Právě je sob pro 15, 2018 4:56 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: sob led 16, 2010 9:59 pm 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
Taky jsem na to juknul...

Např. u HDD dneska skoro nemá smysl kupovat menší než dejme tomu 500GB...
Já jsem si např. pořídil Samsung Spin Point F2 32 MB 1TB za cca 2.000,-Kč a jsem s ním spojekojen...

Ohledně monitoru...tam jsem trochu váhal a nakonec jsem si pořídil BenQ G2420HDBE - LCD 24"

U klávesnice a myši jsem do nedávna používal sadu Logitech MX 3200...nedávno jsem si pořídil taktéž podsvícenou klávesnici...hodně jsem vybíral, nakonec se mi nejvíc zalíbila klávesnice Logitech G15...

U myši jsem se krapet plácnul přes kapsu, ale s bezdrátovou myší se mi dělá líp...bezdrátová klávesnice se dá oželet...
Nicméně pořídil jsem si novou myš Razer Mamba - může být drátová i bezdrátová a výrobce ji dodává i s vlastní baterií a dokovací stanicí...
S ohledem na věčné vyměňování baterek se investice vrátí...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: ned led 17, 2010 12:04 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 14, 2005 5:06 pm
Příspěvky: 488
Bydliště: Praha
bumpkin:ne nejsem blazen (aspon ne ve vybirani komponentu :)), jak jsem psal jenom jsem nahodil produkty a budu o tom rad diskutovat, odbornik na hardware nejsem a tak si rozhodne necham rad poradit a klidne si i proctu recenze, proto vybiram pocitac o mesic dopredu abych se moh vklidu rozmyslet a nevyhodil zadnou korunu zbytecne. nicmene slusnej vykon pro pohodlnou a rychlou praci v blenderu bych si rad dopral :) a o rychlost blenderu mi jde na prvnim miste.

co se procesoru tyce tak jak rikam, taktovat nebudu a tech 10% vykonu mi prijde dobrejch. ale je fakt za dvakrat takova cena je dost, ale popremejsim o tom. taky je i7 950 min poruchovej. u toho fakt jeste nevim, ale je fakt ze usetrit skoro 7tisic je fakt dost. (SirThomas tu neni ze by poradil? :))

pevny disky chci urcite dva, ze je 2x250gb drazsi nez 1x500gb vim, ale jde mi o vykon a chci mit na jednom disku system a na druhym data (a nechci delit takhle jeden disk, protoze to udajne zpomaluje znacne system)

grafika: prosil bych poradit nejakou konkretni, tady jak jsem psal o tom opravdu nic nevim. pc bych mel rad cca za mesic. kdy ze maj bejt ty novy grafiky od nvidie? zacatkem brezna nebo az na konci? aby se pak nestalo ze budou u nas v prodeji az treba v lete. novej pocitac budu potrebovat driv :)

zdroj- ten sem si chtel vybrat ciste aby byl vykonej a zroven aby byl minimalne poruchovej. fortron sem slysel ze je kolem nej akorat zbytecnej povyk a neni to nic moc :) ale tezko rict, nejsem odbornik :)

mys- ted mam microsoft habu a taky obcas divne lita, kdysi sem mel mys za par korun a byla lepsi. tady taky nevim. mel sem i razer a dost rychle se opotrebovala, jak rikam s mysma moc dobry zkusenosti nemam... a u pocitace tech 14 hodin denne fakt nasedim, takze karpalni tunel mi fakt neco rika :) gelova podlozka je samozrejmost, ale to se ted nesnazim resit :)

skrin: v cem je ta skrin co sem vybral spatna, coolermaster je mi sympaticka firma, skrin se mi libi a 1800 se mi nezda ze bych na krabici setril :) ale taky si klidne necham samozrejme poradit. jaka by byla lepsi? :)


zgerbiak: a de u nas ten xeon vubec koupit? :) ja s tebou plne souhlasim, vykon procesoru neni nikdy dostatecnej. uvital bych rychlost
neolker: za zidli sem dal ted 4tisice a sem fakt spokojenej. nechtelo se mi do toho, protoze se mi to zdalo dost, ale ted toho vazne nelituju (vim ze se daj koupit i mnohem drazsi zidle, ale tahle mi fakt sedne :). a stul budu mit taky brzo novej, na to se snazim dbat, precijenom u toho fakt sedim porad...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: ned led 17, 2010 12:53 am 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
Dajú sa kúpiť aj u nás. Stačí pozrieť http://www.alza.cz .
Ale večšinou ich nemajú na sklade, takže si na ne treba počkať.
Keď tak na to pozerám, tak ani niesu moc drahé.
Napríklad tu je jeden za cca 22 000 http://www.alza.cz/ctyrjadrovy-procesor ... d90059.htm
a tu jeden za cca 5 000 http://www.alza.cz/ctyrjadrovy-procesor ... d90026.htm

Rozdiel je len v tom že ten za 22 000 je 3GHz a ten za 5 000 je 2GHz a má len pasívny chladič.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: ned led 17, 2010 1:10 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
alza.cz moc nemusím. Pokud můžu poradit tak http://eshop.100mega.cz/default.asp?cls ... =sipprice0

Fortron zdroje: Teď je Fortron spojený s Eurocase, ale před pár lety dělali určitě lepší zdroje než dnes... Dnes jsou ty nové lehoučké a většinou odchází po 3 letech (v serverech)...

Ale např. 10ti letý poctivý zdroj od noname značky funguje dodnes a výborně. Taky váží přes 5kg :)

OT: Já ještě uvažoval o 2x PC ... Vlastně jeden jako workstation a druhý jako server čistě jen na zálohy a rendering, když budu třeba spát a pracovní PC též :)


Naposledy upravil Neolker dne ned led 17, 2010 1:14 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: ned led 17, 2010 1:11 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
Chtěl jsem se zeptat ještě čistě ze zvědavosti na tu židli/kancel. křeslo, jaké máš ? :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: ned led 17, 2010 1:22 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 14, 2005 5:06 pm
Příspěvky: 488
Bydliště: Praha
xeon vypada zajimave, popremejsim o tom, diky :)
jinak zidli mam tuhle http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/S99850025 ,hodle lidi nemaj ikeu radi, ale jak rikam ja sem s touhle zidli strasne spokojenej ( a to sem se toho na zidlich u pc nasedel fakt hodne :)).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: ned led 17, 2010 1:34 am 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
Co se týče zdroje, já měl Xilence a byl jsem s ním spokojen, než mi jej odpálil blesk...to jsem ještě nepoužíval přepěťovou ochranu...

Jinak bych doporučil buď Fortron (kvůli ceně) nebo Seasonic (kvůli hlučnosti)...


Ale jak říkám...výběr stejně ve finále zbyde stejně na tobě...



PS: pokud by jsi se více zajímal o výběru PC komponent, např. časopis Computer by mohl být dobrou nápovědou...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: ned led 17, 2010 1:43 am 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
Ještě bych dodal k HDD:
Je blbost mít extra velkej HDD nerozdělenej na několik menších...
Né že to zpomaluje PC, naopak to práci spíše urychluje...
Zhroutí se systém? Tak se jen přeinstaluje malá část HDD a né celej...stejně tak je to s defragmentací...tá potom probíhá v kratším čase...atd...

Bez dělení HDD se dnes asi nikdo neobejde...

Slova údajně a opravdu mají jiné významy...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: ned led 17, 2010 2:30 am 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
joxer:
no ja ti nechci nic vnucovat ale prijde ti logicky nebo spis podle zdraveho rozumu davat za procesor co je o 10% v nektarych aplikacich i jen o 5% vykonejsi dvojnasobnou cenu?? me teda vubec ne.... pokud ti ale jde o renderovaci vykon tak by stalo se zamyslet nad dvema vecma
ta 1:
je stale potreba na render procesor???
jestli si dobre vsimas tak se zacinaj renderovaci programy pomalu ale jiste presouvat na grafiky....
tim ti jen chci rict ze by si mel taky premyslet dopredu :wink:
ta 2:
v cem budes nejvic renderovat??
opet je ta otazka zamerena co budes vyuzivat nebo co nyni vyuzivas CPU nebo GPU :-)
uz nyni jsou programy co vyuzivaj vykonu grafickych karet a je jen otazka casu (ted nemyslim casu z dlouhodobeho hlediska) ale spis z kratkodobeho hlediska kdy jich bude jak maku... uz dnes je stzudie Luxu co bezi prez GPU je tu Octane renderer (zatim jen demo) nebo VrayGPU a to je teprv zacatek :-)

tak a kdyz zvazis ze bezna zivotnost PC je kolem 3 let tak tydle dve otazky jsou dost padne!!!!

k diskum:
to by me fakt zajimalo kdo ti todle nbakukal?? ano je obecne lepsi mit dva disky (fyzicky) ale dneska se to dosti stira kort kdyz se podivas na testy!!! dyt svapovaci pamet maj dneska ty diska fakt extremni!!! a aby si fakt poznal sviznost systemu musel by si mit v PC SSD disk :-)
to co ty si si vybral je asi to nejhorsi co muzes :-) jednickou je dneska Samsung s WDckem, od Samsungu je to posledni rada F3 disku a od WDcka to je Caviar Black (ted to beru z pohledu ceny a vykonu) ty dva disky co jsi si vybral jsou hodne pozadu uz jen to ze maj malou svapovaci pamet jen 16MB to je dneska malo :-)
a pokud ti jde opravdu tolik o rychlost systemu tak to vyresis dneska poze tim ze koupis SSD disk :-) ale ceny nejsou zrovna maly :-( za 32GB SSDcka das kolem 2500-3000kc ale pak mas sviznej system o kterej ti de :-)
jinak vic ti spomali chod pc raid pole nez rozdelenej velkej disk :-) (kort u starsich PC je to hodne znat)

grafika:
no reknu to asi takhle, je ohlasena na brezen vydani :-) a je zase dle zdraveho rozumu nepockat na vidani novy archytektury.... opet jsou dva duvody...
prvni:
kdyz vyjde nova grafika tak padnou ceny dolu tech starsich modelu a konkurence a kolikrat o dost
druhy:
zjistis jestli neni lepsi vzit bud starsi model ci kokurenci grafiku
opravdu bych ted pockal!!!!akorat si pak budes nadavat ze si nepockal (vlastni zkusenost, uz sem takhle provaril nekolikrat penize)
a jakou grafiku bych ti dnes doporucil??
no to ted opet zalezi na tom jak jsi proziravy.... a jak moc koukas dopredu, free scena s renderama se zameruje na OpenCL a to ma lepsi podporu u Ati karet tak ze pokud se zameris na rendering prez grafiky je lepsi sahnout po Atine konkretni model asi tento HD5850 je stejne vykonej jako Nvidia 285 ale je skoro o 2 000 levnejsi a je jedno od koho protoze atyny jsou referencni :-) co jsem koukal
pokud ale vyjde lepsi podpora v ovladaci na openCL u Nvidie sel bych radsi do ni a tady bych volil model 260 ci 275 :wink: (ale davej pozor model 275 je jen pretaktovany model 260) tudis opet stoji za uvahu jestli nekoupit 260tku a jen ji trochu zvednout :-) osobne mam dobre zkusenosti s Asusem a Evgou :wink:

zdroj:
heh tak tady opet netusim kde jsi toto vzal :-) fortron patri k nejlepsim vyrobcum vubec pouziva nejkvalitnejsi soucastky ve vsech obchodech ma jedny z nejmensich procent na reklamaci tudis nechapu proc timto oponujes :-) to ze ferda z horni dolni ma spatne zkusenosti s touto znackou neznamena ze je to nejhorsi znacka.. to se ti muze stat u kazdeho vyrobce ze se ti zrovna do rukou dastane vadny kus ktery nebyl odhalen..... za fortronem si proste budu stat :wink:

mys klaveska:
todle je dost individualni :wink: ja jen chtel zduraznit veci na ktere by se nemelo zapominat :-) pri vyberu tohoto hardware :-) ja mam dobrou zkusenost s myskama od F4techu :wink: robustni za malo penez a kvalitni snimani povrchu kolikrat na urovni mysek 10x tak drahych :-) spis sem mel na mysli ze si si u ty klavesnice nevybral ani podlozku na ruce :-)

skrin:
ja sem nerekl ze je spatna ja jsem ti jen napsal cim by si se pri vyberu mel ridit :wink:
ale kdyz na ni koukam tak to opravdu neni dobra volba :-)
hodne rovnych ploch = hodne vybraci = hodne hluku
vyrobci to resi prolisama ktery zabranujou vybracim nebo vetsi tloustkou plechu ta tvoje skrin je praktycky z rovnyho plechu tak ze bude vybrovat jak nevim co...
tady je par skrini ktery bych doporucil:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70594
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60013
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53042
no a muj favorit kteryho si chci do budoucna pri vetsim upgrade koupit
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62267

tak to by bylo asi vse prozatim :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: ned led 17, 2010 1:27 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 14, 2005 5:06 pm
Příspěvky: 488
Bydliště: Praha
cim vic to ted studuju tim vetsi v tom mam bordel :lol:
kazdopadne jeste mam problem kde nakoupit, v czc sem mel nejaky reklamace a nekdy byly ok a jindy sem mel problem, zaujal me obchod icetech.cz, ceny tam maj super, tak pokud nekdo mate zkusenost tak budu rad kdyz se podelite :)
zkusim aktualizovat pro co bych se spis rozhod tedka:

monitor asi to samy :) http://www.icetech.cz/zbozi/209291-24-e ... 000-1sedy/

procesor: no hledal sem benchmarky a uznavam ze ten i7 950 je trochu silenost. takze ted rozhodne popremejslim jestli dam xeon, ale je fakt ze pomer cena/vykon se mi zda vyhrava http://www.icetech.cz/zbozi/intel-cpu-c ... gts-4x256/ (takze pro ten se asi rozhodnu)

deska: co tahle? http://www.icetech.cz/zbozi/200599-giga ... glan-matx/

pameti: http://www.icetech.cz/zbozi/kingston-6g ... ll-hs-xmp/

disk: co tenhle? http://www.icetech.cz/zbozi/ocz-core-so ... ych-casti/ vim ze 250gb muze nekomu pripadat malo, ale me to staci bohate

mechanika: http://www.icetech.cz/zbozi/lg-dvd-rw-g ... lk-bez-sw/

zdroj a skrin zatim teda nevim, budu resit az pozdejs...

grafika- co treba teda tahle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69115 ? s tim ze bych ja nevim treba na podzim udelal v pripade potreba upgrade grafiky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: ned led 17, 2010 1:49 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
konecne si si nechal rict s tim procesorem :-)
monitoru neni co vitknout :wink:
ramky no nevim dyt muzes sahnout po rychlejsich a levnejsich tydle maj CL9 klidne sahni po CL7 :wink: a neboj se vzit od jinyho virobce stejne jim ty chipy na ramky dodava ta sama firma :-D ted jde o vykon :-) ne o znacku :-) (kvalita ramek je dnes fakt u vsech vyrobcu stejna)
grafiku doporucim radsi tuto nez tu co jsi si vybral http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61968
jeden velky duvod to ma :-) kdyz by si sel reklamovat tak by si automaticky dostal penize zpet :-) evga se totiz musi posilat do ameriky a reklamacni proces se neda stihnout za 30 dnu :-)
daska, no moc ti k ni nereknu ja totiz nejsem zastancem intelu a jejich predrazene polityky, u nich si udrzuju prehled akorat o procesorech ale o deskach pro jejich procaky to fakt prehled nemam :wink: tudis k tomu se vyjadrovat nebudu :-)
disk, pokud ti staci 250GB proc ne :wink: vybral jsi si stredni tridu :wink: ale i tak je to nebe a dudy v porovnani s klasickym diskem :-D tudis proc ne kdyz na to budou penize

no a ted obchody:
ja osobne mam nejradsi czechcomputer, mam ho kousek a jeste tam delaj znamy :wink: tak ze mam obcas nizsi ceny a dalsi vyhody
pak rad nakupuju jeste tady http://100mega.cz/index.php ci tady http://www.softcom.cz/ (softcom ma vetsinu veci nejlevnejsich)
a obchod co nesnasim je Alza, zatim vsechno co jsem tam koupil se mi rozbylo a reklamace trvala nehorazne dlouho :-( (kdyz myslim dlouho tak trvala vic jak mesic, rekord u nich mam s HD2600 :-( ta trvala pul roku nez poslali zpet penize)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: ned led 17, 2010 2:16 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 14, 2005 5:06 pm
Příspěvky: 488
Bydliště: Praha
ono je fakt ze u me je problem hlavne v nevedomosti, napr. co je CL9 nebo CL7 nevim, a je toho strasne moc co nevim :)
jinak ja dlouho nakupoval u czc a ted se mi zda ze maj ceny o dost vejs nez jinde.
a to s tou grafikou evga je dobry, to sem netusil :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: ned led 17, 2010 2:47 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
ja sem te ale na zacatku odkazoval na wiki aby si si o pametech neco precetl... no jde o to ze cim je vyzsi takt tim stoupa i casovani a klesa vykon pameti tudis je nejlepsi drzet casovani co neniz a takt co nejvys :wink:
wiki:
Frekvenci pamětí a latenci lze libovolně kombinovat. Obecně platí, že paměti s vyšší rychlostí mají obvykle také vyšší latenci Maximální frekvence a minimální latence dávají nejrychlejší kombinaci. :wink:

jinak latence by mel byt cas za ktery probehne cely ciklus :-) jestli jsem vse dobre pochopil :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 12:47 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Moje volba, ať si to každý přebere jak chce a do velkých dišputací se pouštět nebudu:

CPU: Xenon je blbost, primárně je to serverový CP a je optimalizovaný úplně na jiný typ operací, pravda je ta že se ten rozdíl dnes už stírá, ale ... I7 protože 4x CP + 4x HT + gigantická datová propustnost je na render to pravé ořechové. Měl jsem ten procesor na testech když měl na sobě ještě vyražen nápis "Confidential" a je to neporovnatelné.
CPU INTEL Core i7-920 2,66 GHz (4,8 GT/sec) 8MB L2 LGA1366 - BOX /////// 7 032 Kč
pokud by byly peníze tak potom:
CPU INTEL Core i7-950 3,06 GHz (4,8 GT/sec) 8MB L2 LGA1366 - BOX //////// 13 685 Kč
*****************************************************************
Grafika: rozhodně čekat na nVidia s jádrem Fermi.
******************************************************************
Paměti: je to vcelku fuk, každý preferuje nějak značku. Pokud to peněženka utáhne tak co nejvyšší frekvenci s co nejmenší latencí. Pro render je potřeba spíše ta latence než frekvence. V zásadě se ale nevypaltí na nich šetřit bo potom ten procesor nenakrmíš a výkon jde do kytek, zvlášť u CPU I7.
******************************************************************
Disk: jako hlavní rychlý s malou kapacitou a potom už je jenom sáčkovat dle potřeby. Rozdělovat disky na menší kapacitu řečeno jemně není dobrý nápad.
WD VELOCIRAPTOR WD3000HLFS 300GB SATA/300 10000RPM,NCQ,16MB cache //////// 5 790 Kč
Jako druhý třeba +- autobus:
WD CAVIAR GREEN WD15EARS 1,5TB SATA/300 5400 RPM, 64MB cache ///////////////// 2 718 Kč
********************************************************************
Základní desky kupuji výhradně už 4 roky Gigabyte a ani jeden kus neskončil v reklamaci počítáno na stovky.
********************************************************************

Ostatní je nepodstatné a záleží na vkusu a peněžence majitele.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: novej pc pro blender
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 1:23 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 14, 2005 5:06 pm
Příspěvky: 488
Bydliště: Praha
SirThomas: diky moc, od tebe si fakt necham poradit, protoze vim ze to neni ani jedna pani rikala ani cetl jsem tyhle a tyhle testy, ale ze ti hardware prijde primo pod ruku :)
jeste sem se chtel zeptat jestli je blbost poridit i7-860 1156 BOX. koukal jsem ze je trochu vykonejsi nez i7-920 a za cca stejnout cenu. ale nevim jestli v tom neni zas nejakej hacek :)
grafika - rad bych pockal, ale nevim kdy sem prijdou, cekat treba do dubna nebo kvetna nemuzu. tak bych asi koupil nejakou hodne levnou kartu a pak ji vymenil. precijenom moje nvidia 6800 je fakt starej odpad...mozna koupit nejakou treba nvidii9800 a za pul roku vymenit? je to dobrej napad?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz