Právě je pát zář 21, 2018 10:31 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Notebook MSI EX600X a Blender?
PříspěvekNapsal: čtv črc 31, 2008 3:13 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
Ahoj lidi...na střední škole budu potřebovat notebook, ale jaksi nevim jakej. chtěl bych na něm mít blender a nešel sem jeden s numerickou klávesnicí(ono jich je víc, ale tenhkleten se mi líbí i cenově) neměl by stát víc, jak 15 000 celkem, takže tohleto je tedy zkoro ta horní hranice..myslíte, že by na týhletý konfiguraci jel blender bezproblémově? :)

http://www.alza.cz/msi-ex600x-053cz-c2d-d96050.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Notebook MSI EX600X
PříspěvekNapsal: čtv črc 31, 2008 3:49 pm 
Offline
......
......
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 05, 2006 8:34 pm
Příspěvky: 909
Bydliště: Liberec
vacik156 píše:
Ahoj lidi...na střední škole budu potřebovat notebook, ale jaksi nevim jakej. chtěl bych na něm mít blender a nešel sem jeden s numerickou klávesnicí(ono jich je víc, ale tenhkleten se mi líbí i cenově) neměl by stát víc, jak 15 000 celkem, takže tohleto je tedy zkoro ta horní hranice..myslíte, že by na týhletý konfiguraci jel blender bezproblémově? :)

http://www.alza.cz/msi-ex600x-053cz-c2d-d96050.htm

NUMPAD vubec neni u blenderu tak potreba jak sem ja take myslel..pokud se spokojis s prepinanim vrstev mysi a otacenim kamery prostrenim mysitkem (musis si ale nejdriv zapnout Turn Table v settings u blenderu..)
pak si das emulate numpad taky v Settings.. zvyknes si na cisla 1, 3, 5, 7... ostatni budes pouzivat jen kdyz potrebujes mit pohled presne.. (na texturovani).. ja uz to vazne na pohled kamery moc nepouzivam, uz jen na presny ortograficky pohled pro project from view

PS: ja ted pouzivam emulate NUMPAD i na domacim PC, od te doby, co sem poprve musel delat na notebooku :lol:

Jinak notebook nevypada spatne.. ale kdyz uz si chces koupit neco co se tyce kompu, tak doporucuju http://www.czc.cz mnohem lepsi e-shop a reklamace nez u ufonu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv črc 31, 2008 8:06 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
Alza je dobra tak na to aby si to po reklamaci uz nevidel :( sem reklamoval HD 2600 AGP a pred mesicem mi ji vratili a reklamovalsem ji uz v zime :roll: (zlaty CZC pokud nemaj skladem automatycky nabizej produkt ve stejny cenovy hladine ci penize zpet a do mesice to mam doma, ne jako Alza kde to trva pul roku )

jinak book ma pekny parametry :wink: a za tu cenu je to slusny, jen nemuzes cekat zadny lepsi provedeni precejenom je to jen MSI (plasty jsou holt plsty) a pak musis trosku pocitat ze ta wifinka nejni moc kvalitni v jako v nekterych bookach ale treba narazis na lepsi je to o stastny ruce dost casto
:wink: ale nepocitej s zadnym zazrakem :wink: (myslim v provedeni)

jinak u CZC ho mas taky
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55443

uz jen kvuli tomu kdyby se neco vakafralo bych ho vzal u CZC :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv črc 31, 2008 10:06 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
asi ho vezmu z CZC a jeden tisíc připlatim (16 020,-) a budu mít vyšší takt jádra..(sice to neni zase tak moc důležitý, ale když už si budu kupovat noťas, tak asi ten lepší :) díky za rady..nepostnout to sem a pak reklamovat, tak to bych byl teda pěkně v háji.. protože ho asi budu často používat ve škole .. :)
ale ještě si musim prokonzultovat s taťkou, kolik mi na to přizpěje :D

EDIT:akorát škoda, že záruka je jen 2 roky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv črc 31, 2008 10:36 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
tak sem našel ještě jeden .. neni to 15,4" ale 17" a má disk "jen" 250GB (což mě osobně bohatě stačí :)

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55868

a stojí míň, než http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56895

což kvůli grafice bych byl rád za větší obrazovku :)

teďka mám dilema..jestli ten levnější s větší obrazovkou a menším diskem(250GB)(eventuálně bych si mohl dokoupit externí disk) a nebo ten dražší s větším diskem( ale menší obrazovkou?

+ ještě sem si všiml, že u toho dražšího je GeForce 8400M G a u levnějšího GeForce 8400M (bez G ) je v tom nějakej rozdíl? :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát srp 01, 2008 8:04 am 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
heh no je v tom velkej rozdil :wink: ale v poctate jde o to na co ten notebook budes pouzivat

8400G- Jadro 400Mhz, 8streem jednotek a 64bita zbernice (nejlevnejsi a nejpomalejsi grafika ale stae dost vykona o proti integrovanym cipum v cipsetu)

8400M GS- jadro 400Mhz 16streem jednotek 64bita zbernice

8400M GT- jadro 450Mhz 16streem jednotek a 128bitova sbernice

u vsech tedlenctech karet by mel byt referencni takt pameti 600Mhz a jen 8400M GT by mela mit 512MB pameti ale ne vsichni virobci to dodrzuji :) tudis se mrkni poradne na ten tvuj notebook co v nem mas :wink:

ale je jasny ze hodne zalezi na co ho chces :)

MicroStar EX700X-065CZ
samostatná grafická karta nVIDIA Geforce 8400M GS, 128MB VRAM


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát srp 01, 2008 9:38 am 
Offline
...........
...........
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 4:13 pm
Příspěvky: 1898
Bydliště: Slovensko, Bratislava
http://notebooky-forum.notebook.cz/
Sekcia MSI:
http://notebooky-forum.notebook.cz/viewforum.php?f=36

Pozri si to fórum.
O MSI som tiež uvažoval a hľadal informácie.
Dozvedel som sa že je to najväčší šrot na trhu, a v tej cene jak by dal!
Tých fór som sledoval viac a na každom to isté.
Samozrejme nájde sa aj pár ludí čo sú spokojný s MSI.
Prečítaj si fórum a utvor si názor.
Ja by som tú značku nebral.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát srp 01, 2008 10:50 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
Bumpkin:díky za info, teďka vim, co bych potřeboval :)
zgerbiak:díkes..pročtu si to někd,y až budu mít víc času :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát srp 01, 2008 10:34 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
vypadá to, že se asi na brigádě dost nadřu :D našel sem další ale o dost dražší ... ale je taky lepší(když nepočítám grafiku, kterou sem ještě neviděl - doma GF 8500GT a noťas GF8600M GT takže nevim, která je lepší, ale tipoval bych asi u stolního PC..nebo je možný, že sou uplně stejný :D ) , než stolní PC, co mám doma

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55650

PS: jinak ty tlačítka jako TURBO tam u kloubů by mi asi byli dost na prd, protože se tim dost rapidně snižuje životnost :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát srp 01, 2008 11:37 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
heh ted te od toho booku nechci odrazovat ale cetl jsi si doufam todle upozorneni viewtopic.php?t=6029

a v zadnem pripade 8500 je pomalejsi jak 8600 :lol: uz jen z ciselnyho oznaceni :lol: heh 8500 ma jen 64 bitou zbernici a 8600 ma 128 bitou zbernici :lol: uz jen todle je secsakramentskej rozdil :wink: a pak se to lisi este ve streem jednotkach ale to si z hlavy nepamatuju :lol: a v taktech ale ty si taky nepamatuju, ale musim upozornit ze opravdu porovnavam mobilni 8600 s 8500 :) a 8500 bych si do stolniho PCcka opravdu nikdy nedal ta ma problemy i se starejma hrama natoz s nejakym narocnejsim zobrazovanim efektu :) 8600stovka je opravdu minimum a pricene dnesnich 8800GT nebo 9800GT to je opravdu nouzovka :wink: ale u notebooku nic lepsiho na blender a hrani nejni (ati moc nepripada v uvahu ac je vykonejsi ale nejni kompatybilni moc s blenderem) jo a ze je neco mobilni neznamena ze je to pomalejsi kort kdyz mas v PC nejpomalejsi model ze serie 8XXX :wink:

tu zivotnost o moc nesnizis a trosku nevim proc by ti to melo vadit kdyz je tam taktovani dano od virobce, mas prece zaruku 3 roky na book, odejde dostanes novy pripadne penize zpet a koupis novej to bych moc neresil, a to tlacitko taktuje jen pameti a procesor ne grafiku, a procesor s pametma nataktu je jen o 20% a moc se nevyplati ho mackat kdyz nemas book v zasuvce o dost se tim zvedne i spotreba praktycky tim bloknes veskere funkce na snizeni spotreby protoze tim zadas povel na zvyseni vykonu, a vyssi vykon=vyssi spotreba a uz jen toze ti to proste bezi na maximu staci

a proto na zaver popreju stastnou ruku a dlouhou vydrz grafiky :wink: :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 02, 2008 10:44 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
1.odst.:jj, četl :)

2.odst.:dík za info :) jinak já s 8500GT fakt doma nemám problém..mít lepší procesor, tak si zahraju crysis na dobrý detaily :) (takhle jen na ty menší)
jinak dík za porovnání..teďka už vim, že by byl celkově lepší než moje stolní PC.. :)

3.odst.:k tý životnosti:pročítal sem trochu fórum, jak mi tady poslal zgerbiak a tam sem četl, že to dost snižuje životnost..ale nedozvěděl sem se JAK HODNĚ a U ČEHO .. dík :)

4.odst.:taky dík, no :D i když...sem zvědavej, jestli to budu brát, tak jestli se ta grafika pos*** nebo ne :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: dell
PříspěvekNapsal: stř srp 06, 2008 9:51 pm 
Offline
 ...
 ...
Uživatelský avatar

Registrován: čtv čer 30, 2005 6:39 pm
Příspěvky: 197
Bydliště: Frýdek-Místek
To já mám týden Dell Studio a jsem s ním nadmíru spokojen. Hlavně těch 1920x1200 je úžasných.
Je to ovšem jiná cenová kategorie ...
(Pozn.: Ubuntu na něm šlape jak švýcarské hodinky, zatím jsem nenarazil na žádné nefunkční věci)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 06, 2008 11:30 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2005 8:13 pm
Příspěvky: 1017
Bydliště: Plzeň
to jsou ale ty pismenka opravdu titěrný ne? :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 1:30 pm 
Offline
 ...
 ...
Uživatelský avatar

Registrován: čtv čer 30, 2005 6:39 pm
Příspěvky: 197
Bydliště: Frýdek-Místek
Sagi píše:
to jsou ale ty pismenka opravdu titěrný ne? :oops:

Ani ne. Vzhledem k tomu, že je to 17" notebook (tedy velká "kráva") se to dá docela snést.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 7:26 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2005 8:13 pm
Příspěvky: 1017
Bydliště: Plzeň
tpelc píše:
Sagi píše:
to jsou ale ty pismenka opravdu titěrný ne? :oops:

Ani ne. Vzhledem k tomu, že je to 17" notebook (tedy velká "kráva") se to dá docela snést.

jo tak já to beru podle svého ubohého 17" monitoru.. na tom kdybych nahodil takové rozlišení tak za A vybuchne a za B bych kurzor hledal lupou :wink:

jinak ten notebook se mi docela zamlová :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz