Právě je čtv čer 21, 2018 1:48 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: sestava PC
PříspěvekNapsal: stř dub 04, 2012 5:55 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 17, 2008 1:04 pm
Příspěvky: 330
Bydliště: Frydek
přeji všem pěkný den, mé nervy u práce na starém laptopu přetekli a zvažuju koupi nového PC. Rád bych se s vámi podělil o uvažované sestavě a budu rád za vaše zkušenosti a doporučení. Převážně pracuji v Cadu a Blender využívám na render. Většinou jsem používal Yafray, ale teď se snažím používat a učit se Cycles. Prošel jsem si zajímavé posouzení výkonu sestav https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... QbkE#gid=0
Moje uvažovaná sestava:
CPU - CPU Intel® Core i5-2550K BOX (3.4GHz, LGA 1155)
Zdroj - Fortron FSP650-80EGN 80PLUS GOLD, 650W, 4x+12V
RAM - 2x 4GB DDR3-1600MHz Kingston HyperX Blu
Grafická karta - MSI N560GTX-Ti HAWK
HDD - 120GB SSDNow V+200 Kingston SATA3, 2.5"
HDD - 500GB WD5002AALX 32MB SATAIII/ 600 7200rpm 5RZ
Case - CoolerMaster case miditower Elite 310, ATX, black-silver


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sestava PC
PříspěvekNapsal: stř dub 04, 2012 10:00 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
prvne bych te poprosil o nekolik doplnujicich informaci :-)

na jakem OS pojedes?
kolik penez do toho chces vlozit?


následně bych měl několik dalších informací :-) prvne bych te chtel upozornit ze by si dneska nemel zavrhovat Ati/AMD karty, a to z toho duvodu ze popisujes ze renderujes hlavne pres Blender a ted pres Cycles a tady by si mel zbistrit :-) cycles jede prymarne pres OpenCL a tuto ,,technologii,, (jazyk-api) zvladlo právě Ati/AMD
v tvé tabulce právě vidím divný zaměření jen na Gforce což nějak nechápu :? máš tam uvedené časy jen pro Nvidia karty :-(

dále bych tě chtěl upozorni na dalsi vec ze pokud jedes na Linuxu tak je dulezite zminit ze Nvidia (ty novejsi karty vzdycky) hure chodi nerikam ze nechodi oni pujdou ale jejich vykon bude zalostny, ale bliska se na lepsi casy Nvidia se konecne zapojila do vyvoje Linuxu a za lonskej rok prispela 1% a figuruje na 17 pricce tak ze by to mohlo s ovladaci vypadat lepe

to jen dulezite fakty pro platformy OS/Rendering :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sestava PC
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 8:22 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 17, 2008 1:04 pm
Příspěvky: 330
Bydliště: Frydek
díky za komentář, to jsi mě úplně rozhodil :). Pracuju na WIN 7 a s cenou bych se chtěl držet okolo 25tis i s DPH
odjakživa jsem na Intelu a Nvidie, nějak nemám Ati/AMD důvěru a dobré zkušenosti, ale možná mám jen špatně zažité předsudky, fakt je, že se v Ati vůbec nevyznám. Před půl rokem jsem měl pujčený PC s Atinou a OpenCL u Cycles jsem na tom nerozjel :(, a to jsem instaloval poslední ovladače. Nevím kde byla chyba.
Překvapuje mě ale, že z tabulky Redone Blender Cycles Benchmark jsou hlavně výsledky CUDA a navíc jsem našel komentář, že na Linuxu se obecně dosahovalo o něco lepších výsledků. Výsledek Open CL na Ati je tam jen jeden :(. Ta tabulka není můj výmysl : http://oenvoyage.wordpress.com/2012/02/ ... -analysis/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sestava PC
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 8:33 am 
Offline
.....
.....

Registrován: úte čer 28, 2011 8:01 pm
Příspěvky: 421
V tom článku tam autor píše:
ATI or Nvidia ?
It seems at the moment there is only one viable option for cycle : Nvidia CUDA.
OpenCL is being worked on and hopefully will give some good results soon. For now OpenCl results are also about 20% slower.

Neboli jediná použitelná možnost je v současné době nvidia CUDA. Nevím přesně, v čem je problém, ale někdo sem dával vtípek s tím černobílým papouškem renderovanym pomocí ati.
Mě osobně by spíš zajmalo, jestli je ta paměť 1GB dostatečná. Hádám, že by se možná vyplatilo koupit nějakej model se 2GB paměti. Trochu složitější geometrie, pár textur ve vyšším rozlišení a možná bys mohl mít problém...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sestava PC
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 8:36 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
Konecne riesi niekto nieco podobne ako ja. :)

Ale k veci. Planujem tiez upgrade stroja doma. A prave minuly tyzde vysiel Kepler (680), ktory je snad o par stoviek lacnejsi nez 580tka. Hlavne co ma na nom zaujalo je ze navysili pocet jadier z 512 na 1538 (neviem presne to cislo). Takze ciste teoreticky narast vykonu 3x.

Inak co sa tyka OpenCL a GT580, tak mne to nefachalo nikdy. Ale CUDA vs. Quadro 2,8GHz v Cycles je rozidel 40x!

Ma vyjst behom par tyzdnov aj nadupanejsia verzia od 680, ale neviem o co...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sestava PC
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 9:37 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 17, 2008 1:04 pm
Příspěvky: 330
Bydliště: Frydek
našel jsem test te karty 680, vypadá našlapaně a levně, ALE, autor článku sám napsal, že cena je přesto vysoká za náklady na výrobu.
"Osekáním téměř všech GPGPU a výpočetních funkcí se podařilo vyrobit vskutku efektivní herní GPU."
NEVÍM CO TO ZNAMENÁ, ale pro výpočetní nasazení prej není vhodná. http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... i-vladnout


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sestava PC
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 9:43 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
Jo, tak pctunning, diit.cz atp. vedi tak kulove o testovani karet. Uz jsem to s nima i resil mailem a maji to uplne na haku. Ani neodpovedi. Proste pusti benchmark, pusti 26 her a napisu hrozivy vysledek na 15 stran komu jak a jaka postavicka sekala ve hre.... Ale to, co v praxi znamena, ze je karta ochuzena o vypocetni cast to uz nenapisu. To ochuzeni muze znamenat i to, ze sice karta bude v prumeru pocitat hur vypoctove veci ale ve vysledku bude stale rychlejsi nez 580tka a o 200Kc levnejsi. Tak co by jste si pak koupili. Asi tu 680 ze jo! :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sestava PC
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 9:55 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 17, 2008 1:04 pm
Příspěvky: 330
Bydliště: Frydek
jakou kartu bys tedy doporučil Siso? Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sestava PC
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 9:58 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
No toz to otazka. Ja se ptam taky? :) Taky uz o ni uvazuju hodne dlouho ale nevim.
Zrejme to ale vidim tak, ze skoncim bud u 680tky, nebo pockam az vyjde dalsi karta ktera uz nebude tak ochuzena o gpgpu jak pisou na webech. Ta by mela prijit behem par tydnu. Nevim ale cenu. Buh vi ale. Jak jsem napsal, nevim co v praxi znamena "ochuzeni a vypocetni jednotku"...
Do Ati bych asi nesel, ale to je pouze ma subjektivni zalezitost. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sestava PC
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 10:06 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 17, 2008 1:04 pm
Příspěvky: 330
Bydliště: Frydek
ja prvně uvažoval sestavit 2x460GTX, což by nejspíš byl výborný výkon za hezkou cenu, ale zase mě odrazovala spotřeba a pro běžnou práci výkon není nutný, až u renderu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sestava PC
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 10:10 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1144
Bydliště: Praha
jo, jo spotreba je hrozna. To ma zase ta 680gt + ze ma nizsiu spotrebu nez 580. A ked vezmes cenu ze je v podstate izsia, tak nieje o com uvazovat. akurat, zase sa k tomu vraciam....bohvie jak je to v praxi s renderom cycles... :(
Napis do diit.cz alebo pctunning....urcite ti radi zodpovedia.... xixi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sestava PC
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 1:54 pm 
Offline
.....
.....

Registrován: úte čer 28, 2011 8:01 pm
Příspěvky: 421
ještě koukněte na tenhle test - nevypadá to moc pozitvně pro tu 680...
http://www.tomshardware.com/reviews/gef ... 62-13.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sestava PC
PříspěvekNapsal: pát dub 06, 2012 3:29 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 17, 2008 1:04 pm
Příspěvky: 330
Bydliště: Frydek
Asi se přece jen u dražší karty za něco platí. Tak to vypadá že zůstanu u te 560...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sestava PC
PříspěvekNapsal: pát dub 13, 2012 3:12 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
Ahoj,
sory dlouho sem nemel cas na forum :(

no asi takhle, jde o to kdo programuje Cycles...

Historie:
cycles programuje programator ktery delal na Radiencoveě placenem rendereru pro Cuda, a prvni varianta cycles byla pro cuda.
Druhá věc je že Cuda je jen GPU onli ;) a pokud das OpenCL muzes dat GPU+CPU a opet tim zvednes výkon ;)
Dalsi vec je ze na 560TI jede jak Cuda tak OpenCL ale jen ve verzi 2.61 novějsi verze nema volbu vyberu (alespon co jsem zkousel), renderuji tedy pres starsi verzi.

OpenCL a Cuda je hodne podobnee, ale OpenCL ma lepe naimplementovany Ati a frci to tam lip.

tak ze jak sem psal drive je dulezite co se bude pouzivat, ja osobne bych doporucoval Nvidii pokud pojedes na Win ;)
dneska je mezi Cuda a OpenCL jiz minimalni rozdil.

Tak ze premyslis dobre o 680 ;) dneska je to nejvykonejsi GPU jednochipový!!!
Ovvladace jsou vetsinou bezproblemove ;) (i kdyz posledni ovldace mohou ted blbnout... uz sem se setkval u dvou PC ze padaliu) staci jen prejit na predchozi verzi a je vse OK vetsinou!!

Pokud je 25 000kc s DPH jen za bednu (bez monitoru bez klavesnice atd. ) je to hodne slusna castka ;)

dale bych doporucil nekupovat posledni CPU od intelu (nerikam ze je spatne) jen se u nich objevila vada ohledne headspringu (ten plech co je pres CPU a dava se na nej chladic a chladici pasta). Intel presel na nový 3D tranzistory a to CPU se pak blbe chladí tak že bych vzal proverenou stavajci archytekturu od intelu ;). no s velkou pravdepodobnosti i5 nebo i7 2500 nebo 2600 (pokud netaktuje tak se vykasli na verzi K ma jen otevrene nasobice aby se CPU dalo taktovat)

deku dneska musim doporucit jen Asus Seberthot (nejlepsi pomer cena vykon a hned ji nebudes menit) hodne vytecna desk!!!

Bednu tu necham na tobbe to je dizajnova zalezitost....

Zdroj dneska asi jen Seasonic a alespon 650w ;)

tak procti a hod sem pak svuj nazor ;) :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sestava PC
PříspěvekNapsal: sob dub 14, 2012 8:16 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 17, 2008 1:04 pm
Příspěvky: 330
Bydliště: Frydek
Moc děkuji za vyčerpávající názor, už je PC objednán a brzo ho budu mít, nakonec jsem to očesal kde se dalo i o HDD na data (system pobezi na SSD), a hecnul jsem se na dražší grafiku 570 :). Bednu jsem ani neviděl, hlavně když bude dobře větrat a nebude jak traktor. Připlatil jsem si i za lepší chladič. Můžete kouknout na celou sestavu, cena vychází něco přes 27 000,- s DPH:
Mainboard ASUS P8Z68-V LX
CPU CPU Intel® Core i5-2550K BOX (3.4GHz, LGA 1155)
Zdroj Fortron FSP650-80EGN 80PLUS GOLD, 650W, 4x+12V
RAM 4GB DDR3-1600MHz Kingston HyperX Blu
RAM 4GB DDR3-1600MHz Kingston HyperX Blu
Grafická karta MSI N570GTX TWIN FROZR III POWER
Zvuková karta on board
Chladič CPU SCYTHE SCNJ-3100 Ninja 3 Rev B CPU Cooler
HDD 90GB SSDNow V+200 Kingston SATA3, 2.5"
HDD PCI řadič na IDE/PATA disky
Case CoolerMaster case miditower Elite 310, ATX, black-silver
CD RW / DVD RW DVDRW/ RAM Samsung SH-222BB 22x SATA
Ventilátor CASE 80x80
Software MS Windows 7 Home Premium CZ, 32/64 bit, OEM

Jinak ohledně názoru vývoje, myslíš, že CUDA bude zaostávat a nebude schopna podporovat GPU+CPU?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz