Pitris:
1) Momentálne frčím na Softimage 6.5 (learning edition)
2) Vetsinou vsetko robim len pre radost – osobne prace + nejake tie free herne projekty, ale v poslednom case spolupracujem s jednym fotografom tak trochu profi
3) Tazko to zhrnut par slovami. Skusim len v kratkosti:
Vystup - interny render je stale pozadu a nedokážem v kratkom čase dosiahnuť kvalitny vystup (GI,Aliasing) externe rendery su na tom lepšie ale praca s nimi je často problemova, „neproduktívna“ A neviem si predstaviť pracovať s hirez vystupom (4k a vyššie)
Modelovanie – s tym som bol vždy spokojný, ale na druhu stranu zas pomalý. Viem ze blender uz pokrocil (bmesh apod) ale pokrocile modelovacie funkcie su v komercnych programoch casto na ovela vyššej urovni = vyššia rýchlosť, stabilita, produktivita
Velmi sa mi pozdava riesenie blender + vray, ak bude integracia na dobrej urovni, porozmyslam nad kupou vray. Zatial mi ale maximalne vyhovuje Softimage – profesionalny vystup(Mental ray), možno najstabilnejsi 3d soft, rychlost a pokrocile funkcie pri modelovaní ... len tá cena. Odkedy to zobral autodesk tak rozmyslam o oprášení blenderu
Snad som ti dostatočne odpovedal ?