Právě je ned led 21, 2018 2:47 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nový pc do 400 Eur
PříspěvekNapsal: úte srp 30, 2011 11:34 am 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
Takže..mám to PC.

A som strašne vytočený.
Každú chvíľu mi naskočí modrá obrazovka smrti vo windows 7.
Niekedy ju sprevádza takýto efekt: http://www.upnito.sk/0/bsywwj6pe68g6kbd ... kfdjqe.JPG
Nerobí to stále, posledné 2 dni tak 1-2x za deň, ale dnes ráno tak 4x za pol hodinu a to ma už naozaj prešla trpezlivosť.
Furt s rôznimi hláškami. Najčastejšie že že sa pokúša čítať z miesta pamäte ktorá tam nieje, alebo na ňu proces nemá práva, niečo s drivermi usb, grafikou a podobné kecy.
Neviem čo robiť. Mám nainštalované všetky drivery. Testoval som RAM a tá je v poriadku.
Hneď by som prešiel na linux, ale niektoré veci potrebujem robiť vo windowse. :-(

Neviete čím to môže byť?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový pc do 400 Eur
PříspěvekNapsal: úte srp 30, 2011 11:36 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 02, 2009 8:18 am
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina
Byt tebou tak dam dam WInXP a ak to nepomoze, mas nahovno HW, takze sup reklamovat. Nasjkor vylucovacoiu metodou pridi ktory komponent to je (poskusaj inu grafiku, atd)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový pc do 400 Eur
PříspěvekNapsal: úte srp 30, 2011 12:08 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Paul 68 Rageous píše:
Byt tebou tak dam dam WInXP a ak to nepomoze, mas nahovno HW, takze sup reklamovat. Nasjkor vylucovacoiu metodou pridi ktory komponent to je (poskusaj inu grafiku, atd)


Bez těch vulgarismu to určitě zvládneš, vím že na to máš. :?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový pc do 400 Eur
PříspěvekNapsal: úte srp 30, 2011 12:15 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
zgerbiak píše:
Niekedy ju sprevádza takýto efekt: http://www.upnito.sk/0/bsywwj6pe68g6kbd ... kfdjqe.JPG

Neviete čím to môže byť?


Tohle vypadá cca na 80% problém v grafické kartě. Buď ovladače, čemuž moc nevěřím, nebo přehřívající se čip, respektive špatné chlazení. Nejvíc se mi to jeví na vadný kus HW.
Tento projev je hodně typický, už jsem to viděl takto hodně krát a skoro vždy to byla vadná grafika. Pokus se sehnat na ověření jinou grafiku. :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový pc do 400 Eur
PříspěvekNapsal: úte srp 30, 2011 12:17 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 02, 2009 8:18 am
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina
SirThomas píše:
Bez těch vulgarismu to určitě zvládneš, vím že na to máš. :?


Sir, yes sir! :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový pc do 400 Eur
PříspěvekNapsal: úte srp 30, 2011 12:27 pm 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
Grafika je integrovaná na doske.
Teplota to asi nebude, processor aj zakladná doska nepresiahne 55 stupňov.
40 má keď sa zvykne reštartovať. Na 50 sa dostane len keď robím niečo fakt náročné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový pc do 400 Eur
PříspěvekNapsal: úte srp 30, 2011 2:09 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
zgerbiak píše:
Grafika je integrovaná na doske.
Teplota to asi nebude, processor aj zakladná doska nepresiahne 55 stupňov.
40 má keď sa zvykne reštartovať. Na 50 sa dostane len keď robím niečo fakt náročné.


Vím, že je integrovaná na desce. Nic ti nebrání "strčit" do PCI-e na test externí grafiku a hned budeš vědět zda je problém v grafice. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový pc do 400 Eur
PříspěvekNapsal: úte srp 30, 2011 4:58 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
Paul 68 Rageous píše:
Byt tebou tak dam dam WInXP a ak to nepomoze, mas nahovno HW, takze sup reklamovat. Nasjkor vylucovacoiu metodou pridi ktory komponent to je (poskusaj inu grafiku, atd)


Příště, než odešleš takovýto příspěvek, tak jdi ven a pořádně se profackuj... WinXP na novém PC je už docela krok zpět. Sám jsem měl dlouho XP, na notebooku Visty jen do té doby než vyšly 7ky, se kterými nemám absolutně problém, ani teď na novém desktopu.

Jinak k hlavnímu problému: Podle té fotky to vypadá opravdu na něco s grafikou, ikdyž je integrovaná. Vůbec tenhle motherboard nebyl moc výhra, ale budiž.
Btw, když ti to už vyhodí modrou smrt, tak tam vždy je nějaká chybová hláška, zkoušel jsi jí číst/vygooglit? EDIT: Beru částečně zpět, přečetl jsem to podruhé, že to psalo hlášky s pamětí, ovladači apod. to by dál ukazovalo právě na desku. Tak hodně štěstí při testování a případné reklamace.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový pc do 400 Eur
PříspěvekNapsal: úte srp 30, 2011 10:24 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 02, 2009 8:18 am
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina
Neolker píše:
Příště, než odešleš takovýto příspěvek, tak jdi ven a pořádně se profackuj...


WinXP ma poldla mna omnhoo viac odpory nez Win7, tak neviem co tu riesis, ma viac skuseosti a viac upadtov a neviem preco by komponnety mali na win 7 nez na XP lepsie bezat, ak mas lepsie sklony ku win 7 tak si podla mna amater ktoremu viac vyhovuje ked system nastavi vsetko za neho....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový pc do 400 Eur
PříspěvekNapsal: úte srp 30, 2011 11:33 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
Paul 68 Rageous píše:
Neolker píše:
Příště, než odešleš takovýto příspěvek, tak jdi ven a pořádně se profackuj...


WinXP ma poldla mna omnhoo viac odpory nez Win7, tak neviem co tu riesis, ma viac skuseosti a viac upadtov a neviem preco by komponnety mali na win 7 nez na XP lepsie bezat, ak mas lepsie sklony ku win 7 tak si podla mna amater ktoremu viac vyhovuje ked system nastavi vsetko za neho....


:lol: Promiň, ale my měli doma PC už v době, kdy bylo dražší než naše auto (otec programátor), pohybuju se v IT už dost dlouho, z toho 2 roky na plný úvazek po průmyslovce, kdy jsem se tím dokonce i živil (momentálně studuju na ČVUT FEL - Aplikovaná elektronika) a pamatuju si živě všechny verze Windows od 3.11 (nadstavba MS-DOSu) do dnešních 7ček, i s linuxem mám dost zkušeností a určitě se nepovažuju za špičkového odborníka, ale rozhodně ne za nějakého BFU a 19ti letého cucáka, od kterého tu jsou poslední příspěvky jen samé perly... Nevím, proč by měl být lepší 10let starý OS, který tehdy neznal IPv6, WiFi atd., kterému končí i podpora... To, že si dnes chci stáhnout aktuální ovladače na tiskárnu a skener, kdy na webu výrobce dozvím, že nejsou třeba, že si to widle zařídí sami hned po připojení přes USB, vidím jen jako plus, které opravdu funguje a šetří čas a peníze. Nehledě na to, že Professional verze má přímou podporu virtualizace WinXP pro aplikace, kdy k Win7 Pro licenci dostaneš právě i licenci na XP pro virtualizaci (musí to ale umět procesor a povolit se to v biosu), potom tu aplikaci spoustíš v okně, který běží pod WinXP uvnitř Win7... To co tvrdíš - je to samé, jako by si tvrdil, že staré auto na benzín je lepší než na elektriku. Ano, má to své výhody a kouzlo, ovšem u spalovacího motoru se ti 75% energie změní jen v teplo... Tvoje příspěvky mě vždycky pobaví, ale už na ně nehodlám odpovídat. (Omlouvám se za OT)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový pc do 400 Eur
PříspěvekNapsal: stř srp 31, 2011 7:43 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 02, 2009 8:18 am
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina
No tak pozri, mozno ma Win7 nejake vyhody, ja od spoluziakov som pocul len same crashe a pady a ja neviem co a ja osobne som proti Viste a 7 pretoze ta si vsetko nastavi a postahuje za teba. Uz sa bojim ze vo Win8 ti uz aj heslo bude nastavovat samotny Win. WinXP ma daleko viac skusenosti. (Stary chlap ma vzdy viac skusenosti a vie lepsie robit v svojom obore ako mlady fagan, hoci ma WInXP 10 rokov, to neznamena ze to musi byt zly WIN).
A tiez ludia ktory robia v Blenderi 2.5x nehovoria ludom ktory robia v 2.49 ze sa maju prefackovat. Jak keby to bol nejaky nehumanny cin, ja keby som babkam v starobinci kradol z dochodkov, takym ludom to mozes hovorit.

Ale to vsetko hore je teraz jedno o tom sa mozme hadat kolko chceme, na to kasli, ale ak chces zistit pricinu nefunkcnosti njakej veci v PC, iste vies ze neexistuje vzdy len problem s jednou castou PC a nemozes ho vyriesit vzdy len jednou cestou. Tuto je problem podla mna na 90% s grafikou ale čo ak len "šikovný" Win7 si natahal zle drivery na grafiku, predsa len je to nejaka integrovana grafika (nepozeral som co to je) a je tu moznost niecoho takeho. Ktosi hore mozno aj ty hovoril ze to neni najlepsia doska, mozno ju robili ked bola v "móde" Vista a neskor dorabali drivery na 7mičku. Možno je to len poskodeny build na Win7. Preto som navrhol zgerbiakovi nech tam da XP, to je vsetko (naskor otestovat dalsiu grafiku, ja viem).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový pc do 400 Eur
PříspěvekNapsal: stř srp 31, 2011 12:41 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 22, 2010 3:44 pm
Příspěvky: 87
Bydliště: Varnsdorf
Jsem taky zastánce winXP, ale win2000 byl taky skvělej tak proč si ho nenainstaluješ? Nebude to tím, že už je starej a nepodporovanej? Otevři oči, win7 má má více driverů než winxp a je v mnohém lepší. Že u win7 není nutné instalovat ovladače není nevýhoda, jak říkáš. A že stahuje špatné ovladače není pravda. Je pravda, že má pár nevýhod, ale to neznamená, že v budoucnu budu používat nepodporovaný OS. A že 7 někomu padaj, jeho věc, bůh ví co s nima dělá, znám pár lidí, co nesprávným zásahem do systému oddělaly OS (mezi ně patřím i já). A určitě nebudu instalovat XP, abych zjistil co nefunguje, to se dá zjistit jednodušším způsobem.

To zgerbiak: Všechno ukazuje na vadnej MB.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový pc do 400 Eur
PříspěvekNapsal: čtv zář 01, 2011 12:06 am 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
heh hadka pekna ale o nicem :-D
OS na to nema vliv, následně tu haníte desku s integrovanou grafikou... když jste všichni tak chytrý koukali jste na název tématu?? zkoušeli jste si přepočítat těch 400E na český?? 24*400=9600kč, a za ty peníze se prostě dokonalý věci pořídit nedaj, následně desky Asusu mají menší poruchovost jak desky od MSI a Gygabite... další aspekt, já jsem se vešel s procesorem deskou a grafikou při výběru do 5 000kč, ano šlo by nádherně doporučit desku s paticí FM1 a dát tam jen 4 jádrovej procesor Liano, ale tím bych zajistil nejen dokoupení grafiky ale i časem koupení NOVÉHO procesoru... (koupě procesoru a grafiky 8-10 000kč +-400E minimálně, koupě jen jedné z věcí 3-5000kč), následně AMD ani neplánuje do této patice FM1 dávat nějak extrémě výkoné procesory (buldozery bez grafické části).

sehnat dneska desku s integrovanou aspoň slušnou grafikou je problém, protože všichni přecházejí na grafiky v procesorech ale k čemu když jsem uživatel který potřebuje v procesoru jen procesorový výkon....

pokud někdo dá návrh na intel tak mu hned říkám ať se probere!!! a podívá se na výkon Phenomu2 X6 a jeho cenu a najde stejně výkonej intel za stejný PENÍZE!!!! upřímě říkám NENAJDE, to jen k tomu proč byl zavrhnut intel..... (aby se tu pak neobjevili řeči že věci pro intel jsou lepší proč se nevybrala intel platforma)

následně jen hezky doplním peknými testy:
http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... ru?start=7
AMD Phenom II X6 1055T tak 2,8GHz-nataktovat o 500Mhz není problém a hned je z něj AMD Phenom II X6 1100T s tím že to stojí 3156Kč 133E
Nejlevnější je Core i7 2600 a je za úžasnou cenu 6 386Kč 266E jenom procesor

shrnutí:
bohužel rozpočet nedovoloval koupi lepšího MB!!!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový pc do 400 Eur
PříspěvekNapsal: čtv zář 01, 2011 7:04 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Paul 68 Rageous zase děláš vlny, zcela evidentně nerozumíš HW a operačním systémům. S tím co tady předvádíš mám jenom označení BFU, takže tyhlety rady nerady si strč za kloubouk a nech to na dospělý.
Pokud mi tady zase rozpoutáš flame nebo budeš osočovat lidi z amaterismu jenom protože používají W7 a podobně, tak už tě podaruju banánem bez pardonu. :evil:

A pokud by tě náhodou napadlo se mnou diskutovat na téma HW nebo SW, tak ti to nedoporučuji.

za a) mě tím vytočíš
za b) rád diskutuji o IT s lidma co tomu rozumí jako je třeba Bumpkin nebo Neolker
za c) už 20 let nedělám nic jiného než IT řemeslo. Prošlo mi rukama tisíce desktopů a pěkná řádka serverů. OS od DOSu, Nowel přes Win až po Linux a čert ví co ještě. Opravdu nemám náladu učit tě základy, když jenom posloucháš od spolužáků nějaké žvásty o pádech a podobně. Ono je třeba míň kecat a poslouchat co jedna bába povídala, ale taky si něco vyzkoušet, prožít. Více pokory by ti neuškodilo když o tom víš kulový.

V sekci Blenderware tě už nechci vidět a to bez diskuze. :!:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový pc do 400 Eur
PříspěvekNapsal: pát zář 02, 2011 10:03 am 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
Takže.
V Bios-e som našiel nastavenie grafickej karty, kde bolo nastavené že si má vyčleniť viac ako 4 GB, čo je sprostosť, keďže mám len 4 GB ram.
To som zmenil pod 4 Gb.
Ďalej som odpojil zadný vetrák ktorý som mal pichnutý na doske v slote pre vetrák externej grafickej karty(CHA_FAN).
Neviem či to nebola blbosť tam zapojiť. Hodila by sa rada kam ho mám teda zapojiť.
Stiahol a nainštaloval aktualizácie k systému.
No a odvtedy to chodí bez problémov. Dúfam že to tak aj zostane.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz