Právě je ned dub 22, 2018 2:57 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 84 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 22, 2007 12:03 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: sob srp 27, 2005 11:05 am
Příspěvky: 337
Bydliště: Brno/Olomouc
Dalsi z investici do grafiky: tablet..
grafiku mam rad, foceni, uprava fotek, kresleni atd, jsou my oblibeny cinnosti. 3D modelovani taky, ale sami si muzete odpovedet, ze my vytvory jsou jednak slaby a jednak jich moc neni :) nicmene, bavi me to.
Kdyz jsem uvazoval o koupi lepsiho fotaku, moc daleko jsem nedospel, finance na stredni zrcadlovku proste nejsou. Vylozene spatny fotky to taky neni a k nedavno porizenymu stativu je to aspon vec, na ktere se da ucit. Co podstatneho me ale chybi je tablet. Po precteni vice diskuzi dochazim k nazoru, ze jedine wacom. Kvuli mym financim je otakza jednoducha:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48316 nebo
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49543 ?
neco mi rika, ze A6 je dostacujici na vetsinu prace, ale jestli zacnu vic kreslit, asi se bude hodit A5, jestli ne, abych se nebil do hlavy, ze by me A6 stacila na fotky.
help :)
Ke skicam v tomto threadu se da rict jediny...wow, chtel bych to taky zkusit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 22, 2007 12:15 pm 
zkus popremyslet treba o tomhle
http://www.alza.cz/tablet-wacom-bamboo- ... d81113.htm
teda pokud nechces investovat do intuosu, coz je mozna precijen zbytecne, kdyz se tim nezivis a tak

a k te velikosti... ja mam ted doma obycejnou a5ku a taky premyslim o tom Wide, jelikoz sem koupil sirokouhly monitor a tak pouzivam ted monitory dva... ikdyz pri kresleni mam tablet omezeny jenom na jeden z nich, takze to je v pohode, pri vsem ostatnim (i praci ve 3d) pouzivam oba a tak je to pak uz dost malo, ta normalni a5 :)

jinak nekteri lidi jsou spokojeni s Geniusem (da se koupit levne i a4), jen nevim, jestli nebyly nejake problemy s ovladacema treba z Zbrushi... ale snad uz je to ok


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 22, 2007 12:28 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: sob srp 27, 2005 11:05 am
Příspěvky: 337
Bydliště: Brno/Olomouc
Podobnyho doporuceni sem se trochu obaval...drazsiho modelu. Premyslet o nem muzu, ale zas ty prachy :lol: Krom toho mam dva 17" monitory, druhej zapinam jen kdyz delam neco vetsiho a potrebuju mit "uloznej prostor" abych videl na nejakou predlohu. Nevim, jestli by nebyl sirokouhlej tablet zbytecnej


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 22, 2007 12:31 pm 
Offline
____
____
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 13, 2004 7:58 am
Příspěvky: 717
Bydliště: Prostějov
Vybi píše:
...neco mi rika, ze A6 je dostacujici na vetsinu prace, ale jestli zacnu vic kreslit, asi se bude hodit A5, jestli ne, abych se nebil do hlavy, ze by me A6 stacila na fotky...


... v podstatě jsi si odpověděl sám ... na fotky stačí A6, ale na malování je A5 mnohem lepší ... [/quote]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 22, 2007 12:32 pm 
ber to tak, ze tablet je investice na mnoho let :) neni to jako s pocitacem, ktery potrebujes novy kazdy rok/dva :)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 22, 2007 12:33 pm 
AD píše:

... v podstatě jsi si odpověděl sám ... na fotky stačí A6, ale na malování je A5 mnohem lepší ...


otazka je, co se mysli "fotkama"
ona i uprava fotek muze byt dost komplikovana a precizni prace :)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 22, 2007 12:38 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: sob srp 27, 2005 11:05 am
Příspěvky: 337
Bydliště: Brno/Olomouc
Turin píše:
AD píše:

... v podstatě jsi si odpověděl sám ... na fotky stačí A6, ale na malování je A5 mnohem lepší ...


otazka je, co se mysli "fotkama"
ona i uprava fotek muze byt dost komplikovana a precizni prace :)

Pro me to zatim znamenalo ruzny retusovani, ale pro pripravu alpha textur i presnejsi vyber, pripadne dokreslovani...a tady myska prestava byt dobrym nastrojem. doufam ale, ze lze vyuzit treba rozliseni celyho tabletu na zvetsenym miste, ze to nema presne prirazeny pixely na tabletu pixelum monitoru, chapete, co myslim..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 22, 2007 12:41 pm 
Offline
____
____
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 13, 2004 7:58 am
Příspěvky: 717
Bydliště: Prostějov
Turin píše:
AD píše:

... v podstatě jsi si odpověděl sám ... na fotky stačí A6, ale na malování je A5 mnohem lepší ...


otazka je, co se mysli "fotkama"
ona i uprava fotek muze byt dost komplikovana a precizni prace :)


ta je taky fakt...

jinak jediné, co se na wacomech opotřebovává, tak jsou hroty a ty se dají dokoupit ... asi 200 Kč za balení po 5 ks

-> Turin kostlivec se vydařil :thumbsup:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát říj 26, 2007 4:34 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: sob srp 27, 2005 11:05 am
Příspěvky: 337
Bydliště: Brno/Olomouc
diky za rady, od dnesniho dne pouzivam wacom clasic XL A5, nechte me nejakej tyden, mesic a mozna sem neco poslu :) zatim sem z toho nadsen


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 27, 2008 4:07 pm 
koukam ze skicy sem nikdo moc nedava, takze pridam par poslednich

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 27, 2008 4:17 pm 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
:shock: :thumbsup:
Tretí sa mi páči najviac.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 27, 2008 4:19 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2005 8:13 pm
Příspěvky: 1017
Bydliště: Plzeň
hej tak to je hodne pekny! obzvlast me zaujalo to volumetricke svetlo :shock:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 27, 2008 4:21 pm 
Sagi píše:
hej tak to je hodne pekny! obzvlast me zaujalo to volumetricke svetlo :shock:


pokud myslis to v te knihovne, tak je to dokreslovany render... takze zrovna to volumetricke svetlo tam je nahrubo z 3d


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 27, 2008 4:32 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
Turin: ahoj, chtel bych se zeptat, na jak velky dpi nejcastejc kreslis?? :wink: a jestli si mel problem s tabletem?? tim myslim ze kdyz kreslim na papir muzu si ho natacet jak chci to s tabletem jaksi nemuzu :lol: nemel by si na to par figlu?? :oops:

predem dekuju za odpovedi :wink: :wink: :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 27, 2008 4:37 pm 
Bumpkin píše:
Turin: ahoj, chtel bych se zeptat, na jak velky dpi nejcastejc kreslis?? :wink: a jestli si mel problem s tabletem?? tim myslim ze kdyz kreslim na papir muzu si ho natacet jak chci to s tabletem jaksi nemuzu :lol: nemel by si na to par figlu?? :oops:

predem dekuju za odpovedi :wink: :wink: :wink:


Dpi? no, ja nevim, vetsinu tech skic delam ve sketchbooku nebo v photoshopu, priblizne v rozliseni monitoru (1920x1200)
tablet mam Intuos3 A5, nevim jake je jeho rozliseni
jinak pokud potrebujes nataceni papiru, tak ArtRage nebo Painter tohle zvladaji :)


Nahoru
  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 84 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz