Právě je úte zář 25, 2018 8:08 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ATI Radeon 1250
PříspěvekNapsal: stř bře 05, 2008 4:03 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
ahoj lidi, táta kupoval nový počítač a v něm je grafika ATI Radeon Xpress 1250 (S/T 77E/76E) chtěl bych se zeptat, jestli nebude mít tahle grafika vliv na Blender(někde sem četl, že nějaké ATI karty nemaj rádi Blender)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATI Radeon 1250
PříspěvekNapsal: stř bře 05, 2008 4:12 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
vacik156 píše:
ahoj lidi, táta kupoval nový počítač a v něm je grafika ATI Radeon Xpress 1250 (S/T 77E/76E) chtěl bych se zeptat, jestli nebude mít tahle grafika vliv na Blender(někde sem četl, že nějaké ATI karty nemaj rádi Blender)


Proč to neprubneš?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř bře 05, 2008 4:41 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
To já to zkusim, ale bohužel ne teďka..táta si tam chce dát všechny programy(corel,nero,openoffice,atd)a pak si chce udělat zálohu přez Ghost,aby kdyby se něco šuplo, mohl to načíst z druhýho disku..takže se jen předběžně ptám, jestli jste se někdo s touto kartou nesetkal ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř bře 05, 2008 5:31 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 12, 2004 7:35 pm
Příspěvky: 348
Bydliště: Brno
Ja s ňou problémy mám, modelovať sa dá v pohode, avšak niekedy sa zle vykresľujú náhľady textúr a materiálov (obraz je úplne rozbitý) a gui prvky zanechávajú stopy v 3D okne, napr. keď dám vykresliť menu a zruším ho, zostane na jeho mieste obdĺžnik s náhodným obsahom (po čase zmizne, ale zbytočne to zdržuje)..

Ale tieto problémy skôr pripisujem ovládačom grafickej karty v linuxe..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř bře 05, 2008 8:38 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
No, já mám Wokna, tak uvidim, jak to bude dělat.. jinak ani sem se o tu grafiku moc nezajímal, ale podle toho, co mi řek taťka(což teda nevim, jerstli je možný) tak je teďka nastavených 256MB a prej se tam dá nastavit i okolo 700MB(nevim, jak to myslel, ale asi to bude paměť..i když podle ceny PC nevim nevim..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř bře 05, 2008 9:02 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
vacik156: no asi takhle, Notebook ma vetsinou pamet grafiky sdilenou s OPERACNI pameti :wink: a z ty si ubiras na grafiku :) ty lepsi to maj klasicky rozdeleny, zvlast graficka zvlast operacni :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob bře 08, 2008 5:28 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
je to procesorem, nebo grafikou?...

...prostě když dám obdélníkový výběr, tak to prostě jde vybrat, ale ten obdélník se obnoví(velikost) po tom, co se znova přesvítí souřadnice výběru...prostě to jde moc pomalu..kdybych to měl počítat za sekundu, tak asi 1x za sekundu se to obnoví..a to se fakt nedá..když sem měl GeForce 2 (32mb) tak to šlo OK, ale teďka se fakt nic nedá udělat :(

prosím poraďte


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned bře 16, 2008 12:26 pm 
Offline
......
......
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 05, 2006 8:34 pm
Příspěvky: 909
Bydliště: Liberec
vacik156 píše:
je to procesorem, nebo grafikou?...

...prostě když dám obdélníkový výběr, tak to prostě jde vybrat, ale ten obdélník se obnoví(velikost) po tom, co se znova přesvítí souřadnice výběru...prostě to jde moc pomalu..kdybych to měl počítat za sekundu, tak asi 1x za sekundu se to obnoví..a to se fakt nedá..když sem měl GeForce 2 (32mb) tak to šlo OK, ale teďka se fakt nic nedá udělat :(

prosím poraďte

procesor se pouziva jen pri renderovani (spolecne s ramkou) popr. na pocitani neceho slozitejsiho
graficka karta pro viewport


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned bře 16, 2008 8:36 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
no a právě v tom viwportu mám problémy...cca po 5-10 minut se začne sekat, jedna operace trvá třeba i 5 sekund..nevim, jak bych to jinak řekl...ale zase to má jednu výhodu:savuju každých 5 minut :lol: ale už sem si na to víceméně zvyknul


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon bře 24, 2008 12:40 pm 
Offline
........
........
Uživatelský avatar

Registrován: stř led 04, 2006 8:20 pm
Příspěvky: 1364
Bydliště: Doma
Skoda ze sem si tohodle vlakna nevsiml uz drív, nejak sem zaspal...
Takze stahni si todle: http://www.freekill3d.ic.cz/ati.rar a vloz do slozky kde mas nainstalovaný blender. Melo by to fachat :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon bře 24, 2008 3:27 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
zkusil sem, ale na 2.46 to nějak nefunguje(zkusim ještě 2.45) ale každopádně díky :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv dub 03, 2008 7:50 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
takže problém se vyřešil(spíš vyřeší :) ) jestli to půjde rychle, tak do 2 týdnů maximálně mám novou grafárnu (Nvidia 8500GT) a na tý snad DOUFÁM to už problémy dělat nebude :)

freekill: tak jsem to zkusil na 2.45 a tam to funguje, díky :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv dub 17, 2008 10:29 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
tak jsem to vyřešil..z ATI Radeon 1250Xpress sem povýšil na Nvidia 8500GT 512MB (a blender na tom běhá perfektně, podle mých potřb se ani jednou nezasekl) tak aby to tu nebylo tak trošku rozřešený :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 23, 2008 4:51 pm 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: pát kvě 11, 2007 9:24 pm
Příspěvky: 71
iIN píše:
Ja s ňou problémy mám, modelovať sa dá v pohode, avšak niekedy sa zle vykresľujú náhľady textúr a materiálov (obraz je úplne rozbitý) a gui prvky zanechávajú stopy v 3D okne, napr. keď dám vykresliť menu a zruším ho, zostane na jeho mieste obdĺžnik s náhodným obsahom (po čase zmizne, ale zbytočne to zdržuje)..

Ale tieto problémy skôr pripisujem ovládačom grafickej karty v linuxe..


me to dela i na win

freekill píše:
Skoda ze sem si tohodle vlakna nevsiml uz drív, nejak sem zaspal...
Takze stahni si todle: http://www.freekill3d.ic.cz/ati.rar a vloz do slozky kde mas nainstalovaný blender. Melo by to fachat :wink:

dik , to se mi hodi a vyreslo mi to i problem z ntdll.dll :lol:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz