Právě je ned črc 22, 2018 11:06 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Velkosť obrázka
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 9:59 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 02, 2009 8:18 am
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina
Nie teraz sa nezťažujem, že obrázky tu na fóre môžu byť nie veľké.
Teraz mi dokonca nechce nahrať obr. s velkosťou 200x300 px, napíše že som prekročil velkosť obrázka.
Ide o JPG samozrejme, používam WInXP , MOzillu 4


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velkosť obrázka
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 10:01 am 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 02, 2009 8:18 am
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina
presnejšie : Omlouváme se, ale bylo dosaženo maximální velikosti příloh.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velkosť obrázka
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 10:44 am 
Offline
_
_
Uživatelský avatar

Registrován: ned črc 11, 2004 4:55 pm
Příspěvky: 1439
Bydliště: Prostějov/Brno
Vypadá to, že po letech zase jednou celkový objem příloh naplnil vyhrazený prostor. Čeká nás velký jarní úklid...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velkosť obrázka
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 5:01 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 02, 2009 8:18 am
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina
Rozmyslsl som, nebolo by dobre si zaregistrovat nejaku free domenu(napr na webzdarma.cz), kide by kazdy clovek s tohoto fora(znamy uživatelia, neznamym by sa to davalo az neskôr) mal heslo k uctu a mohol by tam pomocou ftp protokolu nahravat obrazky a nasledne ich iba linkovat na toto forum??? Keby dosiel priestor aj tam, vytvorila by sa dalsia domena.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velkosť obrázka
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 5:23 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 08, 2009 7:26 pm
Příspěvky: 312
Nemusel by se dávat login, stačilo by používat tabulky z tohoto fora a používat pro nahrávání formuláře. To by bylo asi nejlepčí, ale u wz.cz a ic.cz je jen 250 Mb prostoru ( teď už možná 500Mb ).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velkosť obrázka
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 7:12 pm 
Offline
........
........
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 16, 2008 12:00 am
Příspěvky: 1206
Bydliště: Vsetín
Citace:
Vypadá to, že po letech zase jednou celkový objem příloh naplnil vyhrazený prostor. Čeká nás velký jarní úklid...
:-( ale fuj. to jakoze budete promazavat lidem obrazky?!? kdyz jsem tu pred lety prisel poprve, s nadsenim jsem si behem prvniho mesice prosel uplne vsechny linie v dokoncenych a nic me tak nenastvalo, jako linie, ktera popisovala praci, ktera byla nalinkovana na jiz mrtvem odkazu. a ted tak maji dopadnout vsechny prace? fakt jako smazete treba vsechno, co sem lidi nahrali driv nez pred zacatkem roku? nebo podle jakeho klice to budete vybirat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velkosť obrázka
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 7:21 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
boogie píše:
Nemusel by se dávat login, stačilo by používat tabulky z tohoto fora a používat pro nahrávání formuláře. To by bylo asi nejlepčí, ale u wz.cz a ic.cz je jen 250 Mb prostoru ( teď už možná 500Mb ).


Boha jeho :roll: používat free hostign, to potom budeme zklamaní jako SMRQ, když narazil na pouze link na obrázek (který se z free serveru nestáhne, jelikož nezaručuje 100% dostupnost)

1)wz.cz, ic.cz atd. mají v podmínkách, že nesmí být použity jako "skladiště dat", tedy opět nezajistíte, že vám to nikdo nesmaže. Jelikož oni žijí z reklamy, zobrazované na vašem free webu a pouze linkování obrázků je proti pravidlům.
2)všeobecně tyto free hostingy mají mizerné přenosové rychlosti a stabilitu a jelikož jsou zadarmo, tak po nich ani nemůžete chtít, aby vám to furt šlo, viz ta dostupnost, koukněte se třeba na statistiky dostupnosti free hostingů, 20-60% výpadky ...

Tento web jede na Ebola.cz, kde nás mají jako první referenci, nešlo by se s nimi domluvit o rozšíření datového prostoru pro uživatelská data? Popřípadě uskutečnit nějaká dobrovolná sbírka, osobně bych určitě přispěl, klidně celou 1000,-Kč. ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velkosť obrázka
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 7:54 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 08, 2009 7:26 pm
Příspěvky: 312
Neolker: No hele, není to zase tak jednoznačný. Já už se měl pár sporů s ic.cz a vždycky sem vyváz. Zrovna s tím skladováním, cokoli dáš na net je skladování, tedy i už uložení indexu. ( :!: ) Co jsou potom portfolia ? Já si ukládam obrázky přímo na stránku.

Přenosová rychlost. Není třeba nejrychlejší páč, pořád budou platit pravidla pro velikost vkládání obr. .
Stabilita, o tom by se dalo polemizovat :emo06:

Jinak máš pravdu, rozšíření dat. prostoru je asi nejlepší řešení. Dovolí-li mi to finance, tak také přispěju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velkosť obrázka
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 8:13 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
boogie píše:
Neolker: No hele, není to zase tak jednoznačný. Já už se měl pár sporů s ic.cz a vždycky sem vyváz.
To není zrovna profesionální řešení, že...?

boogie píše:
Zrovna s tím skladováním, cokoli dáš na net je skladování, tedy i už uložení indexu. ( :!: ) Co jsou potom portfolia ? Já si ukládam obrázky přímo na stránku.
Ovšem na webu máš onu zmíněnou reklamu... Když jen linkuješ obrázky, tak prostě jen "vykrádáš" jejich konektivitu pro přenes obrázků, u kterých člověk nevidí na první pohled jejich adresu, natož jejich reklamní bannery, ze kterých žijí. Nic není zadarmo. Internetová konektivita, elektrika, upgrade a správa hw, prostě se tak brání a ruší weby, které poruší podmínky, buď tím, že se dlouho na tvém webu nikdo neprohlédne reklamu nebo na udání nebo jinými systémovými boty, když zjistí nadměrný přenos, ale bez zobrazení reklam.

boogie píše:
Přenosová rychlost. Není třeba nejrychlejší páč, pořád budou platit pravidla pro velikost vkládání obr. .
Stabilita, o tom by se dalo polemizovat :emo06:
Asi si nikdy neměl placený hosting, kde se ti vždy podaří na první pokus připojit via FTP, na požádání dostaneš vždy celý obrázek, nebo vždy nízký ping bez velké odezvy, denní zálohy databáze/dat, 100% garance dostupnosti? Pravda, dnes je to už trochu lepší, ale zkus si na free webu rozchodit nějaký větší web apod.

boogie píše:
Jinak máš pravdu, rozšíření dat. prostoru je asi nejlepší řešení. Dovolí-li mi to finance, tak také přispěju.
Už jen z toho důvodu, že díky Blenderu ušetříme desítky až stovky tisíc korun za komerční softy, na které si třeba i díky Blenderu postupně vyděláme, když si rozhodneš vydělávat grafikou, pokud tedy nekradeš SW, což není vůbec legální a po SW jsou největší policejní zátahy (právě díky velkým cenám za licence) především na udání konkurence nebo bývalého zaměstnance.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velkosť obrázka
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 8:23 pm 
Offline
_
_
Uživatelský avatar

Registrován: ned črc 11, 2004 4:55 pm
Příspěvky: 1439
Bydliště: Prostějov/Brno
smrq píše:
ale fuj. to jakoze budete promazavat lidem obrazky?!? kdyz jsem tu pred lety prisel poprve, s nadsenim jsem si behem prvniho mesice prosel uplne vsechny linie v dokoncenych a nic me tak nenastvalo, jako linie, ktera popisovala praci, ktera byla nalinkovana na jiz mrtvem odkazu. a ted tak maji dopadnout vsechny prace? fakt jako smazete treba vsechno, co sem lidi nahrali driv nez pred zacatkem roku? nebo podle jakeho klice to budete vybirat?


Klíč je jednoduchý- projdou se staré příspěvky s přílohami ve Vrbovně a pak v rozpracovaných projektech a ty se promažou- celé příspěvky, ne jen obrázky. Takže mrtvé linky nevzniknou. Jedná se o příspěvky, které jsou staré několik let,na které se už nikdo několik let nepodíval a které neobsahují hotové práce.

Každopádně samozřejmě jsme vždy vycházeli z toho, že možnost uploadu obrázků na náš server je doplňková služba a lidi si budou své práce přednostně linkovat ze svých hostingů. Rozšíření prostoru sice teoreticky není zas tak velký problém, otázkou pak ale je, kde se to jednou zastaví- donekonečna ten prostor rozšiřovat nepůjde. Před necelými dvěma lety jsme ho zdvojnásobili a je už opět zaplněný.

Za nabídky příspěvků děkujeme, ale nikdy jsme žádné nevybírali a vybírat nechceme.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velkosť obrázka
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 9:06 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 08, 2009 7:26 pm
Příspěvky: 312
tol: Smím se zeptat, z jakýho důvodu jste nic nevybírali ? když to někdo sám nabídne ? ( Jen se ptám, nechci se nijak dotknou správy webu, jen by mě zajimalo z čeho tady ten web žije ? )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velkosť obrázka
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 9:28 pm 
Offline
_
_
Uživatelský avatar

Registrován: ned črc 11, 2004 4:55 pm
Příspěvky: 1439
Bydliště: Prostějov/Brno
boogie píše:
tol: Smím se zeptat, z jakýho důvodu jste nic nevybírali ? když to někdo sám nabídne ? ( Jen se ptám, nechci se nijak dotknou správy webu, jen by mě zajimalo z čeho tady ten web žije ? )


Jsou s tím komplikace- mimo jiné, v rámci zákonů, se to musí evidovat a odvádět z toho daně. Doména a web žije z prostředků mých a Sira Thomase.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velkosť obrázka
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 9:41 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 08, 2009 7:26 pm
Příspěvky: 312
Díky za objasnění. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velkosť obrázka
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 9:55 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 02, 2009 8:18 am
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina
a neexistoval by do buducna nejaky skript, ktorý by konvertoval obrazky do jpg o kvalite dajmetomu 35%


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velkosť obrázka
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 10:47 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 08, 2009 7:26 pm
Příspěvky: 312
Skript kde ? Jako při nahrávání na net ? To asi ne. To rovnou zmenšuj ve photoshopu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz