Právě je sob pro 15, 2018 3:01 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Český tutoriál na Yafray
PříspěvekNapsal: čtv lis 10, 2005 10:46 pm 
Offline
_
_
Uživatelský avatar

Registrován: ned črc 11, 2004 4:55 pm
Příspěvky: 1439
Bydliště: Prostějov/Brno
Tento tutoriál napsal Tomáš Toegel, který mi jej před časem poslal ke zveřejnění. Protože, jak ostatně sami uvidíte, je tutoriál opravdu velmi rozsáhlý a je ve formátu, který je pro Blender3d.cz třeba upravit (velikost obrázků, rozmístění apod.) , zabere mi jeho zformátování do našeho redakčního systému ještě hodně času (zatím jsem cca v třetině )a vzhledem k mé současné pracovní vytíženosti to asi do vánoc nestihnu :(

Přijde mi ale škoda "sušit" takto nadmíru kvalitní a přínosný text a tak jsem jej uploadnul v "původním znění" a hlavně v původním formátu jak mi jej TomTNT poslal :)

Pro zajímavost- autor je poměrně známá postava české 3D scény, normálně pracuje s 3DS MAX, ale jak vidno, je schopen stvořit nadprůměrně kvalitní návod i pro jiné softy :)


Tutoriál najdete na následujícím linku, věřím, že se vám bude líbit:
http://blender3d.cz/others/tnt/index.html


Naposledy upravil tol dne ned bře 05, 2006 12:31 am, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv lis 10, 2005 11:39 pm 
Offline
........
........
Uživatelský avatar

Registrován: stř bře 30, 2005 1:50 pm
Příspěvky: 1316
Bydliště: Praha
Je to boží... Škoda, že se autor víc nevěnoval různým světlům, ale asi to neni potřeba. Každopádně přesně něco takovýho sem scháněl...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 11, 2005 12:34 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 12, 2004 7:55 pm
Příspěvky: 747
Bydliště: Praha
xixixao píše:
Je to boží... Škoda, že se autor víc nevěnoval různým světlům, ale asi to neni potřeba. Každopádně přesně něco takovýho sem scháněl...


no popis světel máš třeba tady http://wiki.yafray.org/bin/view.pl/UserDoc/GauravGuide

najdeš tam i detailnější popis a práci s photon light pro tvorbu caustic

ale práce s nima je celkem jednoduchá a nijak složitá, jen pár vlastností je odlišných, pravá sranda začíná až s GI což tenhle tutorial vystihuje víc než perfektně :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 11, 2005 1:39 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 20, 2004 6:14 pm
Příspěvky: 594
skvely tutorial.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 11, 2005 12:42 pm 
Offline
..............
..............

Registrován: úte črc 13, 2004 12:18 am
Příspěvky: 2550
Něco nového ke studiu, skvělé. :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 11, 2005 4:57 pm 
Offline
 ...
 ...
Uživatelský avatar

Registrován: sob čer 18, 2005 8:54 pm
Příspěvky: 173
Bydliště: Brno/Pelhřimov
paráda. přesně tohle jsem už dlouho hledal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: jedine
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2005 3:32 pm 
Offline
 ...
 ...
Uživatelský avatar

Registrován: čtv čer 30, 2005 6:39 pm
Příspěvky: 197
Bydliště: Frýdek-Místek
Jedine slovo: DIKY!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2005 7:21 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 25, 2005 3:23 pm
Příspěvky: 714
Bydliště: Pardubice
super,super..tohle sem potreboval..akorat snad-snazil sem se to vytisknout,zkousel sem nalezato na vysoko :D a nic..jednou se nevesly obrazky podruhy se prehazely :mad:

ale to nevadi...DIKY ti moc Tome TNT !


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte lis 15, 2005 7:45 am 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: stř črc 21, 2004 3:09 pm
Příspěvky: 1749
Bydliště: Ostrava
Je to vyborny tutorial. Rekl bych, ze komplexnejsi nez to, co se mi zatim podariilo vyGooglit. Neni to jen suchy navod, ale je tam i vysvetleni principu.
Na druhou stranu, jak sam autor pise, asi neni nad cim jasat. Pustil se do Yafraye i kritikou a koukam, ze jej moc nesetril.
Nejsem programator ani profesionalni grafik, ale mnohe veci tam rozhodne stoji za zamysleni.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon zář 04, 2006 2:07 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 04, 2006 1:47 pm
Příspěvky: 24
Bydliště: Slovensko>Žilina>Dlhé Pole
Naozaj velmi dobrý návod.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát srp 01, 2008 11:15 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 04, 2008 7:03 pm
Příspěvky: 1624
Bydliště: Bratislava
nechcem vytahovat velmi stary thread (je velmi stary), ale mam problem...chce vidiet progress, ale jak odskrtnem xml zalozku, blender spadne, co s tym bude asi?

a este raz sorry za vytiahnutie threadu...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát srp 01, 2008 11:40 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 07, 2005 11:21 pm
Příspěvky: 361
Bydliště: Fřýdek-Místek
Uz se to tu nekde resilo, je to Blenderem, pouzij starsi verzi nebo Yafaray a build Blenderu pro nej. Kdyztak se podivej na graphicall.org, mozna tam bude naka patchla verze.


Naposledy upravil postolka dne sob srp 02, 2008 8:23 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát srp 01, 2008 11:40 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
mas posledni Yafray nainstalovanej?? Yafray nejni soucasti blenderu :)
pokud mas naistalovanej mas posledni python???
pokud nejede i prezto zkus nejdriv nainstalovat yafray a pak az blender, na starem PC mi to pomohlo kdysi :wink:

a jinak jak spadne?? jako ze ti nezustane ati prikazovej radek nic?? :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 02, 2008 12:00 am 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
S novým Yafarayem není Blender 100% kompatibilní...čili při odškrtnutí xml tlačítka Blender spadne...

Na stránkách yafaraye je ve foru dostupný jak nejnovější build yafaraye tak Blenderu...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 02, 2008 1:05 am 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
heh ale posledni co je oficialni 100% funguje :)
http://www.yafray.org/index.php?s=2

verze 0.0.9 ozkouseno na vice PCckach :) a vice instalackach, dokonce to fakalo na zip blenderu :wink:

:) :) tak ze pokud nemas nejakou neoficialni verzi tak ti todle musi jit :) dystak pak zkus este ziplej blender :wink:

heh tak na normalni instalacce nejede


tak oprava :( ja nedavno prechazel na Blender 2,46 a myslel sem ze sem testovani delal uz na 2,46 ale ne tak se omlouvam, Yafray facha do 2,45 verze Blenderu :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:


Naposledy upravil Bumpkin dne sob srp 02, 2008 1:20 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz