Právě je pon dub 23, 2018 11:21 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: problematicky HDD alebo IDE kabel
PříspěvekNapsal: sob bře 29, 2008 4:09 pm 
Offline
......
......
Uživatelský avatar

Registrován: ned črc 18, 2004 2:11 pm
Příspěvky: 843
Bydliště: Košice
Dostal som od kamosa starsi HDD, ktory uz nepouzival. Problem nastal ked som sa ho snazil pripojit. Hned po zapnuti sa detekuju IDE zariadenia, trva to veeelmi dlho a skonci to hlaskou: "secondary IDE channel no 80 conductor cable installed".
Skusal som ich zmenit slave/master, skusal som ho na druhom konektore, skusal som aj 40 aj 80 IDE kabel. Vysledok stale rovnaky.
Je ten HDD uz uplne "hotovy", alebo by mohol byt problem v niecom inom.
Ak mate nejake riesenie, tak to prosim piste ako pre hardwareovu lamu (vyznam sa v tom len tolko, co som si vycital z manualu a z for na nete).

maticna: ECS K7S6A
fungujuci HDD: Maxtor 6Y080x0
nefungujuci HDD: Samsung SP1213N
Ak treba dalsie info, dopisem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problematicky HDD alebo IDE kabel
PříspěvekNapsal: sob bře 29, 2008 8:12 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Slange píše:
Dostal som od kamosa starsi HDD, ktory uz nepouzival. Problem nastal ked som sa ho snazil pripojit. Hned po zapnuti sa detekuju IDE zariadenia, trva to veeelmi dlho a skonci to hlaskou: "secondary IDE channel no 80 conductor cable installed".


Vypadá to že jsi použil na připojení starý typ IDE kabelu. 80 žilový kabel se skládá z 80 tenkých vodičů. Starý typ IDE kabelu je sestaven ze 40 žil a "drátky" jsou podstatně silnější než u verze s 80 žilama.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problematicky HDD alebo IDE kabel
PříspěvekNapsal: sob bře 29, 2008 8:17 pm 
Offline
......
......
Uživatelský avatar

Registrován: ned črc 18, 2004 2:11 pm
Příspěvky: 843
Bydliště: Košice
Slange píše:
... skusal som aj 40 aj 80 IDE kabel...


Uz som to vyskusal. :wink: Nic sa nezmenilo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problematicky HDD alebo IDE kabel
PříspěvekNapsal: sob bře 29, 2008 8:26 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Slange píše:
Slange píše:
... skusal som aj 40 aj 80 IDE kabel...


Uz som to vyskusal. :wink: Nic sa nezmenilo.


Podívat se na jumpery disku jestli jsou spprávně, popřípadě zkusit jiný konektor. Na kabel pověsit jenom ten disk. Popřípadě v biosu vypnout zastavení při chybě ať se to dostane do oken...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problematicky HDD alebo IDE kabel
PříspěvekNapsal: čtv dub 03, 2008 12:22 am 
Offline
......
......
Uživatelský avatar

Registrován: ned črc 18, 2004 2:11 pm
Příspěvky: 843
Bydliště: Košice
SirThomas píše:
Slange píše:
Slange píše:
... skusal som aj 40 aj 80 IDE kabel...


Uz som to vyskusal. :wink: Nic sa nezmenilo.


Podívat se na jumpery disku jestli jsou spprávně, popřípadě zkusit jiný konektor. Na kabel pověsit jenom ten disk. Popřípadě v biosu vypnout zastavení při chybě ať se to dostane do oken...


Vsetko vyskusane, vysledok opat rovnaky.
Do win sa sice dostane ( ked je disk so systemom ako master ), ale druhy disk tak ci tak nefunguje.

Pytal som sa predchadzajuceho majitela, a dozvedel som sa, ze ten disk unho sice fungoval, ale hodnoty smartu uz boli prekrocene.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz