Právě je pát říj 19, 2018 1:13 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 5:20 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
SirThomas: koukam mame docela podobny nazor na tu sestavu :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 6:08 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
joxer píše:
SirThomas: diky moc, od tebe si fakt necham poradit, protoze vim ze to neni ani jedna pani rikala ani cetl jsem tyhle a tyhle testy, ale ze ti hardware prijde primo pod ruku :)
jeste sem se chtel zeptat jestli je blbost poridit i7-860 1156 BOX. koukal jsem ze je trochu vykonejsi nez i7-920 a za cca stejnout cenu. ale nevim jestli v tom neni zas nejakej hacek :)
grafika - rad bych pockal, ale nevim kdy sem prijdou, cekat treba do dubna nebo kvetna nemuzu. tak bych asi koupil nejakou hodne levnou kartu a pak ji vymenil. precijenom moje nvidia 6800 je fakt starej odpad...mozna koupit nejakou treba nvidii9800 a za pul roku vymenit? je to dobrej napad?


Ano je tam háček, menši propustnost a to frekvencí nanahradíš, nehledě k tomu, že přetaktovat I7-920 na 3GHz není žádná věda. :wink
Grafiku ještě nech tu 6800, když jsi to vydržel do teď tak to ještě měsíc přežiješ a ty 2k za novou "slabší grafiku" si nech na lepší variantu Fermi. :wink: Ta karta je opravdu revoluce, ovšem občas revoluce má tu pitomou vlastnost, že požírá vlastní děti, jak se ujme nová architektura je ve hvězdách.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 6:16 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Bumpkin píše:
SirThomas: koukam mame docela podobny nazor na tu sestavu :-)


Toš co na to říct, ono při trochu praxe v HW není zrovna moc jiné cesty. Jinak zaznělo zde slovo Xenon, tak právě pořizuji tuhle hračku kde Xenon má smysl, sen každého ajťáka :lol: http://www.vahal.cz/cz/produkty/servery-netcore/netflex.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 6:24 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 14, 2005 5:06 pm
Příspěvky: 488
Bydliště: Praha
nejak sem to narychlo hledal a propustnost nevim k cemu je :oops: kazdopadne taktovat nebudu nic, to nedelam rad...
na grafiku teda asi pockam, snad tu u nas bude fakt brzo k prodeji.

a jeste resim jednu vec.nasel jsem na netu shop kde maj o dost levnejsi hardware, ovsem problem je v tom ze nedelaj montaz. mam si koupit pocitac tam kde delaj montaz, nebo si to mam nechat smontovat jinde a nebo to mam smontovat sam? nevim jestli si na to troufam. kdyz se mi neco rozbije tak si to zvladnu vymenit, ale nejsem si jistej jestli bych to zvladnul (napr. jsem se dozvedel ze procesor se k chladici pridelava nejakou specialni pastou, a takovych veci bude mozna vic a tak nevim abych neco nezkazil :) )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 6:42 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
joxer píše:
nejak sem to narychlo hledal a propustnost nevim k cemu je :oops: kazdopadne taktovat nebudu nic, to nedelam rad...
na grafiku teda asi pockam, snad tu u nas bude fakt brzo k prodeji.

a jeste resim jednu vec.nasel jsem na netu shop kde maj o dost levnejsi hardware, ovsem problem je v tom ze nedelaj montaz. mam si koupit pocitac tam kde delaj montaz, nebo si to mam nechat smontovat jinde a nebo to mam smontovat sam? nevim jestli si na to troufam. kdyz se mi neco rozbije tak si to zvladnu vymenit, ale nejsem si jistej jestli bych to zvladnul (napr. jsem se dozvedel ze procesor se k chladici pridelava nejakou specialni pastou, a takovych veci bude mozna vic a tak nevim abych neco nezkazil :) )


Slozit pocitac umí muj mladej uz od 13 let, není to zádna hardcore akce. Na chladici uz pastu mas, není problem, jenom musis byt peclivy a nebat se toho. Ublizit HW neni tak jednoduche jak nekteri rádoby odborníci tvrdí.

Jinak zdroj a teď se Bumkine podrž mám právě od Corsairu 650W, asi se budeš ptát proč.. Jednoduché všechno made in šmejd china a jelikož se pohybuji ve slaboproudu tak vidím ty superkvalitní stejné součástky uvnitř, pokud by jsme opravdu chtěli kvalitní zdroj tak začnem na cca 6-7k a to opravdu nemá smysl .

Jinak křeslo mám za 16000,- / klávesnici za 200,- / myš za 800,- a pod zápěstí jsem si vyrobil podložku na míru.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 6:50 pm 
Offline
_
_
Uživatelský avatar

Registrován: ned črc 11, 2004 4:55 pm
Příspěvky: 1439
Bydliště: Prostějov/Brno
SirThomas píše:
Ublizit HW neni tak jednoduche jak nekteri rádoby odborníci tvrdí.


Ehm... :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 6:57 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
tol píše:
SirThomas píše:
Ublizit HW neni tak jednoduche jak nekteri rádoby odborníci tvrdí.


Ehm... :lol:


Zrovna ty a tvoje kladivo by to mohlo vědět. :emo33:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 7:23 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
SirThomas:
heh masinka dobra :-) ale asi nema cenu namitat novyma servrovyma AMDckama :oops: :-D

no jinak s tim zdrojem se da rict o veskerym HW s ty nejlevnejsi sorty :-) ja tom Fortronem jen chtel rict ze mas aspon nejakou zaruku :wink:

hehe s kreslem a klaveskou a myskou je to hodne individualni protoze kazdymu vyhovuje neco jineho :-)

ja mam treba mysku za 350kc od 4techu klavesnici za 250kc od Samsungu, pod mys mam spesl podlozku s gelovym polstarkem, klavesnice ma plastovou podlozku pod ruce :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 7:32 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 14, 2005 5:06 pm
Příspěvky: 488
Bydliště: Praha
SirThomas: ze da pc dohromady 13ti letej kluk je mi jasny, ale me je vic jak dvakrat tolik a ve 13ti sem poradne nevedel co to pocitac je :lol:
jde mi hlavne o to jestli musim kupovat nejaky dalsi veci (kabely a kdovico vsechno) nebo jestli kdyz koupim skrin,zdroj,procesor,desku,grafiku,disk,mechaniku a ramku tak jestli z toho jenom se sroubovakem slozim komplet pocitac.(monitor,mys,klavesnici k tomu pak pridelat zvladnu :lol: )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 8:30 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
joxer píše:
SirThomas: ze da pc dohromady 13ti letej kluk je mi jasny, ale me je vic jak dvakrat tolik a ve 13ti sem poradne nevedel co to pocitac je :lol:
jde mi hlavne o to jestli musim kupovat nejaky dalsi veci (kabely a kdovico vsechno) nebo jestli kdyz koupim skrin,zdroj,procesor,desku,grafiku,disk,mechaniku a ramku tak jestli z toho jenom se sroubovakem slozim komplet pocitac.(monitor,mys,klavesnici k tomu pak pridelat zvladnu :lol: )



ANO


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 8:44 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 14, 2005 5:06 pm
Příspěvky: 488
Bydliště: Praha
dekuju moc, uz se na to zacinam tesit :lol:
jen budu doufat ze fermi nebude az v breznu a to v americe, k nam se dostane v lete a nez pujde koupit tak bude podzim. s mym starym pocitacem je to uz o nervy :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 9:06 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
joxer píše:
dekuju moc, uz se na to zacinam tesit :lol:
jen budu doufat ze fermi nebude az v breznu a to v americe, k nam se dostane v lete a nez pujde koupit tak bude podzim. s mym starym pocitacem je to uz o nervy :lol:


Došáhnu do distribučních skladů po Evropě, když tak ti to pošlu na dobírku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 9:10 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
SirThomas: heh :emo15: to ja maximalne do toho pro CR a to jeste prez prostrednika


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 9:14 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 14, 2005 5:06 pm
Příspěvky: 488
Bydliště: Praha
SirThomas píše:
joxer píše:
dekuju moc, uz se na to zacinam tesit :lol:
jen budu doufat ze fermi nebude az v breznu a to v americe, k nam se dostane v lete a nez pujde koupit tak bude podzim. s mym starym pocitacem je to uz o nervy :lol:


Došáhnu do distribučních skladů po Evropě, když tak ti to pošlu na dobírku.


no tak to by bylo uplne skvely :-) tu grafiku bych mel rad fakt co nejdriv :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 25, 2010 10:57 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 14, 2005 5:06 pm
Příspěvky: 488
Bydliště: Praha
budu mit jeste zase par hloupych dotazu...
1. co je to ta propustnost, nejak sem to nepochopil. neboli proc si mam spis koupit i7-920 nez i7-860 (cena je cca nastejno a podle nejakych testu je i7-860 trochu rychlejsi). pokud jde jen o taktovani, tak do toho se nehodlam poustet :)
2. precijen sem si rikal ze jeste popremejslim jestli by nestalo za to, mit pocitac driv. bude opravdu fermi o tolik vykonejsi nez treba tahle karta http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69665 ? jeste mam strach jestli bych na tom pripadne rozchodil blender, ale v dnesni dobe uz snad bude fungovat dobre na vsech kartach ne?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz