Právě je pát zář 21, 2018 1:16 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: inštalácia linuxu a softwareu
PříspěvekNapsal: pon kvě 10, 2010 4:15 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 13, 2004 6:52 am
Příspěvky: 322
Bydliště: hokna
maraCZ píše:
zvyknul jsem si u windows zapínat a vypínat všechny vrstvy středníkem na český klávesnici (hned vedle jedničky na anglický)

středníkem na český = tilda na anglický ;)

Ale k dotazu.
1. Otevři si terminál
2. spusť `xev`
3. stiskni "středník na český"

Pokud ti to vypíše něco podobného:
Kód:
KeyRelease event, serial 29, synthetic NO, window 0x2d00001,
    root 0x5c, subw 0x0, time 2190310258, (172,51), root:(377,735),
    state 0x2010, keycode 49 (keysym 0x3b, semicolon), same_screen YES,
    XKeysymToKeycode returns keycode: 47
    XLookupString gives 1 bytes: (3b) ";"
    XFilterEvent returns: False

Tak klávesa je aktivní, nicméně k ní fce není namapována.
Pokud ti xev nebude na stisknutí reagovat, podíval bychj se do nastavení, jaký typ klávesnice máš nastavený. Jestliže jiný než "Generic 105-key" nastavil bych ho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: inštalácia linuxu a softwareu
PříspěvekNapsal: pon kvě 10, 2010 7:49 pm 
Offline
....
....

Registrován: pon srp 11, 2008 4:34 pm
Příspěvky: 272
bobbin píše:
...

Tak klávesa je aktivní, nicméně k ní fce není namapována.
Pokud ti xev nebude na stisknutí reagovat, podíval bychj se do nastavení, jaký typ klávesnice máš nastavený. Jestliže jiný než "Generic 105-key" nastavil bych ho.


Díky mockrát za tvou odpověď. Pokud ta fce není namapovaná, tak je to problém přímo blenderu? Dá se s tím něco dělat i ve verzi 2.49?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: inštalácia linuxu a softwareu
PříspěvekNapsal: úte kvě 11, 2010 11:15 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 13, 2004 6:52 am
Příspěvky: 322
Bydliště: hokna
1. Jelikož to určitě nebude globální (systémová) klávesová zkratka, podíval bych se do nastavení Blenderu.
2. Jestli používáš českou klávesnici a zkratka je mapovaná na anglický znak, tak ti to taky nebude fungovat.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz