Právě je sob zář 22, 2018 4:02 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nejdou nainstalovat Win XP
PříspěvekNapsal: úte dub 08, 2008 8:30 pm 
Offline
..
..

Registrován: pon čer 12, 2006 4:01 pm
Příspěvky: 87
Ahoj, vím, že nepíšu na odborné forum ohledně počítačů, ale napadlo mě, jestli by to tady z vás někdo nevěděl. Včera jsem se rozhodl přeinstalovat Windowsy hned po tom, co nešli ani spustit. Všechno bylo naprosto v pohodě až do tý doby, něž jsem musel zformátovat disk C. pak najednou naskočila černá obrazovka a napsalo to: neplatná tabulka oddílů-zjistil jsem, že se jedná o nějaké poškození disku. Pls nevíte co s tim? Ještě mi někdo poradil zformátovat to přes DOS, ale ten prý nemám, kvůli tomu, že mam v počítači NTFS a ne FAT 32. Pls kdyby někdo věděl co s tim, byl bych mu strašně vděčnej. Jen bych nerad musel vymazat celej disk.
Děkju


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř dub 09, 2008 7:49 am 
Offline
..
..

Registrován: stř říj 25, 2006 6:47 am
Příspěvky: 91
Celkom tomu nerozumiem. Pises, ze nechces mazat disk, ale daval si ho formatovat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejdou nainstalovat Win XP
PříspěvekNapsal: stř dub 09, 2008 9:54 am 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Fairman píše:
Ahoj, vím, že nepíšu na odborné forum ohledně počítačů, ale napadlo mě, jestli by to tady z vás někdo nevěděl. Včera jsem se rozhodl přeinstalovat Windowsy hned po tom, co nešli ani spustit. Všechno bylo naprosto v pohodě až do tý doby, něž jsem musel zformátovat disk C. pak najednou naskočila černá obrazovka a napsalo to: neplatná tabulka oddílů-zjistil jsem, že se jedná o nějaké poškození disku. Pls nevíte co s tim? Ještě mi někdo poradil zformátovat to přes DOS, ale ten prý nemám, kvůli tomu, že mam v počítači NTFS a ne FAT 32. Pls kdyby někdo věděl co s tim, byl bych mu strašně vděčnej. Jen bych nerad musel vymazat celej disk.
Děkju


Z toho jsem taky jelen, kdy si ho dával formátovat při instalaci Win? Pokud ano, tak teď už z toho data vydoluješ jenom speciálním softem. Formátovat v DOS je kravina.... Popiš přesně krok za krokem co jsi dělel... :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř dub 09, 2008 5:43 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: stř črc 21, 2004 3:09 pm
Příspěvky: 1749
Bydliště: Ostrava
Mě napadlo, zkus si někde sehnat nějaké Live distro Linuxu a nabootovat do něj z CD (nic neinstaluješ). Jednou jsem tak kamarádovi zachránil data z NTFS partišny.
Ulož si pomocí něj důležitá data na nějaký externí disk a získáš tak prostor pro experimentování na "ostrém stroji". Já osobně bych šel cestou úplného smazání oddílů disku a vytvoření nových. Ovšem to je dost radikální řešení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř dub 09, 2008 8:27 pm 
Offline
..
..

Registrován: pon čer 12, 2006 4:01 pm
Příspěvky: 87
Moc se omlouvám, asi jsem to vážně napsal moc zmateně...takže: Normálně jsem vložil instalační CD, pak naběhla modrá obrazovka s nápisem jako probíhá instalace Windows. A poté při možnostech přidávání, odebírání jednotek, formátování atd. stále mi to po základní instalaci a při první snaze o boot z C: (tedy ještě před dokončením instalace XP) skončí na hlášce neplatná tabulka oddílů. A dál ani tuk. Tušíte někdo, kde je chyba?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř dub 09, 2008 11:23 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: stř črc 21, 2004 3:09 pm
Příspěvky: 1749
Bydliště: Ostrava
Fairman píše:
.. A poté při možnostech přidávání, odebírání jednotek, formátování atd. stále mi to po základní instalaci a při první snaze o boot z C: ...

Nechybí v té větě něco?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv dub 10, 2008 7:51 am 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Pitris píše:
Mě napadlo, zkus si někde sehnat nějaké Live distro Linuxu a nabootovat do něj z CD (nic neinstaluješ). Jednou jsem tak kamarádovi zachránil data z NTFS partišny.
Ulož si pomocí něj důležitá data na nějaký externí disk a získáš tak prostor pro experimentování na "ostrém stroji". Já osobně bych šel cestou úplného smazání oddílů disku a vytvoření nových. Ovšem to je dost radikální řešení.


Toš trošku hardcore odpověď. :wink: :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv dub 10, 2008 7:53 am 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Fairman píše:
Moc se omlouvám, asi jsem to vážně napsal moc zmateně...takže: Normálně jsem vložil instalační CD, pak naběhla modrá obrazovka s nápisem jako probíhá instalace Windows. A poté při možnostech přidávání, odebírání jednotek, formátování atd. stále mi to po základní instalaci a při první snaze o boot z C: (tedy ještě před dokončením instalace XP) skončí na hlášce neplatná tabulka oddílů. A dál ani tuk. Tušíte někdo, kde je chyba?


Pokud jsi chtěl pouze opravit win tak nemůžeš dívat formát nebo hrát si s diskem jako takovým. Jinak máš data fuč. Co je přesně za zádrhél fakt netuším, dost dobře ti totiž nerozumím... :cry:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz