Právě je stř dub 25, 2018 6:24 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Aký sys. používate pre BLENDER
PříspěvekNapsal: pon čer 15, 2009 9:14 am 
Offline
..
..

Registrován: stř kvě 20, 2009 12:45 pm
Příspěvky: 91
ZDRAVÍM

Chcem sa opýtať pod akým sys. pracujete v BLENDERy. Ja robím pod XP, ale sem tam padne. Preto zisťujem, či by som nemal prejsť na nejaký iný sys. Skúšal som aj UBUNTU ale len na USB alebo inštalovanú pod XP a potom DUALBOOT.

VĎAKA


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon čer 15, 2009 9:19 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: čtv srp 03, 2006 9:44 pm
Příspěvky: 233
Dřív WinXP, teď Ubuntu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon čer 15, 2009 10:42 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 13, 2004 6:52 am
Příspěvky: 322
Bydliště: hokna
Takže, nejdřív odpověď na tvou otázku.
Když používám Blender, tak je mi celkem jedno, na jakém systému běží, hlavně že běží. Tzn., primárně dělám s jabkem, takže používám Blender pro Mac OSX, pokud jsu u známých, a ti používají Widle či Tučňáka, použiju Blender pro daný OS. Čili, je úplně jedno, jaký systém zrovna jede, klávesové zkratky UI a všechno ostatní je pro Blender totožné na každém OS (snad kromě mobile OS).


<OFF TOPIC>
Uvažovat o přechodu na jiný OS jenom kvůli tomu, že ti padá jedna aplikace je naprostá zhovadilost. Ano, třeba ti hladce pojede na Linuxu, ale co např. ostatní aplikace, které denně používáš ať už pro osobní či pro studijní/pracovní potřebu?
Pokud doopravdy uvažuješ o přechodu na jiný OS, nemělo by to být o tom, že ti padá jedna aplikace, ale o tom, že chceš např. zkusit jiný přístup; zjistit si, jestli má vůbec smysl na jiný OS přejít, jestli tím spíš neztratíš než získáš... Znal jsem spoustu lidí, co přecházeli na Tučňáka jenom proto, že to bylo 'cool' nebo 'zadarmo', pak se jenom vztekali že jim programy, které potřebují pro denní život nefungují.

Tímto tě nechci odrazovat od Linuxu či Mac OSX, chraň Bůh, to ne, ale v prvé řadě by to mělo být tvé objektivní rozhodnutí po zvážení všech pro a proti, ne rozhodnutí z rozmaru (jedné aplikace).

Říkáš, že ti padá Blender ve Widlích.
Ani jsi tu nezmínil, kdy ti padá, jak se to projevuje, jestli padá v identických případech, či nahodile, jestli jsi už hledal na jiných fórech, adt...
</OFF TOPIC>


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon čer 15, 2009 1:59 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 19, 2008 11:11 am
Příspěvky: 1142
Bydliště: Praha
Pouzivam Visty 64 ultimate a som maximalne spokojny. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon čer 15, 2009 3:02 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: stř črc 21, 2004 3:09 pm
Příspěvky: 1749
Bydliště: Ostrava
bobbin píše:
Takže, nejdřív odpověď na tvou otázku.
Když používám Blender, tak je mi celkem jedno, na jakém systému běží, hlavně že běží. Tzn., primárně dělám s jabkem, takže používám Blender pro Mac OSX, pokud jsu u známých, a ti používají Widle či Tučňáka, použiju Blender pro daný OS. Čili, je úplně jedno, jaký systém zrovna jede, klávesové zkratky UI a všechno ostatní je pro Blender totožné na každém OS (snad kromě mobile OS).


<OFF TOPIC>
Uvažovat o přechodu na jiný OS jenom kvůli tomu, že ti padá jedna aplikace je naprostá zhovadilost. Ano, třeba ti hladce pojede na Linuxu, ale co např. ostatní aplikace, které denně používáš ať už pro osobní či pro studijní/pracovní potřebu?
Pokud doopravdy uvažuješ o přechodu na jiný OS, nemělo by to být o tom, že ti padá jedna aplikace, ale o tom, že chceš např. zkusit jiný přístup; zjistit si, jestli má vůbec smysl na jiný OS přejít, jestli tím spíš neztratíš než získáš... Znal jsem spoustu lidí, co přecházeli na Tučňáka jenom proto, že to bylo 'cool' nebo 'zadarmo', pak se jenom vztekali že jim programy, které potřebují pro denní život nefungují.

Tímto tě nechci odrazovat od Linuxu či Mac OSX, chraň Bůh, to ne, ale v prvé řadě by to mělo být tvé objektivní rozhodnutí po zvážení všech pro a proti, ne rozhodnutí z rozmaru (jedné aplikace).

Říkáš, že ti padá Blender ve Widlích.
Ani jsi tu nezmínil, kdy ti padá, jak se to projevuje, jestli padá v identických případech, či nahodile, jestli jsi už hledal na jiných fórech, adt...
</OFF TOPIC>

Pěkně napsané, líp bych to sám nenapsal. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon čer 15, 2009 3:36 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 31, 2007 2:39 pm
Příspěvky: 569
Bydliště: ČR> Frýdek-Místek >Frýdlant n.O.> Pržno
já jedu na XP

Kód:
 [b]klávesové zkratky[/b] UI a všechno ostatní je pro Blender totožné na každém OS

s tím bych ani tak moc nesouhlasil, třeba onačování loopů mi nešlo pod linuxem tak jak to dělám přes win (levý alt+pravé tlač na edge)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon čer 15, 2009 4:19 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: stř črc 21, 2004 3:09 pm
Příspěvky: 1749
Bydliště: Ostrava
Alt+Klik je vyhrazeno pro systém, takže je nutné podobné zkratky realizovat jako Alt+Win+Klik.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon čer 15, 2009 4:39 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 08, 2004 7:18 pm
Příspěvky: 788
Bydliště: Plzeň
Forseti píše:
já jedu na XP

Kód:
 [b]klávesové zkratky[/b] UI a všechno ostatní je pro Blender totožné na každém OS

s tím bych ani tak moc nesouhlasil, třeba onačování loopů mi nešlo pod linuxem tak jak to dělám přes win (levý alt+pravé tlač na edge)

Alt+myš je většinou používaný samotným window managerem. Takže buď používat Alt+Win jak říkal Pitris nebo zakázat window manageru aby si Alt+myš odchytával.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon čer 15, 2009 5:43 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 31, 2007 2:39 pm
Příspěvky: 569
Bydliště: ČR> Frýdek-Místek >Frýdlant n.O.> Pržno
aha no dík za info, ale je mi to celkem fuk s blendrem jsem dělal na linuxu jenom ve škole


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon čer 15, 2009 6:03 pm 
Offline
..
..

Registrován: sob úno 16, 2008 6:15 pm
Příspěvky: 25
Bydliště: Olomouc
6xx píše:
Forseti píše:
já jedu na XP

Kód:
 [b]klávesové zkratky[/b] UI a všechno ostatní je pro Blender totožné na každém OS

s tím bych ani tak moc nesouhlasil, třeba onačování loopů mi nešlo pod linuxem tak jak to dělám přes win (levý alt+pravé tlač na edge)

Alt+myš je většinou používaný samotným window managerem. Takže buď používat Alt+Win jak říkal Pitris nebo zakázat window manageru aby si Alt+myš odchytával.


ja mam 64 ubuntu a jede to
loop přes alt+schift+pravy tlačitko


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz