Právě je pon led 22, 2018 11:41 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: blend do exe
PříspěvekNapsal: čtv dub 08, 2010 6:26 pm 
Offline
..
..

Registrován: úte bře 09, 2010 6:35 pm
Příspěvky: 85
nikde sem tady nenašel přesný návod na to jak udělat hru do exe nekde tu bylo že mám dát /save game as runtime / ale to se mi udělá náká vec pár bloku které stejne nejsou spustit tak co delaám špatně chtelo by to přesný navod co potřebuju a kdyby to tu už nekde bylo tak se nezlobte že sem to sem ptal znova :o :o :o


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: blend do exe
PříspěvekNapsal: sob dub 10, 2010 7:31 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: sob srp 27, 2005 11:05 am
Příspěvky: 337
Bydliště: Brno/Olomouc
pro verzi 2.49b:
file->save game as rountime, vyberes si nejakej adresar...
pokud vytvorene exe nejde spustit (pravdepodobne) tak se podivej, jakou knihovnu to nenaslo.
Najdes ji v adresari ..\Blender Foundation\Blender; zkratka tam, kde mas blender nainstalovan nebo odkud ho spoustis.
Doporucuju ale vyzkouset to na stroji, na kterym blender nainstalovan nebyl, abys mel jistotu, ze potrebny knihovny budou pribaleny spolu s exe :emo36:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: blend do exe
PříspěvekNapsal: ned dub 11, 2010 10:28 am 
Offline
..
..

Registrován: úte bře 09, 2010 6:35 pm
Příspěvky: 85
takže už to umim a dám vam návod
___________________________________________________
1) uděláte teda nákou tu hru si
2) dáte File>SAVE GAME AS RUTIME
3) toto uložíte do náke složky až přídete do složky máte tam hromadu nejakých souboru a bezi nimi je jeden z logem blendru klikne te na nej jestli se neotevře pokračujte mim návodem
4) pokud se vám hra neotevřela musíte si stáhnout soubor /vcomp90.dll/ http://www.edisk.cz/stahni/42313/vcomp90.dll_53KB.html který vložíte do složky kam ste si ukládaly tu hru v bodu číslo 3) tak a potom jen zase skusíte zapnout a de to
______________________________________________________
není zač :-D :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: blend do exe
PříspěvekNapsal: ned dub 11, 2010 6:51 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 30, 2005 11:03 pm
Příspěvky: 432
Bydliště: Brno-venkov
Vibi na to jde teda líp. podle tvyho navodu tam budes mit zbytečně knihovny navíc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: blend do exe
PříspěvekNapsal: pon dub 12, 2010 5:17 pm 
A jak se hra ukládá hra v Blenderu 2.50, tam žádná File-Save as runtime není.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: blend do exe
PříspěvekNapsal: úte dub 13, 2010 1:04 pm 
Offline
..
..

Registrován: úte bře 09, 2010 6:35 pm
Příspěvky: 85
ja Blenderu 2.50 nemám takže nevim ale na googlu sem se mrkl na náke obrázky a vtomto to vypadá podobne nahoře je file a tam by to melo bej jestli to tam není tak se mrkni vedle file napravo bude game


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: blend do exe
PříspěvekNapsal: stř dub 21, 2010 9:21 pm 
Offline
....
....

Registrován: sob bře 15, 2008 2:50 pm
Příspěvky: 244
Bydliště: áno
Blender 2.5 už v sebe má blenderplayer, takže môžeš postupovať dvoma spôsobmi.(návod pre Windows, ale na Linuxe by to malo nejak podobne fungovat tiež )

*spôsob č.1
1. uložíš si .blend
2. dáš do neho potrebné .dll súbory (nespomeniem si presne, ktoré)
3. vytvoríš si súbor start.bat
Kód:
start blenderplayer.exe a.blend #a.blend je názov súboru, ktorý chceš spustit pomocou blenderplayera


*spôsob č.2
1.uložíš si blend
2. pravé tlačidlo -> otvoriť v programe -> vybrať program -> nájdeš si blenderplayer pre blender 2.5


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: blend do exe
PříspěvekNapsal: ned kvě 02, 2010 2:51 pm 
Offline
....
....
Uživatelský avatar

Registrován: čtv srp 03, 2006 9:44 pm
Příspěvky: 233
Každopádně blender hry v exe jsou dost na prd, alespoň pro linuxáky, protože se ztrácí multiplatformnost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: blend do exe
PříspěvekNapsal: pon kvě 03, 2010 1:52 pm 
Offline
.....
.....

Registrován: sob srp 20, 2005 5:03 pm
Příspěvky: 539
frca píše:
Každopádně blender hry v exe jsou dost na prd, alespoň pro linuxáky, protože se ztrácí multiplatformnost.

No tak s tim snad linuxaci uz pri zhanani si linuxu trosku asi pocitaju nie, ze sa tam nebudu moc hrat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: blend do exe
PříspěvekNapsal: stř kvě 05, 2010 12:06 pm 
Offline
....
....

Registrován: sob bře 15, 2008 2:50 pm
Příspěvky: 244
Bydliště: áno
Citace:
Každopádně blender hry v exe jsou dost na prd, alespoň pro linuxáky, protože se ztrácí multiplatformnost.


Preto ku svojim hrám vždy pribalujem .blend

Btw, je v Linuxe nejaký ekvivalent .bat súboru, pomocou ktorého by som e externej aplikácie spúšťal Linuxácku binárku(spustitelný súbor)?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: blend do exe
PříspěvekNapsal: stř úno 02, 2011 9:02 pm 
Offline
.....
.....
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 31, 2007 2:39 pm
Příspěvky: 569
Bydliště: ČR> Frýdek-Místek >Frýdlant n.O.> Pržno
řekl bych že .sh shellový skript


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz