Právě je ned led 21, 2018 12:35 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ASUS K501J
PříspěvekNapsal: čtv srp 27, 2009 6:40 pm 
Offline
..
..

Registrován: sob črc 04, 2009 6:35 pm
Příspěvky: 57
Bydliště: Poprad
čawte, rád by som si kúpil notebook, na ktorom by mi šiel aj blender v pohode.

http://www.ediscomp.sk/produkt/ASUS-K50 ... ---X4500M/

ja rad by som niečo približne v tejto cene približne, a vobec netušim čo to ma za grafiku+ v obchode ho predavaju zo 4GB RAM za 470€, myslite že sa oplati zobrať, či radšej iný?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ASUS K501J
PříspěvekNapsal: čtv srp 27, 2009 6:58 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
Je tam integrovaná grafika od Intelu, v ktéré Blender (i mně :-( ) blbne, takže raději něco s nVidii, ale na úkor ceny...

Taky u nás v práci říkáme nebrat notebooky od "A" (Acer, Asus), hlavně levé Acery ... ale je to na Tobě a na tom kolik za něj chceš dát, osobně mám názor že bezproblémoé notebooky jsou Dell a HP


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ASUS K501J
PříspěvekNapsal: čtv srp 27, 2009 7:03 pm 
Offline
......
......
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 05, 2006 8:34 pm
Příspěvky: 909
Bydliště: Liberec
Podobne problemy se tu uz parkrat resili, tak se kdyztak podivej do historie.

Jinak obecne jsem si vsiml, ze vetsinou vsichni doporucuji Nvidia, popr. i Ati, ale musi byt odzkousena ze bude fungovat (Ati je i vykonejsi, ale mene kompatibilni). Intel jsem zaznamenal jednou ze se tu resil, a nevedl si dobre. 4GB RAM je docela prehnane, pokud planujes WinXP tak stejne vyuzijes jen 3GB a Visty te taky moc nezachrani, protoze ti samy z tech 4GB hodne vemou :wink:. Bral bych asi spis 2 nebo 3GB.

Neolker: HP jsou mozna bezproblemove ale zbytecne predrazene.. Asus problemovy kazdopadne neni (aspon bych ho neradil vedle Aceru) a dobre notebooky take jsou Lenovo, i kdyz tam je taky trochu vyssi cena. Cenove dostupnejsi jsou Fujitsu-Siemens kdyz uz.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ASUS K501J
PříspěvekNapsal: čtv srp 27, 2009 7:13 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
Alfisko: Tak HP dnes už tolik předražené nejsou oproti Dellům.
Hlavně u Dellů je výborný servis... Překroutí se ti kabel u nabíječky (zkratuje se) a ještě ten den ti kurýr přiveze novou :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ASUS K501J
PříspěvekNapsal: čtv srp 27, 2009 7:18 pm 
Offline
..
..

Registrován: sob črc 04, 2009 6:35 pm
Příspěvky: 57
Bydliště: Poprad
no dakujem za odpovede, tak tento notebook skrtam zo zoznamu :-)

čo znamena ked mi pišu ku grafike :

Grafická karta:

Integrated UMA Graphics ATI Mobility Radeon HD 3200 with shared system memory

radšej mam pohladať noťaš, ktory nema integrovanu grafiku?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ASUS K501J
PříspěvekNapsal: čtv srp 27, 2009 8:26 pm 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
Integrované sú všetky :P.
Určite neber grafiku so zdieľateľnou pamäťou, to je bieda.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ASUS K501J
PříspěvekNapsal: čtv srp 27, 2009 8:37 pm 
Offline
..
..

Registrován: sob črc 04, 2009 6:35 pm
Příspěvky: 57
Bydliště: Poprad
aha no vravim že sa dotoho nevyznam :-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ASUS K501J
PříspěvekNapsal: čtv srp 27, 2009 9:18 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
zgerbiak píše:
Integrované sú všetky :P.
..

mno to neni uplne tak pravda :emo06: mam nvidii a kdybych vyndal chlazeni, tak ji muzu normalne vyjmout ze slotu :emo06: :emo05: (pokud se teda nebavis o intelech a vetsine at :emo02: )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ASUS K501J
PříspěvekNapsal: čtv srp 27, 2009 11:39 pm 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
Váca píše:
mno to neni uplne tak pravda :emo06: mam nvidii a kdybych vyndal chlazeni, tak ji muzu normalne vyjmout ze slotu :emo06: :emo05: (pokud se teda nebavis o intelech a vetsine at :emo02: )

Ide o to z akého pohľadu sa na to dívaš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ASUS K501J
PříspěvekNapsal: pát srp 28, 2009 9:33 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
zgerbiak píše:
Váca píše:
mno to neni uplne tak pravda :emo06: mam nvidii a kdybych vyndal chlazeni, tak ji muzu normalne vyjmout ze slotu :emo06: :emo05: (pokud se teda nebavis o intelech a vetsine at :emo02: )

Ide o to z akého pohľadu sa na to dívaš.

z jakeho ty?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ASUS K501J
PříspěvekNapsal: pát srp 28, 2009 12:34 pm 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
Z pohľadu že notebook sa berie ako jeden celok a grafika je v ňom, čiže je integrovaná.
Z pohľadu montáže a demontáže, je tam na pevno alebo nie, ako si ty spomínal.
Z pohľadu použitej technológie. Integované obvody má už pomaly aj zubná kefka :-D .
Už trepem sprostosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ASUS K501J
PříspěvekNapsal: pát srp 28, 2009 1:19 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
aha :D to prvni by slo, to druhy..mam moznost vymenit za jinou pasujici grafiku, cili nemam integrovanou, to treti..int. obvody ma opravdu uz vsechno :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ASUS K501J
PříspěvekNapsal: pát srp 28, 2009 1:34 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
zgerbiak píše:
Z pohľadu že notebook sa berie ako jeden celok a grafika je v ňom, čiže je integrovaná.
Z pohľadu montáže a demontáže, je tam na pevno alebo nie, ako si ty spomínal.
Z pohľadu použitej technológie. Integované obvody má už pomaly aj zubná kefka :-D .
Už trepem sprostosti.

Obecně v IT branži když se řekne integrovaná grafická karta se to bere jako nedělitelná součást základní desky a je jedno zda je to ve "stolní" mašině nebo notebooku. :wink: Dále se dělí tyto integrované grafické karty na dva typy:

a) součást chipsetu
b) mimo chipset

V dnešní době není problém pořídit notebook kde lze upgradovat grafickou kartou prostým vytažením ze slotu a nahrazením vykonějším typem, že je to ekonomicky ptákovina je druhá věc.
Přiložené foto je nVidia 6600, bohužel ta už se stačila odejít do věčných lovišť.


Přílohy:
Poznámka: GF 6600
gf.jpg
gf.jpg [ 219.84 KiB | Zobrazeno 6242 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ASUS K501J
PříspěvekNapsal: stř zář 09, 2009 7:05 pm 
Offline
..
..

Registrován: sob črc 04, 2009 6:35 pm
Příspěvky: 57
Bydliště: Poprad
aky je váš nazor na tento Acer? ... http://notebooky.heureka.sk/acer-extens ... ecifikace/

len mi na nom kus prekaža že nema numericku klavesnicu asi, potom sa da v blendery nadefinovať že nemam numericku klavesnicu a hore s tymi čislami by sa neprepinali hladiny ale pohľady?

alebo potom tento od HP by som notebook zobral : http://notebooky.heureka.sk/hp-probook- ... ecifikace/

len neviem či by potom nebol problem s blenderov a tou grafickou Intel® GMA X4500 HD

ale myslim si že procesor ma lepši :-) a ma numericku klavesnicu, neviem sa rozhodnuť....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ASUS K501J
PříspěvekNapsal: stř zář 09, 2009 8:53 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: sob srp 27, 2005 11:05 am
Příspěvky: 337
Bydliště: Brno/Olomouc
Zrovna dneska sem porizoval podobnou verzi toho HP 4510s, konkretne konfigurace NX626EA#AKB
ta ma uz lepsi grafiku (HD 4330), bral sem ho hlavne kvuli cene, numericke klavesnici, klaves jako sou zpetny lomitka atd a vydrzi...ale jeste je brzo, abych nejak shrnul svoje dojmy. Na netu se pise, ze po zapnuti to rve jak fen. Pravda do nabehnuti OS je to krapet hlucnejsi, ale pak se me to zda docela tichy. Jak na tom pobezi blender dam vedet :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz