Právě je stř led 17, 2018 12:50 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Výměna grafické karty
PříspěvekNapsal: pát pro 05, 2014 12:23 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 570
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
Renderovat na notebooku? :emo15: :emo35:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výměna grafické karty
PříspěvekNapsal: pát pro 05, 2014 10:24 am 
Offline
..
..

Registrován: pát srp 22, 2014 11:16 am
Příspěvky: 16
Still-Alive: jo rozumím... :) no různě na fórech jsem četl že lidi pracujou na noteboocích v souvislosti s blendrem

Marek: díky za rozbor, myslím že jsi to napsal jasně a rozumně. pořád přemejšlím, jak na to, i ten druhý bazarový počítač jsem bral v úvahu, ale asi je fakt, že nemá cenu tahat domů nějakej starej šrot a raději zainvestovat do pořádnýho (současnýho) počítače.

Každopádně řešit to musím. Včera jsem si chtěl vyrenderovat animaci a po pár prvních snímcích jsem si spočítal, že by render trval 40 hodin. Na takovou dobu si nemůžu zablokovat počítač.

Dokázal by někdo odhadnout o kolik bude rychlejší ta GTX 750Ti než osmivláknovej procesor i7 3,4GHz. Nějak si to nedokážu představit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výměna grafické karty
PříspěvekNapsal: sob pro 06, 2014 12:48 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2008 5:13 pm
Příspěvky: 570
Bydliště: Wallachia (Vsetín)
Renderuj tv noci, když spíš :-) (jestli spíš :-D )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výměna grafické karty
PříspěvekNapsal: sob pro 06, 2014 11:08 am 
Offline
..
..

Registrován: pát srp 22, 2014 11:16 am
Příspěvky: 16
Tak to řeším, ve spánku se neomezuju :) Když se to zvládne za noc, tak je to fajn. Horší jsou ty projekty na dva dni :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výměna grafické karty
PříspěvekNapsal: sob pro 06, 2014 11:25 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
Vlastas je opravdu tak těžké si napsat do Google cycles benchmark? :wink:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... 3OGc#gid=0

tady si dohledej tu grafiku a nějakej procak od intelu a zjistíš jak je to rychlý pomaly...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výměna grafické karty
PříspěvekNapsal: ned pro 07, 2014 12:02 pm 
Offline
..
..

Registrován: pát srp 22, 2014 11:16 am
Příspěvky: 16
Bumpkin díky.

Bych si to dohledal, s tim problém nemám, ale znalost slova "benchmark" mi chyběla. Teď jsem chytřejší, jdu hledat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výměna grafické karty
PříspěvekNapsal: čtv kvě 05, 2016 7:10 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 17, 2008 1:04 pm
Příspěvky: 330
Bydliště: Frydek
Zdravím všechny, nechci zakládat nové téma, tak se zeptám tady, jestli se to taky někomu nestává. Mám ještě grafiku GTX 570 a na win7 a starších verzích blenderu render u menších scén běhal bez problémů. Ale jakmile jsem poskočil na WIN10 poslední verzi blenderu, tak mi vyskakuje CUDA error z důvodu nedostatku paměti daleko častěji i u menších scén. Nemá někdo stejný problém?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výměna grafické karty
PříspěvekNapsal: ned říj 16, 2016 7:25 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
dej si pozor co v te scene mas za textury ;)
mám jeste 560ti a ta má taky málo pameti a kdyz sem nacital vetsi HDRI mapy tak mi to bezne padalo, musel jsem je zmensovat do maximalni velikosti 50mb....
bezne mam ale poukladane i 300mb ;) tak ze mrkni na soucet a velikost textur kolik zabiraji to by mohl byt ten problem


jinak ohledne ovladacu a Nvidie se me to ted hoodne se** celkem sli s kvalitou dost dolu :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výměna grafické karty
PříspěvekNapsal: ned říj 16, 2016 9:58 pm 
Offline
........
........
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 05, 2009 8:37 pm
Příspěvky: 1210
jak radí Bumpkin velikost textur můźe zasekat paměť.

proto pokud na něčem dělám a pak už to GPU nezvládá, tak přepínám na CPU a pak jdu třeba na prochajdu.

dobrý pokud je tam drobná chybka jenom na části renderu si udělat crop(výřez z renderu) a pak ho připlácnu v 2D editoru na obrázek. Až je vše ok, tak pustím finální verzi přes CPU ve finálním rozlišení.

pokud chceš urychlit renderování jsou jisté finty, třeba nedávat full global ilumination, ale pohrát si s počty Bounces.

záleží co děláš třeba na interiéry nebo render skla nepoužívám Cycles, ale Yafaray. Což je moje zkušenost, ale je potřeba s tím počítat od začátku aspoň ti ubyde práce na překopávání shaderů a světla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výměna grafické karty
PříspěvekNapsal: pon říj 17, 2016 8:59 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 17, 2008 1:04 pm
Příspěvky: 330
Bydliště: Frydek
Díky chlapi za odpověď, po pěti měsících jsem už s žádnou nepočítal :-)
Je fakt, že často pužívám HDRI na pozadí, tak to bude asi opravdu tím. Díky za tipy.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz