Právě je čtv led 18, 2018 12:03 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nový počítač
PříspěvekNapsal: sob kvě 17, 2008 6:30 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 16, 2005 7:31 pm
Příspěvky: 408
Zdravím po asi čtyřech letem sem začal uvažovat o novým počítači a chtěl jsem se zeptat na váš názor na tuhle sestavu

Procesor: Intel Core2 Duo E8200 2,66GHz 6MB 1333MHz 775pin
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51827

Cladič procesoru: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33866

Základní deska: Gigabyte GA-EP35-DS3R - Intel P35
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52336

Paměť: Corsair DIMM 4096MB DDR II 800MHz TWIN2X4096-6400C5 G
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47832

Grafická karta: Leadtek Winfast PX9600 GT 512MB, PCI-E
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53377

HDD: Seagate Barracuda ES2 ST3500320NS - 500GB SATA II
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48079

Zdroj: Corsair VX450 450W
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48157

DVD mechanika: Asus DRW-2014L1T
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49367

Skříň: Asus TA-982
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46418
+ dva 120mm větráky do bedny

Počítač chci mít v rámci možností univerzální (hry nejsou priorita) preferuji spíš nižší spotřebu a hluk než brutální výkon.

Díky za odpovědi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob kvě 17, 2008 6:44 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
ahoj,
nevim jak ten zdroj ale myslim ze ti stacit nebude :wink: zauvazuj a kup pri nejmensim 500W ty novy Nvidie jsou jen trochu vylepseny 8800 tudis skoro identicka spotreba :) tak ze minimum je 500W
pak bych byt tebou vymenil disk za dva Samsungi F1 320GB jedno plotnovy nebo za jeden dvouplotnovej 640gb :wink: cena je skoro stejna ale rychlost je nekde jinde :) muzes si podrobnou recenzi precist tady http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=1
no a mozna ze kdyby si vymenil este ramky s lepsim casovanim tak by si na tom byl taky lip, Patrioti jsou o 20kc drazsi ale maj casovani CL4 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51150 :wink: zkus zauvazovat

pak abych taky dal alternativu za ten zdroj, osobne mam uz rok tento
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35404 a nemam s nim zadny problem, ale myslim ze tenhle fortron je lepsi alternativa nez ten LC power http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43195 :wink: zkus zvazit :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob kvě 17, 2008 6:48 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon bře 10, 2008 6:42 pm
Příspěvky: 43
Bydliště: Slovensko/Bratislava
Odporucal by som vyssiu ramku na grafike, namiesto jedneho 500gb by som zobral radsej 2 disky/250gb a mozno pouvazoval nad silnejsim zdrojom. Ked uz kupujes kvalitnejsi zdroj, tak by som si za tych par watov priplatil nech je pouzitelny aj nekskor. mozno od corsairu HX620. Taktiez ked ti ide o hluk, tak by som pouvazoval nad lepsou bednou, treba pozret recenzie, hlavne nie vzdy draha znamena dobra. mozem odporucit CoolerMaster Mystique 631S.
Ked chces kupovat vetrak , tak by som bud priplatil a kupil kvalitnejsi, alebo nekupoval vobec a nechal boxovany, popravde su podla mna vcelku kvalitne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob kvě 17, 2008 7:21 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2005 8:13 pm
Příspěvky: 1017
Bydliště: Plzeň
DeRp píše:
Odporucal by som vyssiu ramku na grafike

Naprosty nesmysl, navic se to s vyssi myslim ani nedela. Byly nejake kousky 8800GT, (coz je temer totozna karta), s 1GB a 2GB a ve vykonu se to temer neprojevilo.

Pokud by si chtel trochu taktovat tak by se mozna vic vyplatilo E8400 s vyssim nasobicem. Ale ja mam E8200 a nemuzu si stezovat. Jen lehce zvedle napeti a drzi na 3,44GHz. Take mam chladic AC Freezer Pro a ani na ten si nemuzu stezovat. Teploty drzi pod 35°C. Desku mam hodne podobnou a take sem nezaznamenal zadny problem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob kvě 17, 2008 7:39 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 16, 2005 7:31 pm
Příspěvky: 408
bumpkin:no s tou ramkou to ještě zvážím
zdroj si myslím že by mohl stačit (v záloze je pak Corsair HX520 )

Derp: na týhle grafice myslím stačí těch 512 MB (1gb je podle mě zbytečný)
Hry nejsou priorita. S dvěma diskama to ještě promyslím.
Bednu CoolerMaster Mystique 631S určitě ne. Nelíbí se mi a vůbec valná většina beden se mi nelíbí připadají mě pouťový . Já mám rád jednoduchej design (a vůbec nemusím průhledný bočnice a osvětlení) Pravda nechá se najít i jiná pěkná bedna třeba některý Lian (LI PC-A07B) ale to je cenově trochu jinde.

Co se týká větráku na procesor tak právě že si myslím že Arctic Cooling Freezer 7 Pro je dobrá volba (myslím že lepší než boxovany)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob kvě 17, 2008 8:08 pm 
Offline
..
..

Registrován: pát čer 15, 2007 7:04 am
Příspěvky: 25
Ahoj,

Zkusim taky rict svuj nazor cloveka co pracuje v czc na reklamacich.
Pameti corsair jsou dobra volba co se tyce poruchovosti, Leadtek nebrat... poruchovost az hruza (navic mi prijde, ze jednoslotovy karty vic hlucej a vic topej), zakladni deska myslim v pohode...poruchovost je tak nejak v mezich...hodne se kupujou takze u nas se taky sem tam nejaka objevi. Co se tyce disku tak seagate je dobra volba, ale posledni dobou se dost vysvihlo hitachy a samsung... jinak temer vsechny disky maji kolem 5 procent poruchovosti. A zdroj, co se tyce firma asi bych spis volil tagan, ten se u nas nevyskytuje temer vubec a urcite bych volil vic watu (450W je pomerne malo). To je muj skromny nazor na tuhle sestavu co se tyce poruchovosti. Myslim, ze neuskodi vedet jak casto bude clovek na reklamacich ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob kvě 17, 2008 8:57 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon bře 10, 2008 6:42 pm
Příspěvky: 43
Bydliště: Slovensko/Bratislava
S tou ramkou - nejde ani tak o vykon ako o rozlisenie, resp 512 a 1gb by mali do istej hranice vykon totozny, kym si na "nizsich" rozliseniach. Problem by mohol byt, ked mas 24" monitor, tak by mohlo menej ramky brzdit karu, ale zas ked to zvazim, tych 512 by malo byt OK, skor to bol problem 8800GT s 376 a 752, kde tych 376 bolo vzhladom k vykonu karty podlamna malo (ale vsetko zalezy na rozliseni).
Ten cooler master je z oboch stran cisto cierny ( su aj modely z presklennym bokom, ale tiez to neznasam, pekne je to tak prvy den, pak to leze na nervy) ale pisal som ju sem preto lebo je to dobra robusna bedna, dost velka a super tlmy vybracie co sa o vecsine lacnejsich bedien povedat neda, taktiez aj ten predok sa da odstranit a nevyzera tak "gíčovo". Sice ma podsvieteny predny vetrak, ale nastastie to na vonok neni skoro vobec vidiet, moc nechapem nac ho tam davali s podsietenim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob kvě 17, 2008 10:13 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2005 8:13 pm
Příspěvky: 1017
Bydliště: Plzeň
KIWI píše:
valná většina beden se mi nelíbí...

Mel sem s vyberem bedny podobny problem. Nechtel jsem zadnou s prednim plastovym krytem co dela Thermaltake. Nakonec jsem vzal tuhle. Mne se ten design celkove libi, brouseny hlinik po stranach predniho panelu tomu dodava trochu stavy a presto to neni kycovite. Je pomerne bytelna, i kdyz se samozrejme nemuze rovnat hi-end skrinim. Non-tool instalace je samozrejmosti a je i pomerne dobre resene vetrani. 80mm intake, 120mm outtake. Ten intake je trochu hlucnejsi, ale ja ho nemenil, nepotrebuju mit ultratichy pocitac.

DeRp píše:
skor to bol problem 8800GT s 376 a 752

Takovahle karta nikdy neexistovala.. s 376 a 752 vysla jen 8800GTS na starem G80 jadre. Pak vysla znovu 8800GTS na novem G92 jadre s 512MB. Jinak ten vykon se projevil pri vyssich rozlisenich rozdilem asi 2%. Navic 24" dneska neni zadny ultravelky monitor. Stejne se 9600GT s vetsi pameti asi nedela.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob kvě 17, 2008 11:07 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pon bře 10, 2008 6:42 pm
Příspěvky: 43
Bydliště: Slovensko/Bratislava
Citace:
Takovahle karta nikdy neexistovala.. s 376 a 752 vysla jen 8800GTS na starem G80 jadre.

Chcel som napisat GTS, aj ta pamet je trosku vedla (320 a 640), pisal som to z pameti, a uz som sa toho pol roka nejako hw nevenoval, tak som stratil prehlad. Ubytok vykonu pri narocnych scenach sa mi zda, bol vecsi, ale nebudem sa hadat.
Netvrdim ze 24" je ultravelky monitor, ale pri jeho nativnom rozliseni bol rozdiel v ubytku vykonu. Tym som chcel povedat to ze ak ma niekto nejaku 19" s 1280x1024 rozlisenim tak nemusi riesit moc velkost pamete karty.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 18, 2008 2:18 am 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
DeRp:asi takhle, 8800GTS 320MB (osobne ji vlstnim) tak jeji malou pamet poznas jen ve vysokych rozliseni (nad 1200 ja osobne vlastnim stary CRT monitor 19"ctku tak ze sem logicky zauvazoval a rekl jsem si ze velky rozliseni nevyuziju) a to jen pri hrani kdy musis do jeji pameti rychle naskladat velky mnozstvy objemnych textur, ale pri praci to vubec nepoznas, uz sem ji zkousel i na rendering a musim rict ze nad 8800 sem docela zustal vejrat predcilo to moje ocekavani, pak k tvemu dilema jestli 512 nebo 1GB vetsi ramka (1GB) by se vyplatila kdyby byla dvojnasobna pametova zbernice (tim vedou prvni 8800vky maj vetsi zebrnici nez GTcka a po nich vysly modely, prvni 8800 maj myslim ze 384bitou zbernici GTcka a novejsi maji jen 256bitou zbernici) tudis logicky mas sice 1GB ramky ale valnou cast ji nevyuzijes kvuli tomu ze mas malou zbernici je to asi jako kdyz mas trychtyr :wink: no a pak aby si vyrovnal propast ve zbernici musis nasadit rychly ramky proto napriklad Ati cekala na DDR5tky jestli to pomuze nikdo nevi :) no a pak v posledni rade zalezi taky na ovladacich takovim prikladem je napriklad jed ATI HD2900XT skoro vsechny parametry predcili G-Force 8800 ale jelikoz nema AMD-divize ATI podporu u vyvojaru pro graficky ovladace tak karta zaostavala to ke grafikam


no a abych nejak pomohl Kiwimu :) tak mu sem hodim odkaz na srovnavaci test grafickych Karet od Nvidie aby se podival jaky to sou zrouti :wink:
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=3


jen mensi vynatek z grafu:
spotreba v klidu: 170-180 W
spotreba pro zatezi: 250-260 W
uz chapes proc budes potrebovat minimalne 500W zdroj?? :D :D
veskery hodnoty samozdrejme plati pro G-force 9600GT


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 18, 2008 10:14 am 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
CP -> OK
Chladič -> OK, jenom podotknu, že CP který chceš použít uchladí v pohodě i menší chladič. CP je už vyroben technologií 45 mikronů a prakticky netopí.
Deska -> šel bych do o chlup vyššího modelu: Gigabyte GA-EP35-DS4
Paměti -> proč né, osobně dávám přednost Kingston což je ve finále výrobce Intel
GA -> jenom ne Leadtek zmetkovitost a výkonost této karty je velmi problematická, 512MB paměti bohatě stačí víc je jenom marketingový trik!
Disk -> OK
Zdroj -> značku osobně neznám, ale k výkonu asi toto: 450W ti tuto konfiguraci utáhne relativně v pohodě, problém je někde jinde. Zdroj budeš honit prakticky pořád na doraz a jeho životnost se bude rapidně snižovat. Pro tvoji mašinu doporučuji zdroj někde kolem hodnoty 600-650W kdy reálná zátěž bude kolem 2/3 možného výkonu. Potom ti ten zdroj vydrží opravdu dlouho. Zdroje obecně nemají rady když je honíš na pokraji jejich možností...
DVD -> tak to už mi do mašiny nesmí přijít ani zadarmo, prostě zmetek. Doporučuji značku LG.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 18, 2008 11:03 am 
Offline
..
..

Registrován: pát čer 15, 2007 7:04 am
Příspěvky: 25
jen jeste mala reakce na sirThomasuv post. Pameti kingston jsou velice poruchove pozor na to... a jeste dodatek k mechanikam LG, v pripade reklamace tak jen mechaniky od LG se musi posilat do servisu a nemeni se rovnou...takze pokud bys ji nakonec kupoval v czechcomputeru a chtel ji pak reklamovat tak se s ni minimalne na 14 dni rozluc :).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 18, 2008 11:07 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 16, 2005 7:31 pm
Příspěvky: 408
tak sem trochu přehodnotil výběr s tím že zdroj dám corsair vx550.
grafiku místo Leadteku vezmu Gigabyte.

díky za rady
SireThomasi: Kterou konkrétně od LG bys volil?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 18, 2008 11:25 am 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Fartsman píše:
jen jeste mala reakce na sirThomasuv post. Pameti kingston jsou velice poruchove pozor na to... a jeste dodatek k mechanikam LG, v pripade reklamace tak jen mechaniky od LG se musi posilat do servisu a nemeni se rovnou...takze pokud bys ji nakonec kupoval v czechcomputeru a chtel ji pak reklamovat tak se s ni minimalne na 14 dni rozluc :).


Kingston a poruchové, tahle informace je pro mě dost neuvěřitelná. Stavím výhradně stroje na těchto pamětech už pěknejch pár roků a ani jeden kus vadnej. A že jsem jich už odebral řádově ve stovkách kusů.

Co se týče reklamací, vždy počítám se 14 dny. Nevyžaduji výmenu kus za kus, tohle není pro mě argument.


Naposledy upravil SirThomas dne ned kvě 18, 2008 11:30 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 18, 2008 11:28 am 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
KIWI píše:
tak sem trochu přehodnotil výběr s tím že zdroj dám corsair vx550.
grafiku místo Leadteku vezmu Gigabyte.

díky za rady
SireThomasi: Kterou konkrétně od LG bys volil?


Rádo se stalo.

LG OS DVD±R/±RW/RAM GH20LS10 SATA Bulk DL±8.5GB


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz