Právě je pát črc 20, 2018 3:22 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: ned úno 03, 2013 1:18 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon kvě 30, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 93
Chcem si tu založiť vlákno aby som neprišiel o spomienky, ktoré sú pre mňa dôležité, o vela vecí už som prišiel teraz, tak by som bol rád keby tu po mne dačo ostalo a ja by som mohol prejsť časovú postupnosť, ako som sa zlepšoval. Tak začnem, včera som dokončil prvú vec na, ktorej som robil intenzívnejšie, neni to ešte hotové, ale je to dobre navrhnuté, je tam veľa vecí na, ktorých by neskôr mohlo byť vidno ako som sa zlepšil, robil som na tom vela testov a nakoniec som sa dopracoval k výsledku: http://ubuntuone.com/7L5RiZ6zN4bcHO14jmgnDx , nebol som ešte celkom spokojný tak som to ešte upravil: http://ubuntuone.com/3i2h83MUiJzviovTwlFxHZ , na to, že je to prvá podobná vec čo som kedy spravil, a navyše som ani nevedel ako to robiť som celkom spokojný, najviac ma štve, že ja aj viem byť kreatívny, dačo vymyslieť, ale brzda sú moje technické znalosti blenderu - ovládanie programu, skúsim s tým niečo spraviť, lebo teraz je to tak, že som len natypoval, ako by sa jednotlivé veci mohli robiť, moc som to neštudoval, uvidím čo sa bude dať robiť. Neviem či nebudem uvažovať aj o zmene render enginu, lebo cycles mi príde dosť zložitý, blender render sa ovela lepšie nastavuje, a tiež vie podať dobré výsledky, len škoda, že tam neni podpora na rátanie cez GPU. Odkladám si sem aj .blend file http://ubuntuone.com/6qMY9nRsMs2mOFtJcowIeC , kde nie sú textúri, a zrejmä v ňom aj budem pokračovať, pretože ten stávajúci má 300 mb a to tam niesu ani textúri, niečo som tam pokazil, strašne pomaly to v ňom ide, tak radšej budem pokračovať v tomto čistom, tie textúri sú aj tak jedna z vecí na ktorej som chcel zapracovať.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: ned úno 03, 2013 1:33 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 571
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
Doporučuji vymodelovat i ty střešní tašky a cihly, bude to vypadat mnohem lépe :emo17:
Taky jsem to prvně vždy řešil texturou, ale vypadalo to hrozně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: ned úno 03, 2013 1:50 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon kvě 30, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 93
No, ja som si vedomý, že to nieje dobre spravené, beriem to skôr ako pokus, ja sa ku všetkému postupne dostanem, len to chcem mať zdokumentované, aby som videl ako som pokročil, nechcem o to príjsť, samozrejme kritiku uvítam, len to berte tak, že to neni dačo čím by som sa šiel chváliť, a to, že to zatiaľ neni moc dobré je mi jasné. Práve trochu experimentujem s blender renderom, musím si nejaké veci ujasniť.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: ned úno 03, 2013 2:04 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon kvě 30, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 93
Hlavne mám problém s tým render enginom, lebo cycles robí dlho render, a aj tak ten výsledok na to, že to robilo cez GPU nieje tak dobrý, na ten čas čo to robilo. Napríklad taký yafaray renderuje cez CPU , ale mám lepší výsledok za kratší čas, neviem či je to len tým, že si to neviem nastaviť, ale rád by som si tu našiel nejakého favorita, zatiaľ sa mi výsledkami najviac pozdáva ten yafaray, len je to ťažké pri vydávaní verzií, ale to mi až tak nevadí, ja mám aj tak stiahnutú verziu s blender.org na pevno , ale dosť by mi pomohol nejaký návod, kde sa jasne popisuje , ktorá vec na čo slúži, lebo často sú návody robené tak relatívne, že to tam nastaví podľa seba, a ja to od neho môžem okopírovať, lenže ovela radšej by som pochopil logike toho nastavenia , aby som si to vedel spravovať sám. Tu by sa mi zišli nejaké rady, ak dakto dačo tak budem vďačný, lebo napríklad tie renderi čo som posielal tak jeden robilo asi 1 hodinu, a to mi na ten výsledok príde vela. Vravím možno ide len o to, že som to zle nastavil, veď vlastne jediná vec čo som urobil bolo, že som prenastvavil v cycles , samples na 1000 , a seed na 100 :D , a v podstate ani netuším moc čo som tým spôsobil, ale ja neviem, vždy keď idem nájsť dáky návod tak som znechutený, že tam sú veci čo som nechcel vidieť. Idem skúsit' dačo pohladať, ale keď si tak pozerám tie vaše diela tak mám dojem ako keby ste vedeli o nejakej stránke kde je všetko napísané úplne zrozumitelne :D .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: ned úno 03, 2013 6:07 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon kvě 30, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 93
Yafaray sa mi páči najviac, má skvelé možnosti, a páčia sa mi aj jeho výsledky, takže sa idem učiť robiť s ním. Už som sa niečo naučil. Ale hladal som aj na nete, ale neviem ako mu nastaviť aby vedel používať viac jadier, ja som to kontroloval v správcovi súborov, keď sa renderuje ide len jedno jadro na 100% , a pritom je to stále dosť rýchle, ale rád by som to skúsil dať na plno, len neviem kde to nastaviť, chcel by som v tom spraviť nového avatara.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: ned úno 03, 2013 7:00 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 02, 2009 8:18 am
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina
neni tam nieco ako threads? ak hej tak to nastav na pocet jadier ktore chches vyuzit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: ned úno 03, 2013 7:03 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 571
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
Nebo ještě lépe hnát Cycles přes GPU a né přes procák :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: ned úno 03, 2013 7:21 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon kvě 30, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 93
To som písal, len som to asi nenapísal dosť jasne, doteraz som mal Cycles cez GPU , a vravím, že to robí dlho a výsledok nieje tak dobrý, fakt ten yafaray napriek tomu, že bežal na jednom jadre, tak mi príde , že má lepšie výsledky za kratší čas, a navyše aj to nastavenie sa mi viac páči, idem s tým experimentovať. A to threads som našiel, ale je tam hodnota 1 a je to také sivé, nedá sa to zmeniť.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: ned úno 03, 2013 7:53 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 571
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
Tahle "jednoduchá" scéna se ti muže v Cycles renderovat tak zhruba 5 minut do absolutní dokonalosti. Což není dlho... tedy záleží co máš za PC :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: ned úno 03, 2013 8:33 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon kvě 30, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 93
Tak buď to neviem nastaviť, alebo Nvidia 9800 GT na to nestačí .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: ned úno 03, 2013 8:40 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon kvě 30, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 93
Ja som pako, ten yafaray išiel na oba jadrá, teraz pozerám, to druhé čo som si myslel , že je CPU2 , tak to bolo memory :D .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2013 9:20 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
Ja osobne som skusal pocas mojho blenderovania niekolko renderer-ov a musim povedat, ze az Cycles ma nadchol. Jak vysledkom, rychlostou, tak nastavenim, ktore je ovela jednoduchsie nez klasicky blender internal (co je vsak samozrejme o niecom inom). Takze je dost mozne, ze nieco robis zle. Ale kazdopadne s 9800GT nemozes cakat dobre vysledky. Skusal som davnejsie na jednej starsej 9600GT Cycles a bolo to dost hrozne. Stare 4-jadro 2,83GHz podavalo rychlejsie vysledky nez 64 jadier na 9600GT. 9800 zrejme ich mat viac nebude a rozdiel bude asi len vo velkosti pamati...

Skus mrknut na blender cookie na nejaky tutorial ohladne Cycles. Mozno ti to pomoze.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2013 9:24 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
Len sa opravujem. Tvoja 9800GT ich ma fakt viac (112). Je to ale stara gForce, jak jedna tak druha, takze sa to asi neda velmi zrovnavat vzhladom k poctu jadier... Asi velku ulohu hraje aj verzia CUDA.... to uz je mimo mna.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2013 10:25 am 
Offline
.....
.....

Registrován: úte čer 28, 2011 8:01 pm
Příspěvky: 421
Já jsem dřív měl nějakou 8800GT a v cycles renderovala ještě pomaleji než můj Core2Quad. Koupil jsem si GTX 560 za cca 4000,- a ta u některých scén renderuje až 15x rychleji než ten samej procesor. Když si jednou zvykneš na tu rychlost, už nechceš renderovat jinak ;)
GPU rendering není všespásnej, ale neuvěřitelně to zrychlí práci (nastavování shaderů, světel,...)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radovan WIP
PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2013 10:27 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 571
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
Já měl 8800GTS a C2D, tajkže bylo lepší renderovat přes GPU, aspoň jsem přitom mohl něco dělat a nezasekal si celé PC... Teď jsem upgradoval na silnější stroj a je to znát :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz