Právě je sob srp 18, 2018 1:07 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: velikost obrázků
PříspěvekNapsal: sob črc 31, 2010 8:59 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
ahoj, chtel bych se zeptat na velikost obrazku...
docela me mrzi ze je omezena velikost (mam na mysli rozliseni) obrazku ktery linkuju externe, docela to nechapu proc je to omezeni tak male?? neni ani HD ready (1280x720) :-( kort v dnesni dobe kdy jsou LCD monitory tak levne 20palcovy monitor dnes stoji 2500kc a vic a uz ten je HD ready a vetsinou ma nativni rozliseni 1600:900 tudis me pripada toto nynejsi omezeni celkem zastarale :-(
a celkem dost me to mrzi ze sem nejde nahrat obrazek ani v HDready rozliseni.... prijde mi to jako celkem dosti velky krok vzad, chapu ze se tim bere ohled na lidi co maji mensi monitory ale techto lidi predpokladam je dnes minimum... precejen technologie postoupili tudis by bylo privetive drzet krok aspon s temito technologiemi nemyslite???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: velikost obrázků
PříspěvekNapsal: sob črc 31, 2010 9:57 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 25, 2009 3:24 pm
Příspěvky: 657
nie je tiež problém upraviť img tag tak, aby sa obrázok v prípade menšieho rozlíšenia upravil na menšiu veľkosť a dal by sa rozkliknúť, ale nikto to za teba nespraví :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: velikost obrázků
PříspěvekNapsal: sob črc 31, 2010 10:03 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
Některé imagehostingy tyhle náhledy vygenerují, ale nejvíc mě štve, že mají časté výpadky a když tu potom na fóru vidím, jen text "Obrázek" a u toho spoustu komentářů, že to bylo skvělé, tak to trochu zamrzí.

Dávat obrázky přímo sem i v HD, byl bych pro, ale chtělo by to, aby se přispěvovatelé naučili komprimovat obrázky, teď schválně zkusím něco v HD s různou komprimací v IrfanView ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: velikost obrázků
PříspěvekNapsal: sob črc 31, 2010 10:43 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
EdgarVanat: heh proc bych mel obrazek zmensovat?? dneska je pokryti cr internetem minymalne 2Mb/s (beru nejbeznejsi nabidku) co jsme koukal v SK je nabidka kolikrat i lepsi jak v CR... proc bych mel obrazek zmensovat kdyz mam na beznem 20 palcovem monitoru (nativni rozliseni 1600:900) cili i HD ready se do toho se vsim vsudy vejde..... a to nepocitam Full HD rozliseni na ktere asi dost lidi preslo po te co se masivne snizili ceny u LCDcek.........

Neolker: heh ale me nejde o velikost obrazku co jsou uploudovany sem na hosting ale o obrazky co linkuji odnekud jinud, mrkni jen na jina fora :wink: treba CGtalk nebo CG-cars nebo SMcars proste vetsina for jde s dobou a necha prizpevovateli volnou ruku ve velikosti orazku a jen upravi scriptem velikost linkovanyho obrazku tak aby nenarusoval forum ci nechaj rovnou plne zobrazeni... proste sirka 1024x768 se mi dnes zda mala ne zda ale je mala.. mrkni na velikost rozliseni co je bezna u notebooku do 20 000kc, 17palcovy LCD a ma nativni rozliseni 1600x900, a kdyz to snizim o dva palce tak jsou dnes 15 palcovy LCD v notebookach HD ready rozliseni dell: 1280 x 800 Vaio: 1366 x 768 HP: 1366 x 768 lenovo: 1366 x 768 a to dokonce u nekterych HPcek muzes najit i rozliseni u 15 palcovyho notebooku 1600 x 900 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=77887

proste jak rikam je to zastarala velikost....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: velikost obrázků
PříspěvekNapsal: sob črc 31, 2010 11:03 pm 
Offline
..........
..........
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 04, 2008 7:03 pm
Příspěvky: 1624
Bydliště: Bratislava
Ja mam rozlisenie 1440 X 900, a obrazok o velkosti 1280 X 720 by mi uz spravil pri zobrazovani neplechu vo fore...ale zase...kto nepozna ctrl + potocit kolieskom mysi? Vsetko sa da zmensit...ja mam tusim forum takto zmensene koli obrazkom...dost dobra pomoc...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: velikost obrázků
PříspěvekNapsal: sob črc 31, 2010 11:50 pm 
Offline
....
....

Registrován: pon srp 11, 2008 4:34 pm
Příspěvky: 272
Já třeba běžně pro prohlížení fóra používám svůj asus eee, kde mám rozliško 1024x600, takže větší fotky by mi dělaly dost velkou neplechu. Taky se často připojuju jinde než doma, a ne všude je net dost rychlej na download velkejch fotek. Zmenšování celé stránky je sice fajn vychytávka, ale nechci pořád zmenšovat a zvětšovat stránku když si chci něco přečíst neboo se mrknout na obrázek.
Takže si myslím, že stávající systém malých náhledů a linků na větší soubory někam jinam je ideální...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: velikost obrázků
PříspěvekNapsal: sob črc 31, 2010 11:55 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
Tak tady slíbenej testík, sand to k něčemu bude alespoň pro zajímavost.

Jinak např. Opera mini (pro mobily) mi změnšuje kvalitu obr. sama, před samotným stažením a posunout obrázek na displeji o HD rozlišení celkem jde (na N85, jelkož jsem občas zvědavej i na cestách, co tu kdo postne zajímavého :).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: velikost obrázků
PříspěvekNapsal: ned srp 01, 2010 12:48 am 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
heh pokud vim je rok 2010 nejbeznejsi rozliseni monitoru v ČR a SK je dnes minimalne HD ready, pokud nadale vim a ctu tak v ČR a SK se nabizi jedny z nejvyzsi rychlosti pro pripojeni k internetu v Evrope.. nejbeznejsi tu je ony 2MB, dokonce dnes i s 3G siti od operaturu v pohode zobrazi obrazky na to staci 512ctka (prumer u 3G je kolem 1Mb) a to ze lidi chodi na pretizeny free wifi tak s tim musi holt pocitat ze se ta rychlost bude delit..... dalsi argumenty jsou bezprecedentni a to ze je todle forum hlavne o GRAFICE cili mi prijde uplne na hlavu postaveny aby jsem ja musel davat jen ubohy link na maximalni zobrazeni obrazku jen kvuli zastaralymu omezeni... to je jako kdyby v CR byli zakazany auta a muselo by se chodit pesky v dobe kdy na trh prichazeji elektromobili.... heh todle omezeni by bylo dobry ledatak v dobe 17pacovych LCDcek, ale dnes kdy i 12palcovy notebook ma lepsi rozliseni jak zastaraly 20palcovyCRT to snad nemyslite vazne.... a to ze to rozbije forum?? heh script zmensi obrazek.... hold chtit tady se asi krok s dobou drzet nebude....



fakt me vytaci kdyz pouzivam svuj hosting kam si nahraju svoje obrazky abych teda nazatezoval hostin blender3d, a kdyz chci nekomu poslat ukzkovy obrazek a nebo sem do meho priuzpevku a nalinkuju ho tak mi vzdycky tendle zastaraly system napise ze je obrazek moc velky proc??? i zatraceny lide.cz dokaze zmensit obrazek a tady furt nic skoda :-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: velikost obrázků
PříspěvekNapsal: ned srp 01, 2010 1:10 am 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 16, 2009 7:33 pm
Příspěvky: 521
Bydliště: Praha
Pokroky jsou všude, např. youtube.com nedávno spustilo přehrávání videí ve 4K rozlišení :D Což je 2x než u našich kin :) (kdo by chtěl vědět kolik px to je tak zde na konci)

Ukázka tady http://www.youtube.com/watch?v=N0m1XmvBey8
- samozřejmě nezapomeňte přepnout na "Original" a kliknout na fullscreen :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: velikost obrázků
PříspěvekNapsal: ned srp 01, 2010 9:41 am 
Offline
....
....

Registrován: pon srp 11, 2008 4:34 pm
Příspěvky: 272
Bumpkin píše:
heh pokud vim je rok 2010 nejbeznejsi rozliseni monitoru v ČR a SK je dnes minimalne HD ready, pokud nadale vim a ctu tak v ČR a SK se nabizi jedny z nejvyzsi rychlosti nalinkuju ho tak mi vzdycky tendle zastaraly system napise ze je obrazek moc velky proc??? i zatraceny lide.cz dokaze zmensit obrazek a tady furt nic skoda :-(


Nevim, jakej je problém vložit pouze odkaz bez tagů img...

btw. 90% obrázků tady na fóru není tak kvalitní, aby potřebovala větší rozlišení, a těch zbylejch 10% se může ukázat zmenšenejch s linkem na full res...

a s tou jpeg kompresí je to podle mě taky kravina. Když už něco dělám, tak si to pak přeci nenechám zmrzačit jpegem nastavenym na 65%... Ten test je sice super, ale zkouší jenom jednu specifickou fotku, kde to není až tak moc poznat. Kdo někdy s jpegem pracoval, musí uznat, že větší rozlišení na úkor větší komprese je kravina...

Ne každej používá prohlížeč Opera mini, ne každej používá stolní pc a né každej sedí celej den doma nebo v kanclu...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: velikost obrázků
PříspěvekNapsal: ned srp 01, 2010 11:36 am 
Offline
..
..
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 22, 2010 3:44 pm
Příspěvky: 87
Bydliště: Varnsdorf
Já plně souhlasim s Bumpkinem. A taky se naučte pořádně číst. již se zmiňoval, že by se mohl použít skript, který upraví velikost a někdo napíše, že by velkej obrázek udělal při zobrazení na fóře neplechu. To by byl vyřešenej problém s rozlišením, teď je problém s velikostí souborů, jež závisí na rozlišení a kompresi. každí formát má svou specifickou kompresi(tedy i BMP), ale nemusí nutně u obrázku snížit kvalitu, vy jakožto grafici musíte vědět jakej zvolit formát, pro co největší kvalitu snímku. Při vhodné kompresi pak může mít snímek velikost pod 500 KB. dejme tomu, že běžná rychlost internetu je nad 2 Mb. Vypočítejte si za jak dlouho stáhnete obrázek okolo 500 KB při rychlosti 2 Mb. 222 KB/s, to máme stáhlí přibližně za dvě sec. Může se stát, že jste někde, kde je pomalí internet, ale podle mě je to ojedinělí, ale i při menší rochlosti to můžete stáhnout třeba za minutu, musíte jen chvíli počkat. Neříkrjte mi, že jste netrpěliví. Ják dlouho renderujete své obrázky? Lidi, držme krok s dobou! :-)
A nepleťtě si bit a byte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: velikost obrázků
PříspěvekNapsal: ned srp 01, 2010 12:06 pm 
Offline
_
_
Uživatelský avatar

Registrován: ned črc 11, 2004 4:55 pm
Příspěvky: 1439
Bydliště: Prostějov/Brno
Bumkin: jaké rozlišení obrázku tedy navrhuješ nebo myslíš, že by dnes měl být standard?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: velikost obrázků
PříspěvekNapsal: ned srp 01, 2010 6:01 pm 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
tol: no mel bych dve reseni, prvni nechat toto rozliseni jake je nastavene (kvuli tomu aby to nerozbilo forum) a jen dodat script co by vetsi rozliseni upravil na tento standard (uzivatel by pak klikl prvym a stahl si cely obrázek v plném rozlišení)
a pokud by se tento navrh neuchytil tak bych doporucoval zvednout limit aspon na HD ready rozliseni :wink: (1280x720)
uprime bych ale prferoval prvni variantu :-)

PS: dokaze me nejvic nastvat kdyz napisu prizpevek nalinkuju obrazky a hodito hlasku ze je obrazek moc velky a on ma jen nestandartni rozliseni a presahuje sirku treba jen 30pixelu to me dokaze nejvic nastvat :-D :emo33: vetsinou pak ani neprizpivam :-D :emo33:

maraCZ: to je sice pekny ale co kdyz tito lide nepatri mezi vetsinu?? :-) jen pro zvazeni
jen si vem jak to je ve state.... :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: velikost obrázků
PříspěvekNapsal: úte srp 03, 2010 9:58 pm 
Offline
.........
.........
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 25, 2004 1:45 pm
Příspěvky: 1517
Bydliště: Mělník
Bumpkin: velikost obrázku se dá zmenšit o 30 px bez ztráty kvality i v jednoduchém irfanview...

Jinak náhledový obrázek s klikací mapou se dá vytvořit vcelku jednoduše a rychle... Co tě odrazuje od toho vytvořit dva obrázky - jeden náhledovej a druhej hi-res?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: velikost obrázků
PříspěvekNapsal: stř srp 04, 2010 11:34 am 
Offline
.............
.............
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 14, 2005 2:04 pm
Příspěvky: 2372
Bydliště: Klatovsko/Praha
Genom: proc nahravat 30 velikosti na hosting kdyz zmensit to umi script...
a me se nejedna o to kolik to zabira ale o velikost v pixelech.... a proc budu nahravat 10 verzi jednohoobrazku kvuli omezeni, kdyz staci jeden jednoduchy script ktery to zmensi.....
je to jako kdyby si mi tu ted rikal abych si misto auta poridil kone proste je to zastarale reseni....

ale pokud se to nekomu nelibi tak Ok jsem zticha.......


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz