je to chyba zrejme ako blender (Cycles) s kartou pracuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2013 11:54 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 571
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
No nevím, teď mám i5 3570K a GTX660D2CTOP 2GB a když renderuju přes GPU tak ještě čučím na film... CPUtaky maká ale nemusí tak moc..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2013 12:17 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
Film som si sice neskusal pustit ale ak mam v 3D view okne pusteny nahlad, tak je citit, ze karta pocita nahlad ak v Blendery popri tom chcem este nieco robit. Nepocuva kurzor... Priklad ak nastavujem shadere atp... (i7 3770, 3,1GHz, GTX580)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2013 1:16 pm 
Offline
..
..

Registrován: stř črc 29, 2009 1:07 pm
Příspěvky: 73
Bydliště: Břeclav
Siso píše:
karta ide na 100% a ty od nej este potrebujes aby ti zobrazovala nadalej co potrebujes ak pracujes

to jsem si myslel, právě mě překvapilo, že někdo u toho může pracovat

i7 2700, gtx460. schválně jsem zkusil film a nedá se to.. možná vypnout nějakou gpu akceleraci v přehrávači? tj jedno, filmy sledovat nepotřebuju a nemám čas to řešit..
moc mě to netrápí, ale možností při renderingu normálně serfovat po netu bych nepohrdnul


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2013 1:28 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
Internet tiez nepotrebujem. Skor mi ide o to doladovanie shaderov. A ta odozva prace s kurzorom, dost otravuje...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2013 5:55 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon kvě 30, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 93
Teda vy ste tomu dali, ja som pustil render cez GPU , išiel na youtube, pustil 1080p video na fullscreen a v pohode, ako normálne, flashplayer mi ráta videá cez CPU, cez GPU je to zabugované , tak to nepoužívam, padá potom prehliadač. Každopádne výkon ma tak nezaujíma ako výsledok, a ja by som potreboval hlavne dostať do seba logiku ako sa nastavuje ten, ktorý render, včera som hladal, ale vážne som nebol spokojný s tým čo som našiel. Idem pozreť ešte ten blender cookie čo mi dakto poradil. Ale samozrejme je aj dobré ak sa dá ten výkon dosiahnuť nastavením.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2013 6:16 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon kvě 30, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 93
Tá stránka blender cookie sa mi páči, vďaka za link.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2013 6:33 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon kvě 30, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 93
Najhoršie je keď nepočujem, ktorú klávesu mám použiť, angličtina ako taká mi problém nerobí, len je tam lahké prepočuť, niektoré veci, a ja aj keď si to pustím viac krát, stále to niesom schopný zachytiť, preto sú najlepšie tutoriáli, kde sa volakde v rohu zobrazujú stlačené klávesy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2013 8:19 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon kvě 30, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 93
Konečne som trochu objavil možnosti cycles, a začína sa mi to vidieť, len by to chcelo proste nejaké návody,aj pozerám na blender cookie, neviem či tam také je, ale to by bolo lepšie ako článok, že by sa tam proste popisovali, ktoré prepínače na čo sú, ako sa používajú pri interieroch a exterieroch, a ako sa kombinuje s rôznymi druhmy svetla ...

EDIT: Aj rýchlosť renderu je v pohode, keď sa to dobre nastaví


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2013 11:19 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon kvě 30, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 93
Obrázek
Toto je skvelé, len som pár vecí nastavil a získal som skvelí materiál, toto ušetrí kopec času, navyše render time 42s , 100 samples , 10 passes , a to som len tak nastavil, verím tomu, že sa to dá ešte optimalizovať, redukovať šum, kadečo nastaviť, ale páčia sa mi tie možnosti, asi u toho ostanem, nemusím toho vela vedieť a viem z toho vytĺcť dobre vyzerajúce materiáli, už len sa s tým poriadne naučiť robiť.

EDIT: http://ubuntuone.com/44gCZZPLBgtK9aAHSKztl3 ja som teraz z toho hotový, to je dačo úžastné , tie možnosti, dobre že ste ma na to nahovorili :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: úte úno 05, 2013 8:48 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
A hlavne je to nastavenie shaderov uplne jednoduche v zakladoch. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: úte úno 05, 2013 3:39 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 571
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
Blender má nějaké udělátko v nastavení, že zobrazuje vpravo dole (asi podle nastaveni) myš a to, co uživatel stiskne za tlačítko... u par "tutu" jsem to viděl jak to zapínali. Existuje na to i samozřejmě nějaký externí soft, ale většinou je to takhle v Blenderu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: úte úno 05, 2013 4:07 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon kvě 30, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 93
No to je fajn, že to má blender, tak by to tý čo robia tie tutoriáli mohli začať používať, veď to je úplne skvelé, to ani nemusíš vedieť čo hovorí, aby vidíš čo robí, a vidíš čo stlačí a potom to vieš zopakovať. Idem pomaly dopredu, hlavne ja sa venujem vela veciam, ale k blenderu sa vždy po nejakom čase vrátim, len to chce hlavne materiáli dobré na učenie, nech už niesom taká lama v ovládaní.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: sob úno 09, 2013 6:47 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon kvě 30, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 93
Prikladám sem nový .blend http://ubuntuone.com/2FFpOAwFjhCbvFBWvsm3GA , pretože ten pôvodný bol dosť chaotický, a mal kadeako vyriešené veci, teraz je to čistá práca, žiadne tisíce subdividov, na tomto budem ďalej pokračovať


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz