Právě je pát dub 27, 2018 10:43 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Výkon procesorů v Blenderu
PříspěvekNapsal: stř zář 30, 2009 5:45 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
ahoj všem, nevim jestli sledujete výkon procesorů v Blenderu ale na strance www.pctuning.cz zaradili Blender mezi testovaci programy a tudis se pri nakupu muzete ridit i testy z jejich stranek :wink:

odkaz na posledni test procesoru (doporucuji precist od zacatku aby jste nesrovnavali posledni procesory od Intelu s orezanymi od AMD)

http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... ve?start=6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výkon procesorů v Blenderu
PříspěvekNapsal: stř zář 30, 2009 6:28 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
Hezké, leč mi to jen utvrdilo, že Intel patří ke špičce a k tomu odpovídá i cena jejich produktů


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výkon procesorů v Blenderu
PříspěvekNapsal: stř zář 30, 2009 6:46 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
Neolker: no asi takhle porovnavas jablka s hruskama :-) protoze redaktor jeste na zacatku upozornoval na to ze vykon i7 a i5 nemuzes porovnavat s orezanyma jadrama od AMD :-) a jeste nemuzes porovnavat ty procaky s timadle protoze je to i na jinych sestavach :-)

kdyby si si ten clanek precetl tak to hned na zacatku mas :emo26:

AMD proti i7 a i5 stavy uplne jiny procesory za jinou cenu :-)

http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... e?start=10

to se rovnou muzes podivat zde kde Phenomy II X4 tolik na i7 a i5 nestraci :-D

a tudis je velka blbost porovnavat procesor za 2500kc s procesorem za 7 000kc :emo02:

proto sem rikal aby todle ctenari brali v uvahu ze je tam ten vykon i7 a i5 jen informatyvni vuci temto procakum ktery testovali velice dobre zvolili core2 quad Q9550 tez lacinejsi 4 jadro


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výkon procesorů v Blenderu
PříspěvekNapsal: stř zář 30, 2009 10:21 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
Článek jsem samozřejmě četl - všech 15dílů, ano přiznám se, že některé parametry jsem ignoroval, ale nadruhou stranu mám stálé pravdu, že amd za intelem poslední dobou dost pokulhává, byť tady testovali, jak říkáš, hrušky s jabkama :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výkon procesorů v Blenderu
PříspěvekNapsal: čtv říj 01, 2009 12:00 am 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
Neolker: ja nerikam ze by to tak nebylo ale z tve odpovedi viznelo ze si porovnaval low jadro s High :-) proto sem to rozepsal :wink:

a jako uznavam ze AMD dneska nema nejak zvlast vykony procesory
ale dneska budu stat za AMDckem pac ho mam radsi nebyt jeho tak by si dodnes platil za Intela i 40 000kc a to si nedelam srandu :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výkon procesorů v Blenderu
PříspěvekNapsal: čtv říj 01, 2009 9:03 am 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Bumpkin píše:
ale dneska budu stat za AMDckem pac ho mam radsi nebyt jeho tak by si dodnes platil za Intela i 40 000kc a to si nedelam srandu :-D


AMEN, nicméně mi do mašiny AMD nesmí ani nakouknout. :emo06:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výkon procesorů v Blenderu
PříspěvekNapsal: čtv říj 01, 2009 10:36 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
Bumpkin: Jasný, asi jsem to blbě napsal :-D Rozhodně jsem nechtěl rozpoutat nějakou bouřlivou diskuzi :onfire:
Každopádně pokud chceš často upgradovat svůj stroj, tak se cenově vyplatí AMD.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výkon procesorů v Blenderu
PříspěvekNapsal: čtv říj 01, 2009 8:22 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
SirThomas: procpak?? :-D podel se o zkusenosti :wink:


Neolker: no jestli si myslis ze kdyz koupis intel a ze nebudes muset casto upgradovat tak si na omilu :-D
protoze Intel ti za prijatelnou cenu da jen ty veci ktere jsou v te rade jakoby nejhorsi a za cenu toho nejhorsiho dostanes u AMD to nejlepsi a jestli se dobre podivas tak si stale zhruba na stejnem vykonu :emo02: protoze to nejhorsi od intelu je zhruba stejne vykone jako to nejlepsi od AMD

tak jen srovnani :-D
core I5 750 stoji zhruba 4 500kc -+ 500kc (50s na PCtuning v 3DSmax 64bit a 166s blender)
noa na nej mi staci
AMD Athlon II X4 955 s cenou 4 000kc +- 500kc (45s na PCtuning v 3DSmax64 a 173s Blender)

cerpano z:
http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... e?start=10
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64947
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68260

tak a ted mi prosim rekni kdo da vic jak 5 000kc za procesor myslis ze to bude obycejnej uzivatel a nebo nadsenec :emo02: a jinak babo rad co je lepsi kdyz je oboje na stejnem vykonu :emo02:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výkon procesorů v Blenderu
PříspěvekNapsal: pát říj 02, 2009 11:59 am 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Bumpkin píše:
SirThomas: procpak?? :-D podel se o zkusenosti :wink:


1) nákup nového HW nikdy u mě neovlivňovala cena
2) za život mi prošlo rukama několik tisícovek PC a poměr problému INTEL versus AMD je cca 1:20, poslední kvalitní a hlavně bezproblémový kousek u AMD byl CP 486DX100 potažmo DX133.
3) v posledních 2 letech je poměr cena výkon jasně v prospěch Intelu

Nicméně doufám, že se stále bude nacházet dost "moulů" co si AMD pořídí, protože pro mě to potom znamená velmi příznivou cenu u INTEL. :wink:

P.S.
Je to můj názor a nikomu ho nevnucuji, nejsem ortodoxní zastánce značky INTEL, takže se zdržte komentářů a nevyvolávejte zbytečné flame.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz