Právě je úte led 16, 2018 5:23 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nejde zapnout PC :(
PříspěvekNapsal: ned bře 02, 2008 11:31 am 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2005 8:13 pm
Příspěvky: 1017
Bydliště: Plzeň
Snad byste nekdo dokazal pomoct, vim ze tohle neni zrovna IT forum, ale par odborniku by se tu naslo ;)

Nejde mi zapnout pocitac.. :) Mam desku Gigabyte P35 DS3 v sestave s core2duo e8200, 2x1GB A-DATA EE a GF8800GT a vsechno fungovalo naprosto bez problemu. Dnes sem potreboval vyzkouset jednu pamet, jestli funguje. Tak sem z pocitace vyndal ty puvodni (2x1GB A-Data) a strcil sem ji do slotu. Zapnul sem pocitac, nenabehlo to, pak se sam restartoval a pokousel se pustit znovu, tak sem ho vypnul s tim ze pamet bude asi vadna. Vratil sem tam zpatky puvodni pameti a zapnul. Ozvalo se JEDNO DLOUHE PIPNUTI a nic se nedelo. Na monitoru se nic neobjevilo. Vsechny vetraky ale bezi a na zadnem komponentu sem nenasel viditelne spalene misto. Odpojil sem uplne vsechno a nechal sem tam zakladni desku a procesor. Bez pameti je start porad stejny-jedno dlouhe pipnuti, s jednou samotnou, nebo druhou samotnou pameti to dela taky porad to samy. Resetoval sem CMOS, nechal sem i pres noc vyndanou baterku biosu a stejne to porad (ne)nabiha stejne.

Nemate nekdo tuseni, co ted s tim? Je deska poskozena? Nebo pameti? Nemam moznost ty pameti jinde vyzkouset. A nejdivnejsi na tom je, ze v manualu neni popsane to jedno dlouhe pipnuti (one long beep)...

Snad to pujde nejak vyresit, nerad bych to posilal reklamovat :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zapnout PC :(
PříspěvekNapsal: ned bře 02, 2008 12:09 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Sagi píše:
Snad byste nekdo dokazal pomoct, vim ze tohle neni zrovna IT forum, ale par odborniku by se tu naslo ;)


Obávám se, že jsi odpálil desku. :( Tohle jsem už párkrát v životě viděl...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zapnout PC :(
PříspěvekNapsal: ned bře 02, 2008 12:28 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: stř črc 21, 2004 3:09 pm
Příspěvky: 1749
Bydliště: Ostrava
SirThomas píše:
Obávám se, že jsi odpálil desku. :( Tohle jsem už párkrát v životě viděl...

Dá se takovým průserům zabránit důsledným uzemněním sebe sama při manipulaci uvnitř PC? :roll: Posledně, jak jsem komusi měnil grafickou kartu a každou chvíli jsem sahal na kolík zásuvky, tak jsem byl pro smích. :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zapnout PC :(
PříspěvekNapsal: ned bře 02, 2008 12:39 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2005 8:13 pm
Příspěvky: 1017
Bydliště: Plzeň
SirThomas píše:
Sagi píše:
Snad byste nekdo dokazal pomoct, vim ze tohle neni zrovna IT forum, ale par odborniku by se tu naslo ;)


Obávám se, že jsi odpálil desku. :( Tohle jsem už párkrát v životě viděl...


a je mozny aby odpalena deska roztocila vetraky a pipala? opravdu to nevim, tak se ptam..

2Pitris: Myslim ze je teoreticky mozne ze nejakou cast odpalis statickou elektrinou.. ale ono staci obcas sahnout na topeni... prej :-x

uzna mi nekdo reklamaci odpalene desky? :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned bře 02, 2008 1:46 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
Sagi: na desce mas nekolik napetovych okruhu, a jeden z nich si asi odpalil nejpravdepodobnejc pametovej ukruh, ale ostatni jsou treba OK a tudis se ti vetraky rozbehnou :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned bře 02, 2008 1:49 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2005 8:13 pm
Příspěvky: 1017
Bydliště: Plzeň
Bumpkin píše:
Sagi: na desce mas nekolik napetovych okruhu, a jeden z nich si asi odpalil nejpravdepodobnejc pametovej ukruh, ale ostatni jsou treba OK a tudis se ti vetraky rozbehnou :)

to vypada pravdepodobne no... :( ... achjo... tak snad mi ji vymeni.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned bře 02, 2008 2:04 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Sagi píše:
Bumpkin píše:
Sagi: na desce mas nekolik napetovych okruhu, a jeden z nich si asi odpalil nejpravdepodobnejc pametovej ukruh, ale ostatni jsou treba OK a tudis se ti vetraky rozbehnou :)

to vypada pravdepodobne no... :( ... achjo... tak snad mi ji vymeni.


Pokud není ohořelá tak ano, respektive musí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zapnout PC :(
PříspěvekNapsal: ned bře 02, 2008 2:16 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Pitris píše:
Dá se takovým průserům zabránit důsledným uzemněním sebe sama při manipulaci uvnitř PC? :roll:


:lol: Teď jsi mě fakt rozesmál.... :lol: Tyhle pohádky platily v omezené míře před 10 lety. :wink: A kdyby nebylo stupidních výmyslů našich Německých sousedů s ISO normama, tak by se uzemnění už dávno nepoužívalo, jako že se stejně nepoužívá.

Dle mého názoru nebyl problém ve statické elekřině, ale v té testované paměti, nebo spíše dle mého odhadu ve špatné manipulaci při instalaci paměti do banku. Ono se to nezdá, ale ty banky jsou dost náchylné na poškození.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zapnout PC :(
PříspěvekNapsal: ned bře 02, 2008 2:54 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: stř črc 21, 2004 3:09 pm
Příspěvky: 1749
Bydliště: Ostrava
SirThomas píše:
:lol: Teď jsi mě fakt rozesmál.... :lol: Tyhle pohádky platily v omezené míře před 10 lety. :wink: A kdyby nebylo stupidních výmyslů našich Německých sousedů s ISO normama, tak by se uzemnění už dávno nepoužívalo, jako že se stejně nepoužívá.

No já nevím. Klusi s oddělení HW embeded systémů se statickou elektřinou dost zápasí. Co jdu kolem, tak PCB desky látají s antistatickým náramkem na ruce. :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zapnout PC :(
PříspěvekNapsal: ned bře 02, 2008 4:24 pm 
Offline
666
666
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 27, 2004 5:34 pm
Příspěvky: 968
Bydliště: Prostějov
Pitris píše:
No já nevím. Klusi s oddělení HW embeded systémů se statickou elektřinou dost zápasí. Co jdu kolem, tak PCB desky látají s antistatickým náramkem na ruce. :roll:


Když se jim chce, je to jenom obezlička a ten náramek není všemocný. Pokud by se to mělo dodržovat důsledně a bylo to k něčemu tak je to soubor opatření jako speciální podlaha, oblečení, náramky atd. Největší sranda na tom je, že více součástek odejde lidskou chybou než statickou elektřinou. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zapnout PC :(
PříspěvekNapsal: ned bře 02, 2008 4:34 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2005 8:13 pm
Příspěvky: 1017
Bydliště: Plzeň
SirThomas píše:
Pitris píše:
Dle mého názoru nebyl problém ve statické elekřině, ale v té testované paměti, nebo spíše dle mého odhadu ve špatné manipulaci při instalaci paměti do banku. Ono se to nezdá, ale ty banky jsou dost náchylné na poškození.


Prohlizel sem ted ten testovany pametovy modul... ve skutecnosti to tam cpal bratr, protoze to chtel vyzkouset, ale nechtelo se mi to komplikovat..

Kazdopadne ta testovana pamet, ktera zapricinila nefunkcnost ma jednu cestu (jeden ten zlaty plisek) uplne seskrably, cerny... coz asi zpusobilo onen problem... asi to i poskodilo desku, takze bude muset jit na reklamaci.... jinak diky za rady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř bře 12, 2008 6:34 pm 
Offline
..
..

Registrován: sob led 05, 2008 3:12 pm
Příspěvky: 36
Já měl to samé a problémem byl zdroj.Zkus ho vyměnit.Jesli ne zdroj tak možná RAMky a v nejhorším případě fakt ten motherboard.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř bře 12, 2008 6:35 pm 
Offline
..
..

Registrován: sob led 05, 2008 3:12 pm
Příspěvky: 36
:D Sorry :D Sem si nepřečetl předchozí rady


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř bře 12, 2008 9:25 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2005 8:13 pm
Příspěvky: 1017
Bydliště: Plzeň
no tezko to muze byt zdrojem kdyz se roztaci vetraky a pipa to :-x

MB je v reklamaci... tak uvidime..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř bře 12, 2008 10:20 pm 
Offline
.......
.......
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 09, 2007 6:31 pm
Příspěvky: 1096
já na starém PC měl taky zdroj, při kterym to písklo, větráky běžely, jense to furt samo od sebe restartovalo :lol: zkusil sem pučenej zdroj a bylo to OK..ale tohle vypadá na tu desku


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz